Sunday, January 18, 2009

Nembiak Los ujung minggu...

Pic 1 Gambar tok masa main main di Tanjong Lobang. Sikda gago gago ngan hal rumah. enjoy ajak... Berdiri dari Kerek; Robert Dumol, Melay (adik ipar Usop Mat), Kipli Asoi(kerja MAS), Usop Mat, Philip Dumol & Kong Siang (abang ipar Rally Badihi, abang Saduan(yon)). Tengah Dari kerek; Mail, Aku, Edi Belayong & Peri Jamil. Nerap di kerek; Awang Itam & Ramli adik Peri/Suma.

Pic 2. Di Luak Bay, Sambil nunggu Matahari terbenam.

Pic 3. Depan Maktab Perguruan. Berdiri dari kerek; Kipli (Asoi), Robert Dumol, Usop Mat, Aku & Peri Jamil. Tengah bertenggek! Ikong, Mail. Dudok nok gurin! dari kerek; Ramli adik Peri, Kong Siang, Melay & Philip Dumol. Depan angkat tangan Edi Belayong
Posted by Picasa

259 comments:

1 – 200 of 259   Newer›   Newest»
Dancy said...

Hab,

Sik asi u...merah utak kmk ncoba ngingat nama nama dak tok.....ada juak nok sik di kelala.....

Tahun berapa tok Oooo...?

Salammmmmmmmmmmmm

nembiak Los said...

Dancy. Tok masa tahun 82-83. Kelak aku engkah nama dak nya lah.

Kamal said...

Mun dah berkumpol rami2 mesti ada projek besar. Masa tok aku di masjid, jemaah Maghrib......

nembiak Los said...

Lebih kurang camya lah Mal. Masa ya nunggu masuk waktu magrib memang sik pernah tinggal. Kadang kadang sampei nunggu waktu subuh pun ada.

Kamal said...

Yalah, masa ya nang warak kita. Lepas Subuh ada Tazkirah lagi, terus sambong sampei Maghrib. Kadang2 balit masa Maghrib. Mun sik lepas Isyak dekat nak Subuh baruk balit. Sik ada lagik gumbira ati dak orang tua kita nanggar perangei kita masa ya.

nembiak Los said...

Kinek tok lupak udah aku apa tajuk & isikandungan Takzirah oleh Akim ngan John pombreget di Tg Lobang dolok. Usop ngan Juki mungkin masih ingat.
Tadi 20/01/09 ada aku jumpa Juki di Labuan Supply Base. Gago jak nya becerita pasal blog tok. Kak ya merik no tel HP. Aku pegi pagi, balit malam ajak. Ada mating!

Kamal said...

Aku pun dah lupa, tapi ujong taun lepas Philip ngan Juki ada berjemaah kat somerset. Kinek tok mun rajin nak bertazkirah ngan Apai di permyjaya boleh juak. Kelak nya merik dagin onta, besar2 dagin onta dipanggangnya. Tapi onta tok pendek ajak, sebab di sitok sik ada padang pasir. Ada padang kerbau ajak.

nembiak Los said...

Apai dah ada kedai kopi nyamai, makin senang lah dak Pilip berjemaah sia. Kaki onta apai ya dah digigit boyak!

Kamal said...

Mun kitak orang bergambar balit kinek tok ngikut pose gambar nok last (Nombor 3) ya. Aku rasa banyak dah sik dapat posing macam ya. Contoh Mael Sahat ngan Philip memang sah sik dapat, kerus semangat. Jidi Blayong ney dapat nak berolah macam ya lagik. Mun nak masok ICU cobalah nya molah posing macam ya. Asoi lamak dah aku sik jumpa, masa solat Aidil Adha ari ya ada aku nanggar nya, tapi dari jauh. Badannya masih maintain tapi rambut kurang maintain......

wahab said...

Mal, mun posing macam Ekong ya masih dapat gik lah, tapi sik tau dapat terus bediri lurus kak ya. Tunggu jak kenak sakat Temon diSpetar lepas begambar....

Kamal said...

Siney Ekong kinek tok? Lama sik jumpa nya tok. Sidak duak Katuk dolok selalu juak belagu ngan DYM, masa DYM masih aktif main tempat urang kawin...

Elly said...

Kamal :
Nengar dari Jali Buang, Ekong masa tok diam rak rumah dak Mail Sahat di Lutong baru. Aok Jali pun lamak sik masok lam blog, jangan jangan nya masok blog lain kali, ataupun nya masok lam Black Dog Bone, he he he, sori parey, di mana kau sekarang Jali ( bukan Jali Pak Yak ). Aku antar email pun sik di jawab si alai anik.

nembiak Los said...

Eli. Kenak Ekong diam di RAK rumah mail. Kempang ati juak mail molah Ekong camya...

Kamal said...

Aoklah, dahlah diam di RAK. Dipasang nya rantei kat pinggang lagik. Macam Boboi dak Yak dolok.

nembiak Los said...

Yalah Jali Buang sik berani masuk blog tok lagi. Takut di engkah Eli atas RAK nya lagi. Ndak lah tiga ekok jadi BOBOI..

Kamal said...

Hab, mun kau nak tauk cam ney rupa Boboi ku keletek. Nok nama Boboi tok suka kenak keletek. Coba kau perati gambar Jidi Blayong terlentang ya, nang gelak2 macam ya.

nembiak Los said...

Owhhh Camya. Gine ndak kah kalau apek kelab kenak keletek dolok? Jangan jangan lalu pisan atau lalu ngambak umor..

Kamal said...

Apek kelab sik payah kenak keletek pun muka nya macam Boboi. Ya aku suka merati mukanya. Masa nya tersirok sirok ngan diangkat2 nya bahunya. Apa lagik mun belakangnya gatal, nang sebijik cam Boboi.

nembiak Los said...

Apek boleh dikeletek Mal. Wak Guntin jangan dikaco. Kalau nya merajuk sik maok nguntin, semua urang tua Los berambut rock.....susah kita mujok. Nya bila merajuk, masuk dibah meja makan apek.

Kamal said...

Wak sik payah dipolah apa2. Tungah duak kali namanya, terus jadi Boboi.

JB said...

Wak guntin rambut di los masih idup agikkah? Namanya Jonmani. Salunnya tok lah selalu jadi mangsa bol nembiak los. Letap-letup ajak dindinnya kenak bol. Sebelum ada grill (pagar dawei) sentiasa ajak pecah cerminnya. Ya pun grill tok sik rata kenak bol. Distioklah tempat urang-urang tua melepak apabila ada tournament.

JB said...

(lupak nak tambah) Setiap kali aku pegi ke Miri Departmental Store teringat aku berus pakeinya engkah sabun (bercukur). Yang geli lagik ndiat apabila wak tok ngasah pisok cukurnya makei leather, lepas ya apabila kenak kulit leher tajam jak rasanya. Waktu toklah kalau diukur dengan blood preasure meter, udah pasti kita tok dipadah kenak high blood preasure. Mungkin yalah urang dolok-dolok madah penyakit high blood preasure tok penyakit urang shell.

Kamal said...

Kata Wahab, dolok ada wak mukak kedei guntin di pengalan Lutong. Tok dah tutup. Lelah nya nya terjengkit2 ngunting nembiak. Sebab nembiak kinek tok tinggi2 badan. Yang aku sik pasti, Wak tok dah kawen atau belum....

Abd Hamid Bin Sulaiman said...

Mal,
Aku pernah minum gan Wak tok taun ya tek di kedai kopi Wan.
Masih nya ingat gan aku, aku rasa memorinya kuat lagik.
Bila aku tanya nya nak ke cney, jawabnya ngantar anak belajar ngaji di masjid lutong.
Jadi, udah kawin lah ya atau anak angkatnya kalik.
Wak tinggal di Pengkalan kinek tok.

