Sunday, January 18, 2009

Nembiak Los Jalan Hijau

Dudok dibah dari kerek. Pian? Hj Moh- ipar Hj. Amit, Peter Juieng & Elizabeth John. Dudok di kerusi dari Kerek; Mendiang Ronifield John, Ashrul Azlan (Sabes Jueing), Udin? Hj. Moh, Christina John, Bini aku Nor Fareda Abdullah (Freda John).
Posted by Picasa

270 comments:

1 – 200 of 270   Newer›   Newest»
Dancy said...

Suk nangga gambar tok.....tahun berapa ndak tok kah ? Anak Pak Hj Moh ya sik di kenal gilak ...nok dak empuan kenal kmk..........

Tedah org ninggal Roni ...sakit apa nya Wahab . Kamek dengar berita dari abang Enn dolok...tapi sik ke hujung cerita nya ...

Klasik beauty bini u ....nya paling tua kan ? Masih kerja Petronas nya ?sinae tak org diam masa tok ? Dak mentua u memang balit ke Kch lah masa tok ?

Sorry banyak soalan ...........

Salammmmmmmmmmmmm

nembiak Los said...

AlaikumSalam Dancy. Sik tau taun berapa gambar tok diambik. Ronnie ninggal di Danum Valley, Lahat Datu, Sabah semasa Shell teambuilding. Nya macam kenak heart attack semasa mandi petang.
Kamek orang tinggal diPujut 6, sik berapa jauh dari rumah Rediah. Biniku masih ngan Petronas Carigali. Masa tok Bapak mertua aku tinggal ngan adik ipar bungsu, Elizabeth(Nanda), di Kuching.

rediahamran said...

Aieh, duhaal umah ko dekat umah kamek.Hab. sik perasan aku.Mun sik berblog tok sik lah ku tauk.Ke umah ya kelak bila ada kelapangan n ko blh jadi wakil anak ku kawin kelak he he

nembiak Los said...

Aik. Dekat 18 taun dah aku tinggal di Pujut 6 tok. Aku nang tau kitak duak Hj. Abu dibelakang rumah Talip ya. Tapi walaumacamNEA pun, aku mintak maaf juaklah. Walaupun tau tapi sik pernah ngabas kitak orang sia. Kalau sik ada aral melintang, kita berjumpa sia kelak. InsyaAllah. Jadi Al Wakil pun boleh.

nembiak los lutong said...

Hab,
maseh aku ingat masa Ronnie ninggal dolok di rumah nya di Holiday Park. ada aku ke rumahnya masa ya.... kesian oh.....

Kamal said...

Aku ingat masa rang ninggal Jonnie Philip ninggal dolok, kamek sik berani masok bila nanggar mayat belio ya terbungkam tengah ruang tamu. Masa ya gik paloi. Anyway keluarga kamek orang dengan keluarga sidak Pak John sama, sorang ajak anak laki and 3 anak ompuan. Nasib bait aku masih idup mun sik teruk juak Adi jadi macam Wahab.

nembiak Los said...

Yalah Adi tiap tiap malam berdoa supaya kau panjang umor, Mal. Ada hikmah nya juak bila Adi nangar keluarga mertua aku. Kontinu aja berdoa panjang umor ya Di, asal jangan berdoa panjang nok lain Kamal jak!

Kamal said...

Asala jangan panjang telinga, idong atau tangan, dahlah. Nok lain sik hal panjang. Adi tauk doanya Hab. Encik Hassan Lani selalu nak minta doa ya.

nembiak Los said...

Hassan banyak belajar doa camne nok nyuroh Wo tajam ajak ngan arwah Pak Deraman.

Kamal said...

En. hassan tok selagik ada doa dibelajar. Nang rajin beramal nembiak tok.

nembiak Los said...

Benar ya Mal. Tok masih beramal. Biar dilupak nya blog sekejap. Aku dengar, nya ada nyesal juak masa tok. Dolok Wo Pak Deraman malar jak putus tangan kenak salah baca oleh Hassan. ya lah jadi peluang kamek Dol nguntal benang nya....

Kamal said...

Aku ingat masa berebut nguntal benang ya tangan aku pernah luka, nang tajam benang kaca sidak urang tua dolok marek. Sidak empun ramuan pakei molah kaca tok bukan daknya maok madah. Apa jenis kaca, gam atau nok lain pakei daknya. Sori lah daknya nak madah. Mungkin En. Hassan tok tauk.

nembiak Los said...

En. Hassan masih gik molah ramuan nok bulak pakei merik kita. Nok benar sik nya maok merik juak ya...
Di Piasau Ph11. kinek tok Jali Pomen pun aktip lawan Wo. Chip (Masni Sual) nok sedara Hj. Abu pun sik ketinggalan. Nya diam sama leret ngan rumah Mak aku.

Kamal said...

Chip ya setakat berulor ajk, mun suruh ngepong wo putus semput nya. Jali Pomen boleh tahan wo nya, mengkali nya ada ramuan dak Arwah Pak Akup.

nembiak Los said...

Ada aku merik URL blog tok ngan Chip dolok tapi sik tau betol kah nok diagak nya. Jangan jangan sesat ke lain.....

Kamal said...

Takut nya sesat kat tempat sidak nok lupak makei baju ya. Mun ke sia maok nak rusak PC olehnya.

nembiak Los said...

Aok Mal. PC nya rusak kenak berebut nok nyukat saiz baju pakei sedekah ngan sidak pelupak ya....

Kamal said...

Bukan Hab, PC nya sot kenak aik lior nok jujoh atas kibod. Lain lagik mun nya naroh CPU dibah meja, malar kenak sepak kotan kejeron nanggar.

nembiak Los said...

Mun Chip ngan anaknya sik maca tok, nang Rediah tukang madah ngan Chip kelak.

Kamal said...

Sik nya berani madah Hab. Nya kena anok Chip. "Nembiak kecik iboh ngaco urang tua nak molah keja makei komputer tok." kata Chip.

rediahamran said...

Ada ku maca,berani ku mdh esok ku pegi umah nya cerita takorg nganoknya.

Dolt Udin said...

Kamal,

Bila kau nak ngambik tulang wo tek?Ada tiga igek di sinpan aku tok, besar2, mun muak alang alang saiz jangan sik tentu .Silap2 di mbaknya terbang sekali kelak. Sedia jak tangsi 100 lb kalau nak main wo to kelak..mun rajin pakey plastik baruk dapat main masa ujan..

Rediah Hj Abu ada main wo kah?..Coba surohnya molah wo untok kitak duak maduk ko..Polah sama color, baruk sik belawan...

Kamal said...

Dol, sik dapat nyuroh lapok kurus main wo kau tok. Lelah bekepong kelak, ney ndak dengannya sekali terbang.

Hab, nasib Dol cover...

Rediah, Welcome.. Kacak tudong kau ari tok....

Redy A. said...

Kacakkah Tudung aku, bah mun gya siklah aku jadi ngagak umah chip ya nak mdh takorg nganoknya.Aku sik pat d puji.Main wo lah takorg benar benar cya.

Tapi jaga jaga tiang letrik, main d ari ujan bahaya ,kelak tali wo basah kenak karan letrik.mun salah salah keruk takorg .sian anak anak jadi yatim tegal takorg main wo.

Kamal said...

Hehehe. Aku sik main wo ari tok. Main nok lain.....

Redy A. said...

Main apa? Palak Apek.Udah udah gik takorg bermain main tok bah. Coba serious gik lam idup.coba embak anak bini gi Tazkirah, kah kelas agama kah.Besar Pahala , Bercahaya rumahtangga.

Kamal said...

Main komputer. Best juak main palak pek ya, lamak dah sik main game ya. Main saremban, main peletop, main senapang ceri, main kereta karekan, main helikopter buah getah, main tin goleng, apa lagik, aaa main rim basikal macam2 lagik. Tapi mun kinek tok nang benar kata kau, coba udah lagik, serious sikit dalam idup sak mati cepat. Eh salah, sak bahagia rumah tangga....Ada aku merik tazkirah ngan bini aku, kadang2 kamek duak berbincang masalah kejatuhan akhlak remaja kinek tok, hal kemelesetan ekonomi, masalah politik, masalah dunia and banyak lagiklah...Nang macam rancangan nok dalam TV ya ajak kamek duak. Dak nembiak jadi penonton. Ada sesi soal jawab gik ya..

Redy A. said...

Ya baruknya,mcmmcm issue d bincang nang boleh tahan kau tok Mal eh.mesti anak2 ko smart .kerana sik payah gi library, dad cdak tauk semua.
Sapa nama bini ko? ne tauk aku tauk,nya Keja kah.Kirim salam ngnnya cya.

lain cerita aku tok,sene cdak Tini muka restoren gik kah. Dolok suka ku mkn mee nok d polah d restoren Tini ya, masa anak laki ku sekolah Sains dolok. kakya masuk lah aku ke cya, org cina masak.tanyak ko Tini aku salu gi kedeinya.

nembiak Los said...

Kamal/Rediah. Aku dah susah hati, takut sik dapat ngabas Mak aku di Piasau bila Off tok kelak. Takut ditunggu Chip rah simpang. Nasib juak Rediah maok bersubahat.....eh salah...rediah bait hati sik merepot ngan Chip. Terima Kasih Rediah. Nang kacak Tudung ngan kau sekali.....
Sejak bila dak Tini ada berdagang?

nembiak Los said...

Ne tuju adik kita nok Hitam Manis Dancy tok kah?

dr_poli said...

Tokkkkk...aku.....

Sorry sik ada masuk marek ...masih kat Kl meli desktop anak kmk . Letop nya pandei condemn ...pandei benda tok mintak tukar baru ...

kak ya ke Cyber ...nok nama kita tok emak ...bila dah sampei ke bilit anak ...lalu berkemas ...baruk nyaman rasa ati ninggal nya . Peti ais kecik dak nya ajak sik sempat di bersih .Meli gik barang makan ngan nya . Jaik juak ati bila nangga nya . Nya tok nang nk jenis pemakan ....

Bertulak dari Cyberjya jam 6.3o ptg gia . Ari masih terang . Sampei jam 11.30 malam tek . Leput rasa nyawa. Sngguh duduk ajak ya . Banyak kereta dari Utara ke Selatan ...baruk abis cuti raya cina . Ya jalan expressway terang .

Sitok patut selalu accident ....jalan nya smooth ; jadi speeding dak kereta ; apatah lagik motosikal ...kam chai sik main lah ....nok super bike ya ...pechut abis ....

Jalan smooth ...sampei kmk dapat baca newspaper ( newspaper lagik ....pada hal word tok sensitive tok ko )...dalam kereta ...sik sakit mata . Yg sakit ...pinggang kamek ...tok kata org meroyan duduk .

Mun jalan gitok di swak nun ...kan best ........45 tahun merdeka ...jalan kita masih sik ada grade . Nae tuju duit kita Ooooo?

Mun dak kerajaan kita temahak caj toll lagik...maok maok kmk ngamok juak ....Entah lah nembiak Los ....bila kmk dah di sitok baruk nangga berapa jauh ketinggalan swak nun ....byk gik yg miskin di pendalaman ....dak api , aik pun sik ada . Kesian nangga dak org swak kita sinun. Yg kaya ....TST ajak .

Salammmmmmmmmmm

Dolt Udin said...

Dancy,

Alham dulilah dah balit lah udah kau tok...News Paper nang sensitif. mun dapat kita ban ajak menda tok lam blog kita, kembang bulu roma aku nak nyebut menatang tok, bukan apa. Takut lukak lamak bedarah kembali...

Jangan engar gilak nong pasal duit kita ya, kelak kenak interview kita..sabar jak dolok....

nembiak Los said...

Ooo Dancy, ibu/isteri Misali...mun Ko stand bertanding sitok, nang ku undi kau......kelak aku mayar Ahim dak RM jadi bodyguard kau. Jalan Pujut Padang Kerbo polah bagus bagus, tapi jangan lupak jalan ke kebun kamek Talip, jambatan nya maok ruboh dah kenak air deras tok. Sik lamak gik wajah Miri berubah sebab banyak rumah dah ruboh kenak banjir ngan tanah runtoh. Dapat rumah baru sidak nya..

JB said...

Hab,

Memang betol ya, kita nembiak los cukup pakei ngundinya. Waktu tok bagus untuk berkempen. Jaisah (Kakak Reddy) udah mula kempennya ari tok tadik http://arounddcorner.blogspot.com/ aku jumpanya tengah berjalan meredah banjir di Pujut Padang Kerbo, nak ke rumah Abu katanya.

Dancy said...

Hab ...hehehehe...gik kechik dolok bapa nyuruh kmk jadi lawyer ...kak ya masuk politik kata nya ....sebab kali nya nangga kmk bising mulut .

Kmk rasa Hab ...mun kamek sik kenak punish Miss Chang dolok...kali jadi juak kmk dalam politik . Udah di kenang bila di punish ...8/10 confidence hilang . Nok balance ya nok sik betul yg tinggal ...pakei beloyar ajak .

Hampir setiap bulan kamek kenak punish nulis 100 sentences ...' I must not talk in class " . Betapok dari emak ngan bpk mun kenak punish cham tok .

Kawan kamek Nancy Shukri MP masa tok di belah Kuching nun ...ada nya madah ...mun ada apa apa nok diriso , padah ajak ngan nya .Apa yg dapat di explain ...nya coba la .

Lamak di stok dah out of touch kmk ngan politk swak . Whatever ...banyak yg sik ngam ngan kita sinun . Rasa sedih ....

Abd Hamid Bin Sulaiman said...

Sebenarnya kita dah ada org tgh pakei nyusei apa2 jak gan dak YB ya.
Jidi Belayong bodyguard YB Rosie, Alex Juing bodyguard YB Aidan Wing...rasa2 YB Ahmad Lai, Hj Hamid boleh jadinya pun perantara.
Jadi, cdak tok lah tmpt kita gadu masalah kita.

Kamal said...

Nancy bila aku maca komen kau tentang masalah kita di Sarawak tok nang aku setuju 100%. Aku nanggar di sinun, negeri nok nyokong pembangkang pun lebih bagus nasib daknya dari kita sitok. Dak sinun nang dah tauk negeri Sarawak tok luas, duit nok diperuntuk dak nya nang sikit, camney nak ada pembangunan. Pandei2 dak menteri kita sitok ajaklah. Bukan sik bersyukor, tapi mun dipolah sidak kedak tok, macam anak tiri rasa. Tanggar ajak di daerah Baram nang jauh ketinggalan. Padahal mun daerah ya didevelop infra structure nya, nang banyak pulangannya. Mun di malaya ya, jalan kerek kanan ajak. Contoh di Kedah, highway antara sawah padi. Kita sitok jalan nok besar lubang idong ya pun sik semporna rupa. Bukan apa duit sik cukup. Mun daknya molah projek nang puteh bigik mata kita nanggar. Jambatan berapa igek lagik nak dipolah. Bukan manas tapi kenyataan. Nasib bait aku ngenang dak BN negeri tok bait mun sik lamak dah aku molah parti aku empun, parti cap manok.
Tok kelak sik tauk apa lagik polah daknya ngan negeri nok jadi pembangkang ya. Mun duit ya diberik ngan kita sitok bait juak. Tok parit kita pun sik senonoh, ney ndak selalu banjir. Dah ya geng sidak tycoon nok tamak makin jadi nebang pokok di ulu. Sik lama berumah dalam rakit kita di sitok. Aok, sigek lagik, ney program perumahan murah kita sitok. Mun rumah nok macam kotak, dua bilit bertingkat2 macam rumah burong acang ya iboh ajak. Sedangkan tanah kita masih luas. Rumah di Kiri tok, mahal nauzubillah. Coba kau nanggar rumah kat Sungei Petani, banglow 2 setengah tingkat ya, berapa reganya? Mun dah sepanjang idup kita nanggung utang nok diluar kemampuan kita ndak kah ya jadi beban. Mun dah mayar utang rumah lebih 30% dari income kita selama 20 taun, ya namanya liability. Daknya patut tauk beza antara liability ngan asset. Mun ada dak YB atau menteri maca blog tok, pikir2lah. keluhan rakyat nok ngundi kitak urang tok...

nembiak Los said...

Semadi ngantar dak YB ke Taiwan molah lawatan sambil belajar, cobalah antar sidak kesitok.