Dolt Udin said...

Amit,

Mun sekira ada kes mukol tekenak miak los kinek tok, memang Wak kenak prime suspek.Sebab cap jari Wak paling banyak di atas palak miak los..Kesian wak tok, nya dah sik ingat lagik macam ney pesen rambut aku bila ku test beguntin masa nya bisness di tepi sungey Kampong Pengkalan...Jadi macam nyior anyut palak aku di rusah wak..tepaksa aku pegi kedey ngejas agik rambut aku...Segek agik wak tok memang ada ngamal jamu, nye sik pandey besar2. Sentiasa kecik ajak.Mun kinek tok di register ke tadika sik orang tauk..

Kamal said...

Dol, nya tok pureh cangkok nang sik pandei besar. Pureh cangkok tok kecik ajak pokoknya, tapi buahnya besar2.

Mid, untong kau dapat belanja Wak minum. Mun aku jumpanya, maok juak aku belanjanya minum. Tapi nembiak los dolok sik ada jaik ngannya. Ngak sidak suka nunggah nama nya duak kali. Mun anaknya masih ngaji, bereti Wak to akhir kawen atau Wak tok nang produktif.....Thanks kerana datang Tahlil malam tadik. Usop mat lalu sik makan, nang kuat jaga badan nembiak ya.

nembiak Los said...

Kalau sik silap aku udah nait Hj dah wak Jemani tok.
Mamut Mahari ngan Keria, ndak salah aku, udah kenak marah rang tua ya dolok. Minjam guntin ngan Wak, kak ya berguntin di palak tanggak kelab. Udah abis, rambut dibiar ajak mengambor sia. Baru ya lah aku nanggar Wak marah, takutnya dimarah komittee kelab.

Ingat kah kitak orang ngan apek macam muka Mat Dawok selalu minum di kelab dolok? Nya tukang expot ikan ke Brunei, selalu parking Land Rover kontot, penuh Ikan tongkol didepan kelab. Nembiak Los selalu nulong Apek Mat Dawok mengexpot ikan tongkol ke dapor Los Bujang......

Kamal said...

Hab, ingat peristiwa ya. nang sik patut sidak duak ya molah Wak macam ya. Mun sidak duak maca blog tok lekas2 minta maaf ngan Hj. Wak Jemani.
Aok, apek abang mat dawok ya. Nang bait apek ya selalu merik kita ikan tongkol. Ingat kau nok nama Changkok masa lomba motocross di tanjung dolok? Urang makei motocross nok cangkih2, nya makei honda belalang ajak.

Lloyd said...

kamal dan semua gang2 nembiak los.
Belum terlambat lagi wishing u all happy new year 2009 n CNY. Apa kahabar semua. Baru balit cuti. buat masa tok di laut sama gan wahap/kedri.

By the way, Kamal my condelence to you and your family. baru tau, emak kitak meninggal semasa maca blog tu.May her soul rest in peace.

Kamal said...

Thanks Llyod , geney nak molah that's life. Ada yang panjang umur ada yang pendek. Arwah Mak aku ninggal masa umurnya 76 tahun. Syukur juak, sempatnya jumpa 21 org cucu & 4 orang cicit.
Anyway, suka juak aku nanggar kau dah masok balit. Teruk kamek wahab kenak attack dak ompuan. Wahab terpaksa main fullback & goalie. Dol stricker, aku midfield tukang passing ngan sidak duak. Anyway apa diembak kau balit cuti?

Dolt Udin said...

Kamal,
Kata orang tua2 kalau maok champion jadi striker mesti ngamal makan taik pelandok...Taik pelandok tok pait bukan main agik.Kalah aik jadam...Tah benar ndak kah kata orang tua2 dolok tok...Coba tanyak ahli panel pompuan los lok...

nembiak Los said...

Baru aku ingat ngan Cangkok Mal. Ada kah honda belalang pakei lombak ngan motorcross.
Logei pun pernah pakei motosikal chap Marlboro belombak motocross.

Redy A. said...

Mcm tok bah Dolt, kau makan dolok. baruk tauk pait ke sik.Mun benar nya boleh molah org jadi champin,business taik pelandok kau.Tapi mudah mudahan jak org tua nok mdh kau ya tek sik berbulak.mun ndak percoma jak kau sik paedah2 mkn taik.

Dolt Udin said...

Rediah,

Bukan nak di coba lagik, nang aku udah makan taik pelandok masa di Jln Gertak dolok...Ningal bapak aku madah bagus...ada kebenaran juak sebab aku selalu jadi campion..Ada sorang agik di lutong ngamal nok tok, nya pun kompom chempian se umur idup....Memang aku ada ati nak bisness taik pelandok , tapi pelandok kinek tok sik ada taik jenis ya lagik. Sebab pelandok di Taman Tumbina makan pisang ajak...bau taik nya pun semacam...

Redy A. said...

Adeh, selalu champin duhal kau . sene aku lamak lamak tok sik tauk menauk hal kau .

Dolt Udin said...

Ya lah kau leka nangar sebelah kerek ajak.Aku nok di sebalah kanan kau sik ko duli...cobalah sekali sekala tangar kerek kanan...

Kamal said...

Reddy, selain dari ya, nok tok dapat pakei ngubat penyakit kencing manis ngan darah tinggi. mun urang meroyan jangan makan. Kelak demam.

nembiak Los said...

Aok Mal. Demam sidak dah Meroyan susah di ubat. Dalam bahasa medikal nya;
Malaysian Encyphylatis Demamsilosis Meroyansikosis....lom ada penawar penyakit tok.....

Redy A. said...

Sebelah kerek madu sebelah kanan racun.ne lah aku nak dpt nanggar krek kanan.Aku perlu molah pilihan time ya,yang kau dudok d sbelah racun apahal.Aku malarlah ngr belah madu.

Tapi mun byk glak mkn madu, kencing manis juak ujung nya.Bak kata Kamal tek taik plandok dpt ngubat kencing manis, Udah ko coba ngamal makan taik pelandok tok?Dpt juak ngilang kencing manis ko ya kan.

Kamal said...

Part madu ya jangan kuat gilak. Aku sik berani. Aku sik ada penyakit kencing manis, kencing berdiri adalah.....

Haji Hamid said...

Sebelah kerek madu sebelah kanan racun.....kalo di translet bahasa iban kat Lasa Baco ngan Ah Ho gitok bunyi nya..Di telan parai indai..ndak di telan parai apai....apooh wai.

JB said...

Nyak meh.

Dolt Udin said...

Nyak kitai ka tuan Hj, nama mulak..ka bunyi jaku kitai, buah labu buah ntekai, indu ka aku gerenti nda ngai...anang nganu aku dik tuan Hj....jaku gerah tu aja meh...apuhhh amat mayuh penumboh kaban katai tu...

Dolt Udin said...

Ngah Rediah,

Yalah kita manusia tok kebanyakan nya di beranak bepikir makey antara sebelah ajak palak kita.Ada makey sebelah kerek dan ada makey sebelah kanan...Sik kurang ada juak berkebolehan makey duak duak belah(Jarang)...Sekali imbas bila kita nyebut racun, terus kita pikir kalau kenak mesti tumbang.Kalau bab madu tek, terus semetek kita mikir nyaman, manis, best dan sebagainya...coba kedepan sikit, racun ada juak kebaikan nya bila di gunakan di tempat dan di masa yang betol..Misal kata racun ular boleh di buat anti dot pakey melawan bisa nya sendirik kalau di olah ngan betul...Sebaliknya, madu seperti di atas tadik, best ,manis dan apa2 lagik,kalau di makan lebih2 boleh memudaratkan kita juak..jadi kenak sik nuleh duak2 sekali supaya dapat menekmati kebagusan keduak duaknya...jadi kesimpulan nya sik lah sahal tempat dudok aku masa ya...jangan manas......

Taik Pelandok, memang mujarab pakey ubat kencing manis, tapi boleh mengundang penyakit lain walaupun dikit ajak di makan...Tangar apa dah jadi ngan Apek Pelandok??? Mun nya sik makan Taik Pelandok dolok, lamak dah nya Gol.Tok Panjang umor apek pelandok sehingga terpaksa di golong2 umornya makey tin milo macam benang wo ningal pak deraman...

Kamal said...

Dol, masih idup Apek Pelandok ya kah? Nang mujarab taik pelandok tok. Rumah aku taik pelandok sik ada, taik rabbit ada. Boleh juakkah?

Sik berani gilak aku nak coba tutor Iban tok, takut salah. Macam cerita kawan aku ada nembiak semananjung nak ngambik ati bakal bapa mentuanya, lalunya belajar tutor Iban secara express. Pendek cerita, urang nok ngajarnya madah bahasa Iban tok senang, nya macam tutor melayu juak ngak semua perkataan ending ditukar jadi bunyi "ai". Contoh makan jadi makai, bukan jadi bukai atau ukai. Oklah 10 minit ajak nya terus expert bahasa Iban tok. So nak dijadikan crita, one day kotan nak ngambik ati apai ya tadi, nya ngekot daknya pegi sawah nebas sawah pakei nanam padi (Sikkan pakei nanam tunggi). Bila nya nanggar bakal bapa mentua nya nyabut rumput makei tangan, ya nya ngambik parang nunjuk ngan urang tua ya. Katanya "Apai kak parai nuan." Pikirnya "parang" ditukar jadi "parai". Ending crita tok faham2 jak kitak urang....Munnya sik masok ICU urang tua ya masok ICU.

Redy A. said...

Sik sangka Anjang Dolt pandei berkata kata.Nok apa nak d manas, nang nok benar, benar juak.Mcm ne lah,ada org tua madah ngn aku , bla racun tetap racun.Jgn nak d coba coba, ikot kata nenek, nenek dah ada pengalaman lam idup, takorg belom kata org tua tok.Siklah aku berani nak noleh rah racun.taok lah kau, nok nama racun,bla kenak time suboh,sik sampei zohor ko idup olehnya.Trus d antar ke sungei baong sbelum asar olehnya ,Jadi tek sejaik jaiknya madu sik molah mati trus kan kan kan.

He he Terhibur juak ku ngr cerita Kamal tok, byk kah org cnun kawen ngn org Iban.

Dancy said...

Tu dia Kak Red ......Bisa juak tutur kitak tok ....

Dolt Udin said...

Selamat pagi Ngah Rediah,
Sik ku medo yang kita tok tepaksa ngikot orientasi orang tua2 dolok..Jadi dari kesimpolan cerita diatas, kita yang dikira orang tua zaman milenium tok kenak ati ati bila nok madah apa2 perbezaan antara sesuatu menda ya..jangan terus madah racun sik bagus, kalau kenak mesti ke sungey baong, sedangkan kita sik pandey nak madah yang ada juak kebagusan racun(Paling simple padah jak racun tikus untok munoh tikus supaya padi kita sik abis di mamam nya).Mun kita renong sekejap, apa hal orang dolok bila mati ngejut ,terus antu kenak tudoh(Ada juak antu tok bagus oiii..)..kakya dah lamak2 baruk paham nok mati tekejut tok tek kenak stroke atau kenak acute kencing manis(Makan Madu)...Sebenarnya padah ngan dak nemiak yang Madu dan Racun sama bagus dan sama sik bagus...Dengan cara tok daknya akan nuleh ke kerek dan ke kanan supaya sik keliru....Nok di kata org tua ngan kitak yang racun tetap racun ya nang benar.Tapi giney mun madu ya tek di taroh sikit racun, sik dapat kita madah madu tetap madu lagik kan kan kan kan nendak???

Wah awal Dancy bangun pagi tok eh...Nak kenak 4D lah tok....sik sekolah tek?

Kamal said...

Nancy coba tukar side B. Lejuk aku nengar cerita madu tok. Mun apai ya nengar, dua kalinya masok ICU. Dol, jangan molah keraj madah ngan dak nembiak madu ngan racun tok sama. Ujung2 ada kita dihidang daknya ngan roti berpalit ngan jem racun tikus. Mun pakei berik ngan trapik kawan nancy ya sik hal..

Redy A. said...

Sama samalah kamek pun bored juak.Nak berehat sekejap.Maaf zahir batin mun ada salah kata kata.Yg bait dtg dari Allah ,yg jaik dtg dari kamek sendirik.

Kamal said...

Nok nama ustazah, nang bagus jak bunyi bahasa dak nya.
Dol, kamek empun driver nok dari Niah tek dah turun kerja ari tok. Nya madah depan rumah nya di sepupok, limpas palak aik. sayang nya sik ada kamera masa ya. Perlu juak menatang nok nama kamera tok, tapi kinek tok handphone dah ada kamera sik mudah lupak. Mun masa dolok ada hp kamera tok, nang banyak gambar aktiviti kita. Masa melastik burong, masa main Tarzan, masa nekik derek, masa kombat & banyak lagiklah.......

maelsahat said...

Salam semua aku tok baruk masok duty... lama ya tek lagik cuti bah jngn marahhhh
Hab.. sinae kau oleh gambar sinonin tok...ada aku jumpa sidak peri, ramlee di gerai mega minggu tok tadik...
Mun kitak rang ada masa pergi sia...loyar2 ngan sidak...
Benar ya mal semua HP kinek tok boleh ngambik gambar dan video clip...BAHAYA DAN BERJAGA2 selau...
kelak pekara sik senonoh pun kenak ambik...spy camera di mana2...
sekian dolok...sayonara....

Kamal said...

Mael, welcome back. Ya baruk panjang cuti kau. Sik apa asal semua selamat. Wahab gik gago, sidak ada match futsal. Yalah, benda2 macam ya kinek tok banyak disalah guna. Ada kau nanggar kereta Datsun kau dalam gambar wahab tok? Nostalgia keta ya, banyak jasa keta ya ngan kita. Sampei ke Long Jetty indah jalan keta ya. Mael, FYI kamek DYM dah start praktis. Dah 3 kali kamek praktis, 1 kali full band, tapi Juki & Babu sik dapat datang. Nang best, rasa macam dolok marek.

maelsahat said...

Mal, ada amit madah ngan aku DYM prtis...tetapi masa aku op tok tek selalu ujan...sik dapat kesinae2...rugi rasa op...
Kelak mun betul timing boleh ngabas kitak rang...
Tekejut juak aku nanggar ateng...nang benar2 berubah...sik macam dolok marek.
Ekong ajak maseh steady rock...nya diam di lutong...ari ya nya sakit tok udak beransor ok...
Benar juak masa muda dolok macam hippis bah...nama nya perjalanan kehidupan...
Masa dlm gmbar tok kamek selalu lepak di rmh dak peri jamil mun sik silap...

nembiak Los said...

Mael. Datang dah kau. Aku baru pulang 4/2 tok tek. Jadi ari marek sik dapat singgah sitok, gago bah.
Steady ndak rupa olah kita dolok. Begambar rame rame. Pic3 ari gik siang, Pic1 & 2 dah sunset. Yang paling "terpuji", masa ya dah sakit tekak Bilal neriak, kita masih gik ditepi laut lom mandi.......astaga, mengapa tah kian anik.....

Kamal said...