Dancy/Kamal. Jauh juak cerita kita tok. Kelak datang Miss Chang dak Dancy nyuroh kita 3 nulis "I must not Talk in Class".....Dancy tulong tulis ngan aku, kedong kau ada banyak pengalaman.
Masa aku diLGSS dolok, kenak suroh nebas pakei parang bengkok diantara school block masa urang tengah belajar...terpaksa tundok ajak nebas..sik maok nangar kerek kanan....rame nembiak nanggar..

Kamal said...

Hab, sekali sekala maok juak melepas geram ngan dak Malaya ya. Mun kau nak naggar cam ney hot nembiak kita ngan geng dak tok, kau tanyak ngan sidak nok kerja ngan Petronas. Bukannya kita sik suka ngan perentah, tapi mun ada salah kita negor. Baruklah ada "government of the people, by the people, for the people."
Bait juak kitak duak Nancy setakat nulis ngan nebas rumput, aku dolok baruk ajak masok kelas lepas assembly lalu kenak tungah masok bilit principal. Sebab dalam assembly madah sik boleh main/nikam chalk, aku tertikam member2 dengan chalk pas ya terkantoi, lalulah kenak rotan. Best juak rasa, mun ada buasir lalu tengelupnya.

Dancy said...

Entah lah Mal ....allocation ke swak dari federal gomen memang ada ...tapi macham sik cukup ajak pakei kita di swak tok .

Bab jalan kita ...kenak jalan sitok macahm standard Grade A ajak pun jalan ....jalan kita sinun grade c atau d ajak . Sik nuduh lah....rasa rasa duit sepatut pakei grade A di swak kenak pedal juak ...siapa ngap ...terserah ngan tak org untuk mikir ....Udah di kenang ...jalan kita di los dolok lebih bagus dari jalan zaman tok ...nak Ooooo ?

Jalan sitok Mal ....mun jalan biasa pun masih ok ...sik bergelumbang ...macahm jalan nak ke tempat kerja dak Dolt di Bcot and port / abf/ mlng ....roller coaster bah ...kak ya sik rata gik .Tok baruk bab jalan ......

Dak nok jadi politician swak nun pun sik berkalibar ...di mata kamek lah ....sik semua ...ada yg betul betul nyuruh kmk tabik spring ...tapi ada yg nyuruh kmk ngaruk palak juak ....kak ya kita nunggah dak nya YB ....mesti kah nunggah dak nya cham tok ? Mun sik tunggah cham ya kecik ati ....


Kelak cerita gik...........

Kamal said...

Gialah rupanya Nen, nak dianok pun urang kita. Palak daknya suka ati dak lepeh musin. Diberik urang seposen auk juak. Tanggar ajak royalti minyak, apa dipolah daknya ngan Trangganu. Dak ya baru kinek tok berisik nok diperoleh kita sejak dari taun 1910. Berapa % royalti negeri kita dapat? Sidak brangkali sik sedar geng nok ngundi dak nya tok bukan kedak marek, dolok masih nembiak kinek tok dah membiak. Dak tok bukan macam urang nok di telok pisok, daknya dah pandei nilai. Mun nok disusei kita tok coba diembak daknya dalam parliment macam nok dipolah dak Sabah. Tok dalam parliment bercerita nok udah ditauk urang, apa guna melasik jalan nok dah ditebas urang. Oklah jangan nyusei banyak gilak kelak masok Miss Chang ngan Mrs Shandu, siap kita kelak. Sorang suka madah shut up, sorang suka nampar urang.

Nancy, ada nyual buah terap di sinun? Lamak aku dah sik makan buah tok. Mun dicucor nang nyaman, kelak nanyak ngan Talip dak Wahab, mun pokok terap nok ditanam aku dolok kat kebun daknya dah berbuah atau belom.

Dancy said...

Mal , pelek juak Oooo....mun rakyat berbunyi sikit ...didengar dak nya lalu kenak punish kita ...macham Miss Chang molah kmk .

Sengsara rakyat sik di dengar gilak ...dak politician kita di swak nun belum ncerik rasa jalan dalm ladang mun nak nuju ke Mukah / Sibu . Bila dah lamak gilak sik di duli ...rakyat pun fed up .....afterall....duit tak org / dolt / wahab / laki kmk dalam ya ...masa bayar tax.

Mun dak politician masuk kampong ......diembak ke rumah / tempat yg okay sikit ...numbang se ekor kerbo arum bulak ...pakei org politik tok makan plus dak kpg ya tek...nae org politik tok merasa kesusahan sebenar org kpg ya / Mun dak nya benar benar doing their job ...jalan ke pendalaman nun ...sik boh madah madah ngan org...tidur sia semalam ...mun rasa nak rapeh ngan org kita . Our sarawak politicians have to come down from their air cond offices and be with the rakyat all the time .

Masa diseber kmk plg swak ....Everywhere I go ....dengar juak dengus rakyat ...bertutur sama sendirik . Nak bising takut kenak punish ...cara diam ajak lah ...engkah " X " factor rah kertas .

Bintulu dah under DAP . Boleh potong jari lah ...kata kawan kmk ...mun nak ngambik balit Btu dari dak nya . Next...mungkin Sibu ?

Panjang keraepak kmk Mal ...sorry nembiak los .

Mal ...ginae boleh swing ke buah terap cerita kita ? Tahun ya ada kamek makan ...bigik buah tok sempat juak di aruk ...kak ya terbatuk batuk makan ....san anak kmk nanggar yg bigik nya tek boleh di makan . Ya ku madahhhhhhhhh

Salammmmmmmmmmm

nembiak Los said...

Kalau YB datang ke Bekam, aku ngambak sidak nekik pokok terap kamek Talip.
Baru dua bulan lepas aku ada nekik. Last lah 4 egek nok dapat aku. sigek dipolah sayor, nang ummmmmmph sekali..
Arap taun tok nya berbuah lagi. Kelak aku madah ngan kitak orang....

Kamal said...

Nancy, buah terap ya tek side B. Part toklah aku respek ngan Tan Sri Alfred Jabu, masa nya pegi Bakong dolok, nya makei landcruiser balit. Masa datang nya makei belon kontet. Tapi dak JKR dah molah jalan ya bagus2. Tauk ajak kerja dak JKR tok, jalan nok dipolah daknya betol pakei ngasak ati dak menteri ajak. 2 bulan lepas ya dah terkupak balit. Kata urang jalan masa election. Coba dak menteri iboh madah daknya nak datang, surprise cek bah sekali sekala. Baru nanggar keadaan sebenar. Bukan aku nak medo dak YB ngan menteri kita di Sarawak tok Nen, daknya pun maok jaga2 juak. sebab Miss Chang daknya lagik hebat. Tapi mun nanggar kau dak Sabah kinek tok dah makin lantang sora daknya. Patut daknya ngekot stail ya, iboh ngambik ati urang gilak. Yalah kelemahan kita di Sarawak tok, kuat gilak nak nyaga ati urang.

Hab, lom pernah aku coba sayor terap mudak. sayor bunga durian ada aku coba dolok. Nang best, tumis ngan belacan. Taroh cabik lebih sikit. Mun ada undang goreng tempoyak pakei partner nya lagik kaw. Imbeng limpas pun kita sik sedar.

Abd Hamid Bin Sulaiman said...

Jidi Belayong & Alex Juing, ktk duak lah harapan nembiak Los pasal pembangunan di Sarawak khasnya, amnya di Miri tok.
Mun masalah lastik...mmg pakar kita ya akan menjawabnya....ndak Dolt.

Dolt Udin said...

Aku setuju Amit, sorang sorang miak los ada kepakaran masin2...jangan di simpan kepakaran ya.kelak burok dia ajak...Amit, Lastik jangan terang gilak kau nulis, kelak ada urang ngambik ati, sinsitip tok mit...

Dolt Udin said...

Kamal,

Dalam banyak sayor sik dapat melawan sayor nok di ajar oleh ciona sebauh ngan aku...sedap serta lamak kenyang bila makan sayor tok...Ku rasa sik banyak orang tauk sayor tok....Semadi ajak masa di los dolok sik di pandang kita daun tok. Mun ndak sik kita mandang Midin atau emparuk masa ya...Bah kelak sambong agik, aku nok kepasar lok ...

Kamal said...

Sayor apa ya Dol? Kongsi2 juak ngan kamek, ney tauk dapat pakei numbuh rambut.

Mid, Jidi belayaong ngan Alex nang pemos kinek tok, mun sik duak ngechoi ajak memang urang saspek YB ada datang.

Dolt Udin said...

Ya rabiiii. kotan begaut aku mlm tadik, rupa nya sik sempat ku simpan nama daun sayor tok tek...Di Kelab banyak daun tok dolok...Apek kelab selalu nyual daun tok ngan dak Bogel....Bial mok numis daun tok, jangan di cuci,takut malap jadi rona nya.Sik fresh jadi nya..Ada juak jenis daun tok,segek rectangle, segek hampir square....Daun terop bah mal...mun sik nyaman siklah dak ya sanggup ngadap sayor tok sampey ke pagi...

Kamal said...

Dah kenak aku Dol. Masok perangkap kau Dol. Mun daun tok ney dapat pakei numboh rambut, rambut dak Bogel masa ya luroh sebab makan daun toklah. Ompuan nang sik suka ngan daun tok. Mun laki daknya berulam daun tok nang lupak ngan daun daknya. Ney ndak ngamok Kak xxxxx dolok.......

Dolt Udin said...

Ha hahaha,, aok mal nang musoh dak bini2 orang lok marek daun tok..Ada kedak daknya nerimak payslip ajak akibat daun sayor tok.

Kamal said...

Nang sik bagus daun tok Dol, nya pakei ngurus badan ajak. Macam Johari Produa yalah nya kurus. Dato david Sparkle pun ada molah lagu hal orang nok suka ngadap daun tok..

nembiak Los said...

Ada juak bagus daun tok kalau dipakei macam David Blein. Boleh jadi kaya dengan mulak urang ajak..

Kamal said...

Hab, petang tek aku ke pasar ikan nak meli ikan. Sunyek ajak pasar ikan, urang nak meli ikan rami tapi ikan sik banyak. Bila aku nanggar atas meja semua jenis ikan bodo nok sik dimakan aku, adalah sikit ikan nok boleh aku kategorikan ada sikit tinggi IQnya, lebih tinggi sikit dari IQ dak urang melayu nok derhaka ngan sultannya ya. Nama ikan tok ikan geronggong, ikan ya ajak ku beli. Bila aku nanyak ngan sidak nyual ikan, sidak madah dak cina ada semayang doa selamat pasar ikan.. Yang aku heran kenak dak melayu ngikot juak. ya aku madah IQ ikan geronggong tok lebih tinggi sikit.

Hab, masa ngadap daun ya, mun orang berisik tangan besar nyiruk macam tangan Fof dolok, senang nipu, ney ndak mun dah terlindong nyiruk ya tadi urang depan ya pun sik nampak apa dipolah nya dengan daun d tangannya.. Yalah Fof dolok selalu menang. Aku pernah terjumpa nya molah kedak ya, muncong jak mulutnya signal ngan aku nyuroh aku jangan madah. Mula2 aku nak madah, kesian juak aku nanggar mukanya, nang macam muncong ikan sumpit jak mulut nya signal.

dr_poli said...

Sitok mun meli ikan ..tanyak dolok . Banyak ikan dari Thailand . Murah sikit tapi ais . Mun dak penjual madah dari Tg Dawai kah ....kuala kedah kah ....boleh beli . Paling murah ikan masa tok RM8...ikan gembong kechik . Ikan tok lah paling banyak species yg di tangkap . Ikan lain sekali sekala bertemu .

Iboh di sebut ikan empirang , ikan lumek ....nang sik nait atas meja sitok .....MAnok kpg Rm20/ sekilo.

Banyak brg dah mahalllllllllllllll

Dolt Udin said...

Di sitok musim Ikan pelayak..dah tiga ekok ku beli mingu tok...fresh baruk nait dari perauk..Harga RM16 se Kg..complete muang sisit and motong...Sedap di masak asam pedas campor tempoyak...Ikan tuna pun banyak masa tok.Sik kurang juak ikan manyong..

Kamal , lain kali mun nangar mulutnya macam ikan sumpit, kibar jak jala mesti lekat punya.

Kamal said...

Dol, aku sik suka makan ikan pelayak. Muka nya sik kacak. Ikan tuna nang favoret aku. Yellow fin tuna kah? Ikan sumpit ya laju Dol. Tetak nya nanggar aku ngibar jala macam no 8. kau maok taukcam ney rupa ikan sumpit tetak? Nang sebijik macam Lasa Tompok tetak.

Nancy, mun aku jadi kau, sik aku makan ikan laut. Belut nyaman lagik. Di sinun banyak belut. bagus ikan belut tok, pakei ngubat kulit. Mun ada parut luka, lendirnya bagus pakei ngilang parut ya.

dr_poli said...

Nang benar Mal . Hidup idup gik ya mun dak nya jual . Sik ku pandei molah ikan tok .

LAmak sik dengar word ikan pelayak ....Rupa pun dah lupak .

Kamal said...

Nancy ikan pelayak mukanya macam Mike Tyson, bibirnya tebal, nang sik kacak. Lagikpun mun kau lempah palaknya, mata nya pandei merati kita makan, supan rasa nyawa kita makan.

Ikan sumpit mukanya macam muka Bush. Muka Bush ya macam muka kerak minta puji.

Ikan Tongkol ngan ikan Tuna cute ajak muka daknya, macam muka Siti nurhaliza. Ada lagik sikok ikan Sharifah Aini namanya, Mael Sahat suka makan ikan tok.
Ikan belut tok, nyaman pakei molah umei. Sik iboh berbawang, bercabik. Mun sebulan kau ngamal gerenti kurus badan, ney ndak setiap kali lepas makan muntah..

Abd Hamid Bin Sulaiman said...

Mal, ikan Baong / ikan Belukang sedap juak....pangang gia jak, tanya Abu Amran, toklah ikan favouritenya.

Dolt Udin said...

Hamid,
Jangan madah ikan belukang, turun std nya, tungah jak ikan proton baruk nait saham nya...Nang benar nyaman ikan proton tok kalau pandey molah....Masak kari agik sedap.Mula2 curah ngan aik panas sak ilang lendir kulitnya nok bebau nak mampus ya...Kak ya potong kecik2 lalu tumis dak kari.Mesti maok masam dan pedas2, campor cili padi berik masin sikit....Dah ya baruk masok proton tek...Rebus sampey wangi baruk makan...Sik nampak telinga....

Kamal said...

Mid, Dol, aku ngelar ikan tok ikan adidas, sebabnya ada taris kat tepinya. Mun kau salei ajak pun nyaman. tapi bedukang lautlah, mun nok sungei nok kaler itam ya sik sanggup aku. Nok laut empun, puteh sikit ronanya, pas ya nya empun stripe ya clear nampak.

Dolt Udin said...

Sik lawan palak ikan belokok kalau di pangang kerin ngkah planta sikit...Nang rasa kueh bila dah masak...Coba suroh mael ngail sekok belokok pakey kita panggang...Kelak suroh Dancy molah cecahnya...Nang sedap...berik pedal sikit baruk kik.

Kamal said...

Dol aku pandei molah cecah ikan panggang. Senang ajak, rusip atau budu campor sos cabik. Tapi aku lom coba makan nya. Mun ada urang nak coba respi tok silakan, lepas ya mun masih bernapas padah ngan aku cam ney rasanya.

nembiak Los said...

Salam. Ari minggu tek kamek dapat ikan belukang Laut sekok ngan Ikan batu, ngail di kuala. Digoreng camya ajak. Aku sik sempat makan bab pegi rumah Elly.

Dolt Udin said...

Sapa ada nangar boyak timbol di kuala Miri baru ya..Tah benar ndak kah boyak kalau bukan kayu hanyut?Ada aku talipon Talip mingu ya tek.Nya masa ya ngail di sia.Katanya ada dapat 4 ekok Ikan sembilang besar betis...

Kamal cecah kau kalau di modipite sikit agik nyaman..Kau taroh belacan sikit.Kakya tuang sikit ajak, jangan banyak.Takut deras gilak kelak...

nembiak Los said...