Kereta Kip Asoi nang best, masih ndak keta ya. Datsun SSS kalau sik silapa aku, dolok Jenet dak Latom ada Datsun tok. Ada aku sekali makei, nang laju keta tok. Nya empun pickup sampei gear 3.
Aok hab, dolok ney kenal ngan dak bilal tok, mun jumpa dipasar pun sik nyingo. Ingat kau masa rumah kitak molah kenduri doa selamat, masa ya Arwah Hj. Sanai bapak dak Deris maca doa. Aku sik tauk apahal kita tetak macam urang gila masa urang tua ya maca doa.

nembiak Los said...

Mal. Mail pun Datsun 140Y. Kereta usup Stanza.

Aok Mal. Kita tetak pasal, masa Pak Hj maca doa, Dol eksen main lead gitar diluar rumah. Mula mula dapat kita tahan tapi Elly start bergegar2 nahan tetak, terus lah kita berekot keluar, tinggal Hj ajak kontinue maca..

Kamal said...

Masa ya aku lom ada keta, baruk start keja. lagik pun masa arwah bapa idup dolok ney nya nyuroh berutang. Meli keta mesti cash. terpaksa makei keta arwah bapa ajak. Masa ya nya ada 3 buah keta.

Paduhal ya kesahnya. Aku sik nanggar apa olah Dol, tapi ngekot tetak sebab gelik ati nanggar semua bergegar macam urang kenak keletek. Nasib juak arawah Hj. Sanai nutup mata masa maca doa, mun sik nya pun join sama.

maelsahat said...

Kreta asoi tok mun sik silap Fiat nok macam kotak empat segi warna biru tua...
Dolok2 mal/hab darah muda...lagu dangdut umar irama ya...ndak tau siang malam....enjoi ajak kira...mun sik gia sik ada kenangan nae ndak...
Siapa garangan dudok atas kreta asoi ya kah????warna baju macam ekong...
Masa tok nang kira best...lagi free bah...masa paling best dalam kehidupan katakan...sik ada tangong jawab langsong...free like a bird kata rang putih...no duak hippis...
Nok ram├Če macam tok mesti ari minggu lepas pulang dari taman selera di tanjong...ndak hab.

maelsahat said...

Hab sigek lagi mun dapat kita kolek balit semua geng nok dalam gambar tok kak ya gambar macam tok...berkumpulan ginea kah???
Sidak peri, ramlee, ikong, pilip, jamau, usop, edi, melay, aku, kau senang di cari...
Asoi ada aku jumpa bulan sebelas taun ya tek...nya kinek tok freelance rupa maseh macam dolok...
kita program ujong minggu jumpa di gerai dak seni/pree/ramlee terus jamu selera di sia...kelak aku mayar...makan ajak lah...
Kelak boleh kau paste di sitok pakae molah cerita...nae ndak

Dolt Udin said...

Mael, nendak , Aok, hehehe...

nembiak Los said...

Mael. Ngam ya. Tunggu kau pulang, kelak rondeng.
Masa kita begambar ya, masa nok ke suro Luak....

Kamal said...

Hab di luar suro boleh, mun dalam suro eh bukan suro dah upgrade, masjid, gerenti kenak kenyit mata oleh pak Imam sia. Mun depan sekolah pun macam ya juak.

nembiak Los said...

Edi Belayong sik boleh ditinggal bila kesia kelak. Lepas begambar, Usup ngimam. Aku tukang kamat ajak...

Kamal said...

Jidi Blayong tok selalu gago kinek tok. Yalah susah bila dah jadi orang kanan YB.

nembiak Los said...

Mal. Masih juak YB ya arap ngan Edi. Musim lekak banjir tok nang gago jak sidak ngabas rakyat jelata. Peluang Edi ngikut ncarik benih manok sabong dirumah panjang. Grenti free.

Kamal said...

Masa ya bukan manok sabong ajak dicariknya. Anak dara nok empun manok sabung ya pun nak disabongnya.

nembiak los lutong said...

Mal,
Taji nya di lilit makei dawei pakei molah bonsai. senang jak ngator, mok lurus mok bengkok, apa2 jak dpt....

Kamal said...

Mun lagik taji manok idi ya sik besar gilak belanja. Sik banyak makei dawei.

Dolt Udin said...

Mal, suroh jidi makey gam taik idong agik kuat serta ekonomi juak...sik payah2 meli wayar..

Kamal said...

Boleh ngekot stail Talip train manoknya. Ditarohnya tiamh besar kat kaki manok. Sik tauk berapa lama, aku rasa sebulan kali. Bila dibukaknya timah ya, monok sabongnya berjalan macam Micheal jackson bertandak lagu beat it.

Jidi tok banyak manok sabong. Ada nya merik anak manok dolok. Nok ompuan dah mati kenak rusah nok laki ya. Nok laki ya sik dapat dilepas, mun lepas abis urang disabongnya. Kaki aku nak banyak bekas tajinya. Sayang aku ngan manok Jidi tok. Nak ncarik bini ngan nya kelak, tapi sebelum ya tajinya mesti maok dipotong dolok. Mun sik, mati manok ompuan ya kelak. Rabbit aku nok nama Adol ya pun maok ku carik bini juak.

nembiak Los said...

Mal. Aku ada nginang anak Rongan Itam.

Dolt Udin said...

Kamal, mun kau nok mencarik bini pakey manok kau ya, kau carik manok janda baruk pandey nya nyaga manok laki kau ya...Tapi nok nama manok tok kalau nya janda, banyak anak nya mal..20 ekok senang2..

mussjulai said...

Dol payah2 encarik bini gan manok ya,bagus gik masak kicap,nyaman gik...Rebus lamak2 sik nya keras.Mun sik mauk masak kicap,pansoh kan lagik sodap Oooo.
Lekak ya ko sedekah gan kamek orang,aku maok ajak ya?

Dolt Udin said...

Hahahaha mos masak korma pun sedap mun manok tua...Manis isik nya tapi maok rebus lamak sikit...

Kamal said...

Sik guna punya kawan kita nak ncarik bini manok, daknya nak makan manok ya. Nang teruk juak Muss tok. Kesian nanggar muka manok ya, malar nya nanggar burung tekukur nok inggap atas pokok mangga aku.

Dolt Udin said...

Manok kau ya nagan2 nak terbang mengkali mal.Coba berik chan nya terbang lok.

Kamal said...

Dol, nya nak bebini ngan tekukor menkali. Selagik taji nya sik dipotong sik dapat nya bebini. Mati manok ompuan oleh taji nya.

Dolt Udin said...

Senang ajak mal, mun maok kau suroh jak nya bebini ngan manok laki.Sak nya sama2 ada taji, baruk ngam...atau pun kau beli tabong manok, surohnya ngohet abis cerita..

Kamal said...

Mun Muss masok ke sitok, nang suka nya cerita hal manok bebini tok. kelak aku nyuroh Adi motong taji manok tok. Tapi takut juak pisok ya ditujunya kat geruk manok ya.

wahab said...

Mal, jangan Ko arap gilak ngan Adi ya. Sedang manok nok pakeinya ncarik rezeki gik di pisok nya.

Kamal said...

Aok dah sik ada manok ya. Kinek tok nya makei bagong.

mussjulai said...

Hal manok ya tek,sembeleh ajak nya ya,sik ada manok ompuan maok gan nya ya,sebab nya ya mandol!Mun di pangang nyaman ya mal,atau pansoh licak isik nya.Coba jangan sik coba,rugi kelak mun nya gol,ulat untong,ha.ha.ha.

Kamal said...

Moss, gik power manok ya Moss. Aku merik nya makan gula batu ngan minum kopi nok diberik Usop Mat. Hensem lagik mukanya, beremos macam Tom John.

mussjulai said...

Ha.ha.ha,sayang juak ko gan manok ya Mal Oooo.Sampai ati ko sik encarik gan nya bini,bedosa mal nahan nafsu nya ya.

Kamal said...

Aok Moss. Mun aku maera binatang sak nya mati tua, sik aku nak nyembelihnya. Sik kempang aku nak makannya.