Mal. Buduk Sarawak kah Buduk Malaya. Buduk kita sitok, masih ada isi ikan. Buduk Malaya, tinggal kuah ajak.

Kamal said...

Hab, budu malaya. Budu malaya tok nyaman pakei cecah kau ngan ubi rebus. Kat E Mart ada jual budu Malaya. Aku ada meli dolok, aku nanggar nya sama brand dengan nok dikirum Besah dari Trangganu. Mun sik, sik juak aku konfiden.

Dol, resepi kau tok boleh dicoba, dah terlior dah rasa. Aku rasa sik lama lagik ada bubok nait di Miri tok. Masa tok ngak ada Bubok nok kerja Kastam ya ajak. Mun ada bubok kelak aku nak ncoba skill molah cencaluk aku lagik. Bini aku memang molah belacan, nya nang dah minat kerja tok. Ada aku nenggar sidak talip nak pegi ngail kat kuala, tapi bila aku nak ngekot sik sidak maok ngembak.
Dol brangkali benar ada boyak di kuala ya, sebab sungai nok depan Wheels ya dah ditembok daknya. Tinggal macam parit ajak. Mun rumah nya kenak ruboh mestilah nya ncarik rumah baru. Kesian jak nanggar daknya. Aku jaik ati nanggar anak nya nok kecik ya.

nembiak Los said...

Mal. Ada lah aku nangar Bubok ari marek melimpas Mall. Masih rupa macam dolok lagi. Macam sik pandei tua Nembiak ya, walaupun selalu kenak pakak......

Kamal said...

Aku selalu jumpa nya mun aku pegi meeting opis education. Opis education kat dekat opis sidanya.

mussjulai said...

Sapa antara kitakorang pernah makan umei bedukang laut? Aku udah merasa umei nya boleh tahan juak rasa nya,tapi pedas sikit...masa ya kamek mukat di laut nang sik ada ikan lain,ikan ya ajak,dah ya kamek enbak ikan ke kpg wireles,berik gan arwah aman pelok nyuroh nya molah umei ya tadik,nang sedap tapi kuat bebuih kuah nya...dah lapar bedal ajak lah,abis juak umei ya tadik.Sejam kak ya bebual ujung ati rasa nak muntah,nok sik pernah nyumei ikan tok tek,gila kerja mamek dolok eh.

Kamal said...

Kau tok sik heran Muss, ikan puyu lagi ko umei. Sapa nak makan umei ikan ya, mun dimasak pun fikir 7 kali nak makan. Muss, ney cerita nok maok kau susei malam tadi? Malam tok kau tahlil lagik?

Dolt Udin said...

Mus, ikan mayong pernah aku makan umey nya.Di polah oleh Hj Sahari orang tua kja kapal brocos dolok..Mun betol cara molah umey, ikan kasut pun sedap....

Dolok marek ngan ikan yuk ajak di tauk orang pakey molah umey...kinek tok semua ikan boleh kecuali ikan plastik.

Kamal said...

Boyak pun nyaman diumei. Tapi lantoh sikit.
Dol, macam ney nak molah umei cecah ya? Sidak madah nyaman dari umei biasa. Makan umei tok mesti ada sagu baruk cun lagi.

Kamal said...

Lupak aku madah tek. Mun ompuan buntin jangan makan umei ikan manyong tok, takut mun anaknya lahir muka macam muka ikan manyong. Ingat kau nok nama manyong di Los marek?

Dolt Udin said...

Aok mal nok nama mayong dolok selalu makey basikal lombak rona merah...Mukanya square rambut ikal panjang..Ada sekalinya kenak lempang geng di kelab pasal nya nyindir geng depan aku...Ngam ngam geng baruk keluar jel masa ya...ku padah ngan geng lalu terus numpang basikal aku ke kelab...Sik lamak selesey miak ya...last lahnya datang ke kelab kakya..

mussjulai said...

Mal ari tok aku sik dapat gi tahlil,kerja dari kol 6 petang sampe pagi...esok pun sik dapat kerja kol 2 tengah ari sampe 10 malam...kirim salam jak gan amid duak illi,peras menongeng aku sik dapat jumpa gan kitak orang,apa boleh buat...Tahlil ketujoh ari Inshaallah dapat aku gi kerna off day,ya hou best lah dapat tahlil bersama2!

Dolt Udin said...

Umey cecah nang sedap mal.Tapi mesti makan ramey2...Di sitok pernah aku makan umey ikan terubok masin makey cecah...saguk mesti ada...nang sedap...

Sambal cecah sama sambal umey biasa, cuma kau tutok pusuk sikit sampey halus atau kau beli cube ikan pusuk.Campor lam cecah ya...Kak ya ikan di hiris nipis2 dan jemor sekejap sampey kering bulu kata orang...kak ya baruk hiris halus tapi panjang2..Masok saguk lam mulut dolok kakya baruk culit ikan lam cecah taroh lam mulut....sik nampak Maylan melimpas...

mussjulai said...

Dol aku maseh ingat masa opis kamek depan gereja belakang opis residen eh,bos kamek dari kucing nembiak lokal pangkat nya SEA maksud nya senior enginering asistence muka nya sebigik mcam manyong...tahak kamek maseh kerja telekom masa ya,nya lah yang ngelar urang tok tek...sebab biber nya tebal kata urang kucing (labek)
Nama urang tok Morshidi labek.Kinek tok maseh idup kah ndak nang sik ada berita gik sampei kinek tok.Jangan2 di umei urang kucing kali!
Mal apa cerita Aji gik malam tok tek?Cali gik kah?

nembiak Los said...

Mos. Kau sik datang, puas kamek Hj Amit nganok kau tek. Petua nok diajar kau nyuroh tahan ujut, sik dapat dipakei Mos. Petua ya nyuroh pengamal jadi sama muka ngan Fof Pak yak...

Kamal said...

Muss, benar kata wahab ya. Berani kau nganok ex boss kau nok Labek ya, brangkali nya masa tok ada nanggar blog tok. Malam tok tek ada tazkirah hal nembak burong bango nok ngamal petua kau tek, nang tahan ujud burong bango nok ditembak Hj. Hamid ya.
Dol, masa jemur ikan ya mesti maok basah badankah? Ney ndak kau madah sampei kerin bulu. Bulu sapa nok kerin tok Dol? Maok aku coba molah umei cecah tok kelak, bukan susah. Mun sik nyaman goreng ajak ikan umei ya tek. Atau pais ajak.

mussjulai said...

Rioh lah kitak orang sia tek,genang petua nok pakei dak jali pak yak ya kah.he.he.he cali eh.ada cerita baru tek kah.mun ada cerita gan aku mal...Aku nunggu tok cerita baru Aji tek.

Kamal said...

Muss, sik banyak gilak cerita Hj. Hamid malam tadi. Cerita hal senapang ajak. Pas ya cerita nya nembak burung keruak ngan burung bango. Nya begaut balit sebab malam tadi malam Jumaat, nya nak munoh setan. Ada nya madah pasal petua Jali pak yak, sorang pun sik maok makei petua ya.
Tunggu cerita malam tok gik.

mussjulai said...

Malamtok sik dapat ku gi sia kerna kerja,lam esok boleh,aku off...Mal aku sembahyang jumaat tek di masjid pujut tanjong batu,jumpa ku gan bapak dancy,Abu bakar amran,bapak suut,pak piee bapak musa dll...Boleh tahan juak bapak dancy ya,maseh power gik urang muda ya cuma ku liat nya ya lonely,ne nak permaisuri nya dah lamak pergi takan kembali lagi...Den awang ada di sia juak,suroh ku gi ke blog tungu dolok kata nya tadik...banyak gik geng lain jumpa di sia tadik suk ati.

Dolt Udin said...

Kamal, suka atilah mun maok mandik dolok atau dudi mandik selepas makan umey tek....ngaknya jangan molah ikan tongkol style tok mal...Isik ikan tongkol bila di polah cecah nya pun darah sebigik macam darah manusia bila lukak gangan...bebuih mal, rasa sik masok di makan..

Mos jauh nar juak kau melarat sampey ke pujut tjg batu...memang ada nok di spy kau di sia mos...Mayoung ya mos coba kau ambik sikit bibirnya polah umey cecah.Ku rasa best agik dari ikan bedukang

Kamal said...

Alhamdulillah. Sihat2 dak Muss. Doa kita supaya daknya sentiasa sihat dan dipanjangkan umur dimurahkan rezeki daknya. Tok semua doa dak anak2 sidaknya. Kita nulong juak, pakei nambah turbo chargenya. Aku tek Solat Jumaat di Masjid Piasau, ada aku jumpa Nek Ngah Hj. Nuhi tek. Mun nak ncarik urang tua tok senang ajak, nya selalu solat kat pintu sebab nya sembahyang makei kerusi. Masih cakah juak nya tok. Aok, tadi ada sidak maklum sebelum solat Jumaat, mun sik salah aku Tn. Hj. Hamzah Dadu tek, nya jemput semua kita datang ke Masjid Piasau pada 16-17hb tok, sebab ada Tilawah Al-Quran peringkat Bahagian Miri. datang jangan sik datang. Bukan berbayar free ajak. Mun datang kita kenak bayar dengan pahala.

Dol, darah ikan tongkol sik bagus dimakan Dol. Mun kau nunok atau masak ikan tok, nok rona itam ya jangan dimakan. Mun makan benda tok mudah sakit sendi tulang. Mun sik cayak tanyak kau ngan Tok Wi.

mussjulai said...

Bukan apa dol,aku gik nyiasat bapak dancy tok,maseh sehat kah sik,padu gik boleh pasang baru dol!...Kau ada nok di komen gan nya? Boleh diator bah,kesian gan nya,ada juak urang enjaga nya mu sakit angat kata urang tua dolok marek eh...Ya pahala dol mun kita nulong diri masjid gan dak veteran ya...sik nya tegidik2 min hozo,ada juak urang ngibe gi kelinik nak dol.he.he.he.

nembiak Los said...

Mos tok ada bunyi bunyi nok nambah sigek gik Masjid sendirik.....tok tektik FBI ndak Mos.

Dolt Udin said...

Mos, nang cantik idea kau ya mos.Ada chan juak kita pengilan kelak bila kenduri kawin nya.Mun nak rekomen orang dara di btu tok sik banyak yang aku kenal..Mun di miri kali ada mos..janji kau maok nulong minang ajak..kelak aku coba merisik dolok mos.

nembiak los lutong said...

Hab/Dol,

Mesjid Moss ya tek aku rasa makei tile besar bagus...... he he he...

nembiak los lutong said...

Mimbar nya suroh Kamal ngatur...

nembiak Los said...

Adi. Benar ya, bab dak Masjid Miri ada terutang budi ngan Mos. Tapak rumah Mos pakei dak Masjid Miri ya. Kayu nok pakei molah Mimbar banyak dilereng bukit, bekak tanah runtoh lok.

mussjulai said...

Iboh kuat gilak cerita ya,dengar dancy mampus kita kelak,di mun nyuroh kamal gan dol hancor masjid di kerja nya duak kelak,bukan betol gilak nya duak ya.
Ooo dancy jangan marah deng,tok kerja murni nok ngambik pahala bah..dan dah ku siasat mak ku,habis kitap di bukak nya jumpa juak ayat nok madah mak bapak ko beradik gan nek samsiah,jadi bapak ko anak buah nek samsiah,ya ajak yang ku dapat untuk sementara waktu.

Dolt Udin said...

Mos coba berik nama penoh kit Nek Samsiah tek.Kelak salah dengar kata orang Samsiah nok kominis yang betapok di sempadan Thailand dolok..Ya rabi, manas juak kau mos, sampey keluar urat dah tok...urut lok makey minyak ijo ya.Mintak sikit ngan Adi, nya masih banyak stok minyak tok.

mussjulai said...

Nama penoh nya sik lah aku ingat ndak nyanyak mak ku marek,lupak ku Mun ku gi jumpa mak ku kelak,aku nyanyak nya...Sapa maseh jimpan minyak derek pure kinek tok,mintak sikit?Ya bagus ke ngurut tapi ada bau sikit,nya ya panas mun di sapu ke badan...Nok di thailand ya lain Dol,melelat pulang kau Dol.Marah Dancy kelak,nya ya conggek,sampei beringus mun nya nangis.he.he.he.Kenen kesia juak guli aku Dol.Guli ko kenen ke Thailand Dol jauh gilak.

Dancy said...

Kelak ktk Mos...kmk nak ngambik anak plg sekolah lok .....sampei ke sitok nya nak mangkak goli nya ko ..tapi dapat di lek tek.....Tikam ngan ongko palak pek kelak...

Dolt Udin said...

Mos, masa aku kja Laut dolok ada aku ngambik minyak derek nok kata kau ya..sik banyak lah pasal tepaksa berebut ngan dak indon....Kelak aku ngecek kalau masih ada mos..Sik salah aku lu simpan di Miri...Pakey apa kau mos? Minyak tok bagus pakey sakit lutut atau bila sakit perut...Mun pakey numboh somet sik dapat mos..Kelak luroh abis somet kau ya..Mun ada kelak aku merik ngan kau sikit..Minyak tok sebenar nya minyak yang first keluar dari perut bumi bila dah abis drilling..Jadi masa ya kebetulan aku nyaga orang drilling di Pelantar Baronia Alpha dolok...Jadi sempat ku ambik se botol kecik ajak...

mussjulai said...

Ongko palak pek salah tikam gi salah umah,mati.Coba lah ngambik plg sekolah anak lok,sempat juak nya tok singah sekejab...

Dol nang benar ko ada minyak tanah ya tek? Ko embak kemiri kelak k

Dolt Udin said...

Kelak ku ngecek lok mos.Tah masih kah ndak minyak derek ya...lamak dah aku ngambik minyak ya mos.Lam taun 1991 dolok. Mun ada kelak aku kol kau...Apa No. HP kau mos.

mussjulai said...

Tok no tel aku,0178570168.Ko kol jak mun dah jumpa.Mun ko off embak jak ke miri sekali...Bagus minyak ya dol pakei ngurut sebab nya ya gik Ori.

Dancy apa kehe sik bebunyi tok? Meruan kah?

Dolt Udin said...

Ok mos,

mun sik ada kelak ku ngembak minyak gris boleh kah pakey sementara waktu mos?

Dancy lagik gago pengilan rumah mak menakan nya mos, jangan di kaco dolok..masa tok daknya tgh makan sireh, merah jak bibir dak nya.Ya juak gago nyucok bunga alus pakey molah kalong...Esok lusak baruk nya free kali..

Dancy said...

Awok ...malam tek kulu kilir kmk . Bila sampei rumah jam dah 1030 malam .

Kawan kmk miak swak juak ...taepon ptg marek ...madah mintak ambik ...nya tek di spaetar ...sbab laki nya admitted ...suspected denggi ...

Nya empun sik pandei drebing ...jauh spaetar ya macam dari Piasau ke Luak Bay ...nyaman dreb di Miri sebab jalan nya lurus ...kak ya lampu jalan terang benderang seranto ranto .

Sitok tek ...nak ke spaetar ya ...jalan nya bengkang bengkok ...dah lah sik belampu jalan nya .

Yalah kisah kmk malam tek .

nembiak Los said...

Nang pandei nar dah kau ngan jeraya disia, Dancy. Sik ada cadangan nok berpencen diMiri atau di Mukah kah?

Dolt Udin said...

Jangan sik tentu kau dreb di jaraya bengkang bengkok ya...malam ari kenak ati2 sikit.Mun dapat mbak orang laik sorang pakey jimat kata orang.Neylah tauk malang sik bebau...Kol 1030 malam kata kau ya dah ahir dah ya...

Kamal said...

Aok Nancy, kat sia tambi melampar. Bukan nampak gilak dak tok dalam gelap, tang ada bigik mata ajak nampak. Gigi dah itam kenak candu rokok......

Dancy said...

Nang benar Mal/ Dolt ....ranto nok dilimpas kmk nang tempat dak Hindu . Dak nya empun tuhan suka duduk tepi jalan tok ko ...pada hal tanah kuil dak nya besar ada belakang ya ...tuhan tok duduk dalam pondok kecik ...ada 1 meter tinggi ...tuhan dak tok sik pandei berdiri ...sentiasa duduk ...ya lah bila Thaipusm ...tuhan dak nya diembak keluar ....round round ...pasar ...udah dikenang ...boring juak bah setahun tahun duduk bersaelak ajak rah ya ....rasa kmk mungkin tuhan tok diengkah sia sebab dolok marek jalan tok selalu accident . Ari ari ada kalong bunga rah geruk nya ....