Masa tok aku tengah ncarik bini ngannya. Sik nya maok nok sik kacak. Pemilih juak manok aku tok. Nya tok dasyat, mun sik kacak disabongnya. Rabbit aku pun nak ku carik bini juak, ada aku nanggar nok kaler kelabu tek tapi telinganya pendek. Idongnya sik berapa kacak. esok pulang keja aku coba nok di piasau ya.

nembiak los lutong said...

manok masak kicap, renab mun di masak korma yarabbiii nyaman nya.......

Kamal said...

Pusak masak mirah. Asuk polah sup ajak.

nembiak Los said...

Adi, camne ko molah manok sabong ko dolok....

nembiak los lutong said...

Hab,
aku di Lutong dolok bnyk maera manok, renab dgn pusak. Asuk pun ada di paera aku. Cuma pusak ngan asuk jak sik kenak pisok aku. aku tok jenis sik tahan ati maera binatang nok boleh di makan.

Mal,
isik renab nang menar nyaman. bila ko pegi travelling lagik? kelak aku nulong "nanggar" renab ko ya.

Dolt Udin said...

Bait bait kau nyuroh nya tok nangar renak kau ya Mal,,,,jujoh jak aik lior rona ijo nya bila ngenang renab....Mun maok nerik nya mal, kau bukak kulit renab, kau gam rah anak asuk...Sak nya makan asuk...

dr_poli said...

Burger daging renab pun ada ...sik sanggup kmk makan .....

JB said...

Kalau apek kelab nengar nembiak los beloyar pasal masak memasak tok, mestinya senyum.. kerana pada waktu ya apek kelab memang terror bab memasak.. macam-macam ada..

maelsahat said...

Mal, aku ada idea...mun manok laki ya kenjar gilak...mcm nae mun di padu ngan mnok kolok pmpuan kwan aku ajak...blh kli ndak...
JB, apek klb iboh di kira puas mek mkn maggi kari cmpr tlr msk nya...nang nyaman

Kamal said...

Renab aku dah ada gelfren. Rona putih, telinga nya rona coklat. jenis bunny juak. namanya "Jelita'..hehehe.

Di, dah aku nyuroh dak pusak nyaga renab tok.

Mael, manok masih lom ada bini. Sik nya maok bebini ngan manok kolok, sik kacak muka manok kolok ya.

JB, aku dolok puas makan megi ngan tauhu apek kelab. Nang nyaman. Tapi mun nyonyah masak sik nyaman, sik tauk apa sebabnya. Aku rasa memang ada sikit ingus apek terbang ke dalam kuali nok pakeinya masak mi ya. Mun sapa nak diet, masa makan ingat jak bunyi apek narit ingusnya. Pasya bayangkan ingus ya terbang masok dalam periuk. Atau ingat ajak telor goreng nok dicerita Hj. Hamid ya. Gerenti kenyang terus.

nembiak Los said...

Eh Jangan cerita diet sitok eh... aku tengah lapar tok...

Dolt Udin said...

Telor goreng ala seman patah nok cerita Hj Amit ya mal...hahaha, gila Hj Amit tok..Ada kah patut...nyeksa kawan tok.

Kamal said...

Diam lok Dol. Wahab gik makan ya. Keluar nok dimakannya kelak. Nunggu nya balit boleh sound. Tapi jangan sitok, ada nok sik dapat tido. Aku tauk nya ada maca blog tok.

nembiak Los said...

Brrrrrrr....alhamdullillah.... kenyang dah aku. kak makan blackpaper steak.....sik banyak makan aku tek, 2 iris besar tapak penampar Fof ajak....... camne cerita telor goreng Man Patah tek...

Kamal said...

Hab. syhhh cerita ya. Kelak aku e mail ajak. Jangan banyak gilak makan dagin ya, mun setakat sekilo sik hal.

yusopm59 said...

Hab,
jeles aku dengar kau makan steak ya Hab, kelak la nyuruh mem masak steak atau lamb chop ngan black pepper sos weekend tok he2.Ingat ko steak ngan lamb chop kat dibah Park Hotel dolok ya Hab? Di simpan nya bake beans, peas, potato chips, roti bun, bawang bakong ngan tomato nok di hiris ngan telo goreng mata lembu gik..adui, sik ingat ngan gaot jam ya..

nembiak Los said...

Aok lah Mal/Usup. dibah Park Hotel ya lah tempat kita nambah kolestrol dolok....bila sidak nangar kita datang, susah hati lah semua, nae ndak, grenti ahir tutup. Sup, diboulevard Mall ada nok udah dimarinate, minak kita manggang ajak.....

Kamal said...

Nok kedak ya dak sik berapa gilak aku nak makan. Mun cerita hal rusip, ikan tunok, pais, umei, cencaluk, sambal belacan, lempah keladi, emparuk, umbut pisang, jantung pisang,ulam baruk tebukak rasa nafsu.
Tapi dolok marek daging nok dipanggang rare yalah diminat aku. Nok rona mirah ya. Kinek tok berdiri bulu tengkok aku mun makan nok macam ya.

mussjulai said...

Mal aku tek baruk makan cencaluk nok di polah bini ku pagi marek.Ku makan gan pucok daun rencah2(ulam) huuuu mantap rasa nya.Bubok ya ku beli kat airport ltg tiga kilo sepuloh ringgit.

Kamal said...

Moss, kau tauk no hp aku? Mun kau jumpa bubok kol aku. Bukan bubok kastam, nya ya pakei apa ku.

mussjulai said...

Apa hal kol no hp kau malar busy!
Mal dah ada bubok kat airport Ltg,gi ko sia.

nembiak Los said...

Ari marek aku limpas apot Lutong, sik ada pun layak bubok.....nangar muka Awet njual ikan ajak...

Kamal said...

Moss, kau kol 0138496085. Nok 012 ya pakei aku kol urang ajak. Phone ya jarang aku ngembak. Dirumah ajak.

Hab, bubok takut ngan kau.

nembiak Los said...

Kelak aku ngecek lagi. Maok pakei helmet fullface...

nembiak los lutong said...

Hab,

mun ada jumpa org jual semuan, padah k. Mun ada semuan aku mok nyuroh mak aku molah kasam semuan taroh dak beras aruk dll. Terlior dah aku tok ingin nak makan kasam semuan. Perah limo, pecah cabik padi atau cabik geronong, yarabbiiii.....

Mal, kawu sik teringin kah?....

Dolt Udin said...

Adi,
Udah kau merasa kasam udang galah kah? Mun kau merasa sekali, sik kau ingat ngan semuan agik. Tekoyong jepon di polah kasam pun sedap juak.Ambik nok bibirnya ajak, perut nya buang...kasam tok ko campor daun singkel, di peram seminggu baruk nyimpan beras aruk.Pakey beras kampong nok rona merah agik kaw..

adi said...

Dol,
blom aku merasa kasam udang galah. di kupak kulitnya kah mun molah kasam udang galah ya?

mun lagik udang galah dpt juak aku nerimak. jgn kwu nok molah keja makan kasam tekoyong jepon indah. coba ko perati menar2 bibir tekoyong jepon ya kedak apa? dah lah belendir.... ya dah tahap makanan fear factor ya Dolt! aku rasa nok ya pakei ubat Muss, campor duak titit minyak rona ijo...

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Di, petang tek aku ngan Uus pegi ncarik bubok. Kat aepot lutong ada urang nyual semuan. Aku sik meli sebab aku nak carik bubok. Agik fresh, daknya madah pagi esok ada daknya nyual bubok. Tang konfiden jak bunyi daknya. last2 kamek duak pegi pasar ikan, ngam2 ada bubok. Beli sekilo ajak, sebab aku dah terlior nak makan cucor bubok. Masa tok masih kenyang lagik, makn cucor bubok sekilo.