Ya lah ko .....kmk pun san juak bila dah plg jauh jauh malam gia ...takut kereta kenak tahan org ...

Kamal said...

Tahan juak tuhan daknya kenak kemeh asuk.
Mun kau selalu terpaksa keluar malam, ambik kau marker pen rona itam. Polah dot kat daiee kau, sik daknya ngaco. Sebab daknya tauk bini urang. Tapi part tok kau mesti maok kompom dolok apa kaler yang betul. Takut salah kaler bederuk dak nya ngepong kau kelak. Mun ndak salah aku ada tiga kaler; itam, mirah ngan ijo.....

dr_poli said...

RAsa kmk nok bertanda tanda ya ...macam pau cina ajak...roti bun pun ada gia juak ...........

Sik ngam mun diengkah Mal.....lamak dah tua tok...muka macam muka miak los balit .

Dolt Udin said...

Haha,,aok lah mal muka nya dah balit macam dolok agik masa di los....menjus balit, daie bekerut.....Mun dah bekerut cam ney nak ngkah dot ya tek...Sik rata daie ya...Maok di geleng ngan stem rol dolok...

Kamal said...

Nancy, coba kau tolong nyiasat color code dak tok. Aku sik faham, ada sidak madah mun anak dara rona mirah. Nok puteh diconteng rah muka ya dak sami nya.

wahab said...

Mal. Aku rasa color code ya kalau nok dot merah reti nya Tambi ya dah expired, kalau nok Ijo retinya lom pandei tutor Tambi, masih tilor. Kalau nok lis puteh, selalu didaiee Tambi laki ajak, tandanya dah jadi ulama Tambi...tapi Dancy lebih arif lah ngan tradisi dak tok..

Dancy said...

YA ku madahhhhh...maok maok juak kmk nunggah dak samseng tambi tok pakei medal tak org ...apa boleh buat bestfriend kmk Ah Hong dah sik ada ...

Kamal said...

Mun nya makei 3 kaler lagik best. Merah, oren, ijo. Macam trepik lite. Ijo reti nya masih baru gik fresh. Oren dah kat nak expired. Mirah dah stop berfungsi. Sik dapat pakei lagik.

mussjulai said...

Tambi keson nei ada makei dot ya,tambi kari ada makei,mun tambi kadir nya sik makei dot ya sebab nya islam,ha.ha.ha.Aku tok terus kone baring ke sitok,tekejut nengar cerita tambi...

nembiak Los said...

Yalah kitak orang nganok Tambi tek....nasib juak Ah Hong dah ninggal...tapi Ah Hong memang gago ngepong dak Apek ngan Nyonyah kelab mas tok pasal sidak duak ya selalu nganok Nembiak Los.....

Kamal said...

Sapa Ah Hong ya Hab? Ah Hee siney kinek tok? Nok nama Steven kat gilbert estate ya pun mati. Mati kenak tembak di KL.cyperth

Dancy said...

Kmk di St columbas dolok ada juak nembiak nama steven ...diam di gilbert estate juak . Kmk dengar nyatok pun gaok ....org yg sama kah ?

Ah Hong bah Mal.....nok di jln satok dolok...bapak nya nama Ah Weng ...nok selalu berkerek mulut nya di beranda rumah .....rumah dak nya bertemu tepi ngan dak Den awang ....bertemu belakang ngan dak Pak Aban........sik sampei nak nunggah nya gangster ....best friend kmk duak dolok gik kecik .

Kamal said...

Steven Goh kah namanya aku sik ingat. Nya tok dolok minat nak main muzik, tapi sik berapa pandei, kat rumahnya nang banyak jak alat muzik. Apa lagik kamek orang malar pg sia praktis. Nya mati di KL. Kenak tembak, kes gangstar berbunoh sama dirik.

Leret ya ngan gilak, Ah Weng sebelahnya, Ah Wang.....

nembiak Los said...

Aok Mal, dibelakang nya Ah Ban, disebelah dak Ah Ban, Ah dek impot export.....

Ngam lah Ah Hong nok kenak bunoh di Ria Fatimah lok. Ah Hee sik tauk sine dah...

dr_poli said...

Tulah tak orang .....bagus stop ngan ya tek ..mun di panjang cerita tek ..nak tak org nyebut Ah Li ...nok sebelah Ah Wang ...depan Ah Li ...dak Ah Kam(al)....

Mal...sinae dak Rosnah nok sebelah rupa kitak dolok Oooo...mak dak nya nama Hj Gus ....ada nok diPiasau ya Haji Gus juak ....tapi org lain ...ndak Oooo?

Kamal said...

Nancy, lupak aku nanyak Rose, ada nya datang masa arwah mak ninggal. Masih cam dolok juaknya tok. Sik berubah. Mun sik silap aku nya tok sedara dah Ah Ban ya tek. Aok mak Rose nama Hj. Gus, kamek ngelarnya Babok dolok. Nya ada gigi emas.

Hab, sebelah rumah Ah Wang rumah dak Ah Mad Sai Don. Unit sebelah ya dak Ah Jon, belakang rumah dak Ah Jon rumah Kamang. Sebelah rumah Kamang dak Ah Teng. Seberang parit ya Los perentah. Kawasan ya dah jadi Mall kinek tok.

nembiak Los said...

Ngam ya Ah Mal & Ah CY.

Mak bapak dak rosnah ya Udak kamek nunggah, sedara dak Usu Ah Ban kamek juak, bapak ah sim. Bapak sidak Udak Sili. Urang Meriek Bakam. sik tau sine sidak diam kinek tok. ada juak aku nanggar ros mgabas dak kamal dolok.

hj. gusni di piasau lain....

Dancy said...

Thanks Wahab.....ada juak kmk berdiri tepi Mall ....nangga nangga rah nae boundary los company ngan los perentah ....sik dapat kamek cham .....

YA mudah Steven yang sama ya MAl.....kmk ingat nok sama kelas ngan kmk ya suka main musical instrument . Rendah rendah miak tok kan ?

Kamal said...

Brangkali juak. Nya tok busy body sikit. Putih, mata sepet. Eh, semua jak cina cam ya. munnya itam pas ya mata bulat besar, ya lain.

Hab, ngam ya. Siney Ah Sim kinek tok. Nya tok loaded dolok. Nang anak mas, macam2 jak mainannya ada.

dr_poli said...

Ada sigek family lagik di Los marek ....sidak Kak Mas....sik ingat nama anak pompuan nya ...tapi nok delaki nama nya BAsri ......

nembiak Los said...

Area sinea sidak tinggal Cy? Mun nok area dak Kamal dolok, Basri bin Panjang ada. Adik nya Bani kelasmet kamek duak Kamal. Kak Mas diLos cermin, mak Mat Kecheng.

Tapi benda nok nama Mas nang lah Berseri seri......

Dancy said...

Kali Mat Keceng tok adik beradik ngan Si Basri tok ....dak Kak Mas sama jalan ngan dak Kalkani Aliaman ...rona biru .....sinae dak nya masa tok Oooo?

Dolt Udin said...

Dancy,
mat kecheng nang juak abang si Basri. Masa tok dak mak daknya si kak mas ya diam di pujut koner..

Kamal said...

Kamek nunggah mak dak Mat keceng ya Nek Mas. Sebelah dak arwah mak. Sapa nok nunggah aku unkel, Mat keceng ya nenek nya. Jangan nak diketok palaknya, tulah kelak.

nembiak Los said...

Mal, susah juak nok nunggah nya Nek Mat Kecheng...sik paedah edah kenak berik Nek Kecheng penumbok kelak..

mussjulai said...

Adik pompuan nya ada meli rumah kat desa senadin sik jauh gan rumah Zaidi hj chol.Selalu nya melimpas rumah aku waktu nya maseh belajar driving kat ekademi memandu sia.Takut ku negor nya.Muka nya tang serios ajak.Aku pun sik ingat nama nya.

Kamal said...