Dol, kasam bubok digelar urang cencaluk. Mun kasam tekoyong jepon, sik boleh disebut sitok. Ada urang nerais kelak....

Moss, ney kau lamak sik nampak? Datang lagik meruyan kau?

nembiak Los said...

Kinek tok bila bejalan, jangan lupak embak beldi. Nae tau jumpa Bubok ngan Semuan. Ikan pusuk pun ada jauk,...pakei molah kasam/rusip. Aku dah penin lalat ari marek pas makan Undang Galah dibeli kat tamu Saberkas.

Dolt Udin said...

Adi, Memang di kupak kulit udang galah palak jangan di buang cuma kupak juak kulit palaknya...Nyaman Di.Aku di berik orang Niah dolok semasa aku gila ngail di Kpg Iran..Tok sik berani agik aku ngail di sia selepas anak penghulu kenak mbat boyak di kalan tempat aku selalu nurun perauk..

Kamal, jangan di sebut dolok kasam tekoyong jepon tok.Aku belajar molah kasam tekoyong jepon ngan dak Nigeria semasa dak nya datang posting di plant kamek di Btu tok...Sedap juak kasam tok mal..Coba kita molah lain kali...

mussjulai said...

Mun mauk meruyan entam ajak,kelak dancy netak kita.
Mal no tel kau dah ku ambik,mun ada bubok aku kol kau kelak.
Di,kau mauk munoh aku kah ndak ngubat aku,nyuroh aku makan tekoyong jepon ya?ha.ha.ha.mun dah nama nya tekoyong jepon ya faham2 lah!

Dolt Udin said...

Mos kau kja mal kah? aku kja malam tok...Esok malam last baruk off 4 hari...Ada kau ngekot dak kamal prektis ari mingu ya tekkah? Full crew daknya...Best juak eh..Rugi aku sik datang..

mussjulai said...

Sik ada kamal kol aku Dol.pikir ku sik prektis.mun kamal kol aku mauk juak ngambik vedeo klip dak nya pakei kenangan.

Dolt Udin said...

Nya gago kali mos, coba kau kol nya, baruk ngam atau SMS dah ok..Apa kau sik ngantar nok gambar aku belagu dolok mos...Coba attach lam E mail aku..

mussjulai said...

Lom lagik dol,sik berapa paham ku gan cara nya.Kelak ku mintak tulong illi ngantar nya.

Kamal said...

Sik dapat email video besar gilak. makei "send space" ajak.
Ari minggu tok kamek praktis, kelak aku kompom ngan kau lagik Moss.

mussjulai said...

Ok Mal,kelak ko ngajar aku mun kita jumpa ari minggu tok.Arap2 jadi minggu tok.

musatahar said...

Mal,di cnei kitak urg pretis.mun aku ada masa mok juak aku merik sokongan ngan kitak urg.

yusopm59 said...

Musa,
kamek praktis di Seberkas atau kat Piasau Garden, belum confirm cney tempat lok tp praktis mesti on la, tp benar jua kata Dolt, best praktis kat Piasau garden ya, tempat jamming nya besa, contact ja Kamal (h/p. no. 013-8496085) atau aku (o13-8403579)
sokongan dari geng2 semua memang di alu2 kan la tapi kalau dapat sebelum pergi ke tempat praktis ya, singgah kejap beli cuco pisang, udang, karipap ka... kelak beridang kat umah ya he2

atengbuang said...

Sup, siapa pun tempat di piasau garden ia, ktak urang dah tukar tempt kah?

Musa, kau tok adik beradik dengan sidak tuah kah?

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Teng, mun kau praktis baruk madah ngan kau. Masa tok, biarlah rahsia....hehehe...

Moss benar kata Usop Mat ya. Mun ada cucor bubok lagik kaw....

mussjulai said...

Mun cucor lain mungkin ada,tapi cucor bubok aku rasa sik sebab bubok merajuk ya sik ada cucor bubok.

musatahar said...

Aok teng ngam lah padah ko ya.Teng apa kaba ko.lamak sik dgr berita dr ko.aku minak tauk dr blog tok ajak.cam nei ngan rmh pujut sia.aku nanggar kinek tok dah kosong.

mussjulai said...

Musa aku dengar ko ada murai borneo nok palak puteh? Ko beli gan Aloi kah burong ya?Lan madah gan aku petang tadik,bagus lah mun dah ada.

Kamal said...

Aku ada burung pipit. Kau guna Moss?

mussjulai said...

Mun pipit indon mauk ku,mun pipit lokal berik ajak gan pusak ko,sik ku minat.Aku lamak dah ndak nginang murai batu tok tapi sik tauk sene ndak encarik nya.Tapi kinek tok aku dah ada duak pasang burong tok,nunggu mauk di nikah ajak sidak duak pasang tok.Nyuroh Musa jadi tok kadi kelak!

musatahar said...

Sik mos.aku beli ngan kwn dol.aloy pun beli sia juak.masa ya ada 4 ekok d embak biak dr kk.masa tok aku sik tauk ada kah sik gik.

mussjulai said...

Mauk bebunyi kah sa burong ya?Pendek ekor nya dak?Mauk ku gi rumah ko nangar nya kelak.Aku pulang kerja kol 2 kelak.

atengbuang said...

Musa, aku masa tok maseh di brunei, alhamdulillah makin sehat, rumah kamek urang di miri ia mok ku sewa, sayang jua di biar kan kosong.Apa kabar kau tek, sney kau masa tok, dah kawin kah? Banyak tanya eh....
Sapa menbiak jalan puspa tok kan?

Salam dari brunei...

nembiak Los said...

Oooo Teng. Sik kenal ngan Nembiak Los Puspa? Tangar gambar nya benar benar lok... Macam nembiak ndak... Ngam lah teka kau ya....Nya lah Nembiak Los Puspa.....

musatahar said...

Teng,alhamdulillah aku sehat juak.Aok teng aku dah kawin.Kinek tok tinggal di piasau utara rmh peninggalan urang tua.

Teng,cam nei ko mok nyuroh urang nyewa rmh ya.Rmh ya tang burok jak tangga ku.sik tauk di dlm lah.

atengbuang said...

Alhamdulillah, dapat jua kta bertanya kabar dalam blog tok, terima kaseh banyak2 wahab, nembiak dari jalan puspa. Dalam rumah kamek ia maseh ok sa, cuma ceiling di dapor nya aja mau di repair. Ari ia ada cina mau nyewa pakey nya molah kedai minuma & makanan tapi kamk urang sik mau, kau tau lah mun sidak tok berjual mesti ada nok ia jua di jual nya, masa tok ekong yang ku nsurh ngabas rumah ia, sapa2 ja yang mau nyewa cari ja ekong,
Hab,kamal, mos & geng2 yang lain, sapa2 mo nyewa rumah kamek di pujut ia cari ja ekong di miri ia.
Kitak urang rondeng lah harga sewa dengan nya. Kalau mau kontek ekong 0138218399, nombor hp aku di brunei +6738711369.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Moss/Musa, burong aku sik maok berbunyi. Camney nyurohnya berbunyi. Picit geruknya kah?
Teng, lewat juak kau sik kenal ngan aku. Padahal aku ngubat tomber kau dolok.
Hab, jangan padah ngan nya sapa aku.

mussjulai said...

Part nok sik mauk bebunyi ya aku serah gan musa ngatur nya.Musa pandey hal tok.Sebab bulu burong kau sik sama gan burong mek duak musa.Burong kau bisuk tauk aku ya.

nembiak Los said...

Mal. Sik Ateng tau ngan Nembiak Los Puspa ya. Tangar ko komen nya diatas, tengada terimak kasih jak ngan aku.
Mun maok nyuroh burong ya pandei bercakap, pasang plaster diburitnya. Berik makan kenyang kenyang. Bila burong ya sik dapat berak, pandei nya terkaong kaong mintak buang plaster ya...

musatahar said...

Mal,senang jak nyuroh burong ko ya bebunyi.Jgn ko picit geruk nya.cam tok cara nya mal.ambik ko pisok ko eris geruk nya.nyerin bunyi nya kak ya.

Kamal said...

Sapa maok burung Murai batu nok dada kaler mirah? Tadi aku ada jumpa idi blayong, aku ada program ngannya. Esok aku pegi woksop, Idi madah tek nya nak pegi woksop juak.

atengbuang said...

Kamal dah berjankit dgn idi belayong main burong, haha..
Tau ku udah sapa menbiak los puspa ia, mun sik wahab sapa lagi...
Insyaallah hari minggu tok aku ke miri mal ah. Ada ku msg kau lagi lah.

mussjulai said...

Salah lagik ko teng,sik ko tauk sapa ya nembiak los jln puspa.Kelak ari minggu baruk ko tauk,janji ko datang jak.Embak juak nok pakey mamam mun ko kemiri kelak.

nembiak Los said...

Nang pandei Kau Teng.... patut lah kau sik dapat masok kerja CID dolok...

adi said...

nang bagus menar akal kitak org. bukan maok madah benar2 dgn ateng sapa nembiak Los jln puspa. Jaik sidak dgn kawu Teng. Ya trick pakei sidak nya nyuroh kawu dtg ke Miri. Mos ya lah kepalak nya.

Ok Teng, tok aku madah menar2 dgn kawu sapa nembiak jln puspa tok. Dia adalah jeng jeng jeng...... dtg jak ke Miri kelak baruk kawu tauk......

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Aoklah Ateng tok. Nang pelupak nembiak tok. Sik apa kelak aku ngetok palaknya ngan kelido, baruk bagus memory nya.

Elly said...

Benar benar jaik kitak orang ngan Ateng, sik maok madah sapa nembiak Los Jalan Puspa ngan nya. Sik apa Teng, kelak aku madah sapa nembiak ya, tunggu ko sampei ke Miri kelak he he he. Soli Bro.

nembiak Los said...

Mal. Lewat juak kau sik maok introduce kazen Ko Nembiak Los Jln Puspa ya Mal.... Ateng dolok ndak lah best pren ngan nya.

Kamal said...

Suroh nya ngingat sendirik Mun Peot sik nya lupak....

mussjulai said...

Mun nya benar2 datang ke miri baruk merik tauk.Jangan di berik tauk dolok!

atengbuang said...

Ok,ok, sik hal geng, esok aku datang, kalau ktak orang sik madah awas ah, siap sapa nok berlagu ia esok ku sabotaj biar ktak orang sik dpat berlagu...haha..

mussjulai said...

Yarabei,beliang ati ku,pikir ku sapa tek? Esok baruk kamek merik tauk.Ko embak jak buah tangan pakey ko meresuah kamek.Tapi mesti datang!

atengbuang said...

Hua..ha..ha...geng, mcm lah aku sik tau dengan si kamaludin yg dari jln puspa ia, esok ku berik buah tangan ku dengan kau.... hahah...

atengbuang said...

Esok kau mbak lagu apa mos?

mussjulai said...

Lagu omputeh gan melayu.Mun ko ada buku lagu ko embak kan.Mun lagu omputeh scopion lah gan bee gees.Ko ada lagu omputeh nok Tears in heaven,mun ada ko embak jak.

atengbuang said...

Penyanyi Tears in heaven eric clapton, ko cari dalam website lyrics, di sia apa aja lyrics ko mau semua ada geng.Kalau kau nyuruh aku mbak nok ada taugey ia boleh lah...

nembiak Los said...

Teng, iboh kau cabar Moss ya. Jangan kan taugey, nok ber tauhu ngan pitis pun pandei Moss maca.. mbak jak mana mana lirik kau ada.

mussjulai said...

Sebarang ko tok hab,terimak kaseh gan ko teng,kelak aku encarik nya.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Dah aku engkah dalam blog DYM lirik lagu ya Moss. Co kau cek.

Dolt Udin said...

Salam Ateng, bila kau dtg lagik? Best juak kau main lagu Alleycats.Macam original jak ...Mun dak alleycats lambat dolok nang kau konker lagu ya...

mussjulai said...

Ada Mal,terima kaseh gan kau.Ada aku print nya,pakey ku belagu di bekam mun jadi gi sia.Sak sidak rusak gan pelandok jadi aku pun peminat.

mussjulai said...

Sigek gik lagu ko tulong carik,lagu ya (Rozana)lagu nok di minat aku berabis tok.Ada kenangan nok sik dapat ku lupak walau pun dah becucuk tok,cuma mati jak dapat melupak lagu!

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Rozana anak Liau Aguk ya kah?

mussjulai said...

Terimak kaseh Mal ko merik seni kata lagu rozana ya.ada aku nangar tek.

nembiak Los said...

Lagu rozana kenangan Mos di Long Jetti juak kah?... anak nyonyah Tauge ada nama Rozanna ndak Moss..

mussjulai said...

Sebarang ajak ko tok Hab.

Dolt Udin said...

Mos, Udah kau jumpa kayu belian kah? Mun ada simpan jak di rumah kau atau kau antar ke rumah aku di Piasau...Minggu tok aku kja, sik dapat datang...Aku pun turn nganti orang minggu tok...Rugilah aku sik dapat pengilan rumah Kamal...

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Sik hal Dol, doa ajak. Niat kau nak datang pun dah cukup.

atengbuang said...

Salam semua, sori lama dah aku sik login dalam blog tok, Gago gilak ku dengan kerja terpaksa kerja sampey malam.

Dol,moss, apa kabar kitak orang?
Hab, percaya kau hab masa kamek practis dengan 2 org penyanyi veteran tok aku nang sakit perut tetak hab, adakah lyrics lagu di simpan atas meja nok pakey nembiak dlam primary school eh,dol duduk sebelah mos berkongsi sigek meja, kau imajin aja hab mos dgn cermin mata degree nya,nang trok kamek orang di kerja kan oleh sidak dua,macam karaoke,non stop,dalaam mos berlagu dol dah stndby dengan next song nya,belom lagi ending lagu sigek udah masok lagu sigek, hancor2 ari ia, tapi enjoy jua lah lama sik jumpa member lama.

Adi, tq for your support, sanggup kau datang dari luak untuk beri semangat kamek orang. Inshaalah aku infom ktak kalau aku ke miri lagi kelak.

Salam dari brunei....

Dolt Udin said...

Ateng, minggu tok aku dtg agik ke Miri...Mun kau ada senang dataglah..kau maok prektis lagu Kerana sampey dapat....Maok master segek lagu ajak, baruk power.....

adi said...

Ateng,
tabik spring ku ngan kawu. gik boleh tahan kawu main.

nembiak Los said...

Teng. Bila senang kelak aku maok nanggar kitak orang parktis juak.

Dolt Udin said...

Adi, sayang spring di tabik ajak...Coba tukuk jadi parang ada juak hasil...Mun sik ada hal apa2, datang prektis mingu tok kelak Di....mbak peminat sekali....Kelak nyuroh Usup mat ngembak kopi usup...

Dancy said...

Ateng ........dapat kmk imagine tak orang masa praktis ya . Betemu gik ngan Dolt plus Moss . Huruhara jadi tempat ya .

Sik dapat kmk ke sia , Ateng ...keras gilak ......anak anak kmk mesti san nangga olah emak dak nya bila betemu ngan miak los .

adi said...

Kamal lom confirm lagik ada prektis kah sik. Mun ada prektis kelak aku datang. Aku mok ngambik video clip tak orang belagu. Kelak nyuroh Wahab jadi pengkritik... Pengkritik ompuan lom ada tok. Dancy, ada seat kosong ya....

yusopm59 said...

Geng,
belum dapat praktis lok minggu tok, banyak gilak kerja urgent kat opis...last weekend pun kena datang opis keja jua.. jeles alu dengar torang pergi piknik kat Bekam...macam2 jak akivity torang, aku belum dapat join lok..ishx3
Ada apa2 feed back dari torang pasal minuman v-xajey ya kah? kalau ada e-mel ja kat aku, kalau mao, aku ada stok nya geng..

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Sop jangan kau sebut nama menatang ya. Berdiri bulu tengkok aku nengar. Kerus semangat. Mun ada maok order lagik....
Sik hal, abis keja kau dolok. Mun ada free baruk praktis. Mun kau minta tulong kamek boleh juak.

Di, Usop gik gago lom dapat praktis. Mun full band macam ariya baruk best divideo. Ateng tok susah nak ke Miri, nya ngajar urang bersilat di Brunei.

Nancy, sik dak nembiak lalek ngan kita. Ngak daknya san jak nanggar olah mak bapa daknya macam kerak.

Hab, bait dah palak kau. Mun lom bait embak cek, takut ada problem lain. Umor cam kita tok nang suka penyakit datang, "user friendly" kata daknya....

Dol, aku ada pisok dipolah aku dolok marek, aku nak mintak kau nyepoh ngan aku. Pisok ya lom bersepoh lagik, masih kulup...

nembiak Los said...

Usup. Kau sik nyuroh aku ngetes minuman ya kah? Test duak tiga bungkus lok, kalau ada Ummp baruk beli, ndak?

Mal. Nang aku ada tinggi Kolestrol. Bila kenak makanan laut ngan kambin terus berasa nya, tapi kalau udah nanggar benda ya terlentang atas grill, perut sapa sik ngeredak nangar... selalunya bila camya (penin) aku mbak minum air suam banyak banyak. Yalah dapat bergohet ngan kari dirumah kitak orang tadi.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Coba kau minum teh misai kucing. Mun sik maok juak coba teh misai bradak.
Aku minum aik hempedu tanah jak Hab. Nang berkesan, coba kau cek dalam internet hal nok berkaitan ngan hempedu tanah tok.

yusopm59 said...

Hab,
kau la kawan dunia ahirat... kawan baru ja belajar buka bisnes, dah di suruh minta ngetes 2, 3 bungkus gik ya...dah ya belum tentu beli gik ya he2...sik lamak lingkup bisnes dangan...kalau jumpa, kelak aku pass ngan kau sigek, tapi kalau kau ada penin2 palak, grenti high kolestrol ya Hab, ne ndak berpenyakit, kalau dah berentam ngan lambchop kat laut he..

nembiak Los said...

Benar ya Sup. Nok kedak ya lah nyuroh bisnesmen bumiputra cepat maju. Jangan lupak ko meli buk tiga limak juak. Banyak kawan kawan nok nurun tandatangan lam buk ya.
Sup, minggu baru jadi Vegeterian ajak aku, macam tupei. Kesian aku nanggar tupei patah gigi di Bekam....

Elly said...

Sup
aku maok juak ngetes resepi kitak urang ya, mun nya serasi kelak aku ngoder udik ngan dirik.

Dolt Udin said...

Elly, sik eboh di test lagik.Kamek mos udah kompom kopi usup ya power...Aku baruk meli se kotak ari marek masa aku lepas balit dari piknik...dolok aku meli sikit ajak..coba kau makan setengah bungkus kali dah cukup power...janji jangan kau selalu nyelin exjos kereta mos ajak...takut kes rogxx ajak.

mussjulai said...

Ha,ha,ha.Payah aku molah repot ke balai polis kelak mun exjos aku pakei sidak ngetes kelak.Pecoma kenak jelin dak polis buduk kelak!

Dolt Udin said...

Sik hal Mos, kedong Elly nok ngetes ya...Biar lah nya dolok.sak mirah muka ikan kelik nya kelak..

Kamal said...

Exjoz keta aku besar lagik. Tapi mun ikan kelik, test kat exjoz keta Moss ajak. Keta aku pakei ngetes ikan banglus ajak.

nembiak Los said...

Usup dah kira nok merik Free ngan aku tek.... tapi dah macam tok, sik jadi nya merik. Nya takut banyak Laki urang masok ICU kenak lukus oleh exjos....

mussjulai said...

Udah juak lukus cecah gik gan kicap campor cabik padi sak nya neriak.Cerik asai!

ateng said...

Salam semua member2 loss,

Eli, aku sokong kata dol ia 100% memang ada power, ari marek aku ke miri beli sekotak lagi dari usup, ada uummp, power nya lain macam ja,
hab, coba jangan tak coba... nyesal kau kelak hab,
Sup, kalau ada coffee flavour nya aku mau coba jua lah.

Salam dari brunei...

adi said...

Rami lah nembiak Los tok start meli susu nembiak dgn pampers lagik kelak. Tok Usop lah pun kerja tok....

nembiak Los said...

Aku sik berani coba eh....

Adi, kita duak nunggu ajak. Kalau ada peluang, kita berkedai jual pampers, susu lam tin ngan pepet ajak... macam Minah madah dolok, banyak lah urang tua ngantar anak ke salah sekolah, kotan dah babo...

adi said...

tepaksa lah Minah nulong ngantar/ngambik anak dak nya ke sekolah kelak...

Dolt Udin said...

Senang ajak Adi, suroh jak dak cikgu datang ke rumah...

yusopm59 said...

hab,
kau blanja aku breakfast kat madli pun kira ok jua, kakya berik kau free ngetest jamu ya, tapi careful ja, aku rasa kau dah join dak Idi blayong pun geng ..high blood pressure pun geng he2

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Mun kompeni kopi tok nanggar komen kitak urang dalam tok, nang kembang idong daknya. Kotan kembang gilak dapat pakei tabuan molah sarang lubang idong daknya.

adi said...

Mal,
daripada kawu molah video cliporg ngoreng telor bagus ko molah video clip pasal kopi gelebar tok. salah sidek action dlm clip ya aku cadangkan beberapa org tua meli pampers, susu & pepet...

Dolt Udin said...

Ahhhhhh, molah jak clip makan umey cecah di wharf dak mael...ada mael ngontek aku malam tadik.Nya maok ngembak kita roun makey boat fibre glass nya bila ny off 26.04.09 tok kelak...Sapa sapa maok join sila carik life jacket sendirik....mbak kail juak....

nembiak Los said...

Sapa sapa sik ada life jeket, boleh juak ikot....tapi terpaksa dipolah jadi umpan alir ikan Yuk. Senang ajak jadi umpan alir ya bah... kaki diikat, kak ya di ulor lam air... bila dah nampak Yuk datang, kelak narit balit kedalam bot. Yuk nok ngepong tek, bila dekat, terus diLastik rah daiee nya. Mun Yuk laju gilak apa boleh buat lah..jadi Umei dak Yuk lah umpan alir ya tek.

Usop. Tunggu aku balit dari Pulo kelak, aku ngetes kopi ya.

Kamal said...

Aku bekukut ngan Elli ajak, nya ada pelampong besar.

Dol, ada aku cerita ngan En. Hassan pasal dak datuk kau ngalir boyak di bekam. Layap nya nenggar, bila sampei part boyak ya ngoleng dirik nya dalam rotan sambil nangis ku tambah sikit. Aku madah boyak ya nanggis sambil ngembak lagu Trilogi cinta 3 segi. Nang percoma nya nengar cerita aku.

Hab, mun di pulo jangan kau ngetest kopi ya. Sik pedah2 berak sendat.

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 259   Newer› Newest»