Moss nok ney satu? Nya ada dua tiga ikok adik ompuan. Dak tok nampak serius tapi mun dah kenal macam Nancy juak perangei.

Hab, geney nak molah. Dah banyak gilak nok nama Mat. Ya dah kira ok gelaran ya. Mat Ak lagik terok, seluruh Miri urang ngelarnya Mat Ak @ Mat Kerak.

nembiak Los said...

Ya lah Mal. Bila banyak gilak sama nama, terpaksa diberik gelaran. Ingat ko cerita Gurka dolok. Bila tuan sidak nyuroh nok nama Gurun maju kedepan, lebih dari separoh nuju kedepan....nae ndak cah alak Commandant sidak Urang puteh kenak sidak....

Kamal said...

Sama juak macam kes utan angus di Similajau dolok marek. Bila dak polis nanyak sapa bakar. Ada sorang ngaku nya nunok, percoma ajak kenak embak pegi polis stesyen. Bila nak molah rekod baruk sidak polis tauk nama nya tok Bakar.

mussjulai said...

Bodo polis ya,coba lah tangar ic nya.Adik mat keceng kinek tok dah makei kereta tangar ku ngantar anak nya sekolah.Sik jalan kaki atau nunggu bas gik nya kinek tok.
Tunggu lah mun aku jumpa nya mauk juak nyanyak sapa nama nya kelak.

Dolt Udin said...

Jangan di anok polis ya bodo mos, kesian nya..Polis nok betugas masa ya, bapak Dancy ya mos...mun polis lain sik hal lah di anok.

dr_poli said...

Aitttt...cakap baik baik ...hormat ngan org tua pok....jgn dimain main / pelentaer tentang bapak org ....berpada pada dalam berguro......

mussjulai said...

Lalu nak manas pok tok.Dengar juak ko cerita mekduak tek ooo.ya mudah nya tok skodeng!

Kamal said...

Aok eh, jangan main urang tua tulah kelak.

Moss polis selalu kenak anok urang, tapi sik ada daknya susah juak. pernah sekali aku kenak road block oleh dak PGA dekat depat taman bulatan piasau. Lepas diceknya semua, aku minta tolong daknya meronda dalam kawasan piasau fasa 2. Sebab masa ya nang banyak kes curi. @-3 ari lepas ya ada aku nanggar daknya parking landrover daknya dekat opis perumahan. Bagus juak dak tok.

Dol, Usop nyuroh kau konsentret ngan lagu Alleycat ajak. Tapi aku rasa mun kau dapat ngembak lagu dak Kembara dolok nang best juak. Kelak aku naroh lirik lagu kembara, ney tauk ada yang kau tauk. Lagu embak kau bukan main lagik tinggi pic nya..

Dolt Udin said...

Mal ada prektis ari tok tek kah? Mael madah nya maok ngekot..Ada nya datang kah?..Mun ada lirik lagu2 kembara boleh juak aku ngembak mal...Tapi prektis jangan kurang..Minggu depak aku stat kja siang mal..Miss lah aku...

Kamal said...

Ada kamek praktis ek, kat umah di Piasau. Kedei Lai tutup. Usop mat, Philip, Zaidi, Kaderi, aku ngan Wailyn praktis tek. Best juak praktis tek, full jak sound nya. Sayang Moss sik ada ngambik video. Nunggu Ateng ada kelak aku nak ngembak video. Malas aku nak cerita apa polah zaidi tek.

nembiak los lutong said...

Dolt,

special request tok.... mintak kawu lagu dangdut sigek. Mun sik dapat lagu dangdut, lagu Kayan jak....

Dolt Udin said...

Boleh Adi, dangdud Kayan pun aku ada segek lagu...Mun lagu kayan nok pakey daknya nunggu mayat pun boleh juak janji sik ngutik kelak..

adi said...

Mal,

sedia jak lagu dangdut Kayan nunggu mayat pakey Dolt. lirik sik panjang gilak, arrangement pun sik bnyk juak.

nembiak Los said...

Adi, Tune nya sama ngan tune SAPE nok diberik kau ngan aku lok.... mun pakei tune ya, tepaksa carik pelakon/penari undangan sorang....

mussjulai said...

Mal,kenak ko sik kol aku,senang aku ngambik vedeo tak orang.Lain kali mun ada perektis kol aku!

Dolt Udin said...

mos, minggu tok kelak mun kau sik kja boleh lah join dak kamal prektis...Best jamming di rumah dolok, sik watir di marah orang kerek kanan, paking pun senang....

mussjulai said...

auk Dol,mun kamal kol aku baruk ku pergi,takut sik ada perektis.Mun ada kali tok mungkin aku belagu.coba bakat bah.

Kamal said...

OKlah kelak kol kau Moss. Minggu ya tek gago nak kompom ngan cdak lain. Tapi yang pasti kamek praktis tiap minggu.

mussjulai said...

Aku nang off ari minggu.mun sik ada masaalah mauk ku ngambik vedeo,tapi pasti kan crew hadir dalam 70%.KOl aku Mal.

Dolt Udin said...

Ya rabi miss lah aku minggu tok...Aku cycle tok kenak off sampey ari nam ajak..Ari minggu first siang...Sik hal lah kelak minggu selapas ya kali aku datang..

mussjulai said...

Dol mun ko datang kol aku.Aku bulan tok off tiap minggu.Minggu tok mun sik ada apa2 masaalah pegi ku sia ngambik vedeo and belagu.

Dolt Udin said...

OK mos, mungkin mun sik ada halangan aku datang minggu 20 03 2009 tok kelak.Mun jadi aku kol kau..kita relax di tempat minum dolok di tepi laut pulo ya...Best tempat ya...

mussjulai said...

Dol the best place masa tok tempat ya.Tenang bah tempat ya,dapat nangar sidak main golf.Jangan lupak kol aku.

Kamal said...

Aku ikut juak.

mussjulai said...

Inshaallah boleh Mal.Kelak mun Dol datang ngebak aku kesia aku kol kau and some other nembiak los lepak kat gerai Jali Moktar Khan di pulo sia.

yusopm59 said...

Mal,
kalau Mus mok ambik video time kita praktis kelak, kita semua pake smart2 kit, mok melawan sidak Kedri ngan Dolt, slalu ja datang gap, kalau dapat pake kot hitam macam sidak MIB, bukan apa baju kot ya dapat jua pake napok perut2 kita yang buncit2 ya he2

atengbuang said...

Moss & Dol, 20.3.09 tok mun jadi aku sama band dari brunei tok perform untuk happy hours di krp, masa tok aku maseh nunggu philip bri green light, mudahan jua jaadi dapaat kita berjumpa di sia k.

Dolt Udin said...

Ateng,,,,adoh nang nasib aku sik bagus, aku ada kursus di btu 20 hb ya kelak..mengkali aku ke Miri 21.03.09...aku nok ngambik Kayu belian di berik Mos..

Ok mal kelak kol kau bila aku ngan Mos relax di sia..Kacak tempat tok Mal, tenang pikiran...Ada kawan melimpas boleh join sama....Mos jadi body guard kelak..Aku ada musoh tradisional di Pulo ya mos....

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Mun ada ugak belian bagus Dol. Pakei ubat dugal. Ngamlah mun kau ke Miri 21hb, sebab 22hb dapat praktis. Kamek urang praktis ari minggu, melainkan ada kes2 tertentu baruk pratis ari lain.
Moss mun kau ngambik video padah, aku nak makei gab juak.

mussjulai said...

Jangan gab gilak,kelak eran urang rumah nangar,kata nya kelak jumpa skandel susah kita.Sederhana ajak.
Tapi seloar jean jangan ko lupak pake!

Redy A. said...

ih Muss ngambik video ngn berlagu. bah mun gya, upload lam blog tok.Suka juak kamek Nen nak diyat.

Bab skandel tok eh,Ne nya duli gab sik gab Muss eh,Tapi mun bini jenis ikhlas ngn laki, tauk juak nya.sik boh nak bertapok tapok.

mussjulai said...

Kelak ku nyuroh Kamal download lam tok vedeo ya.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Upload Moss. Malas ku. Ngak sigek diberi kau. Nok kat Mega Hotel ya sik kau berik juak.

mussjulai said...

Ari minggu tok sebelom prektis aku merik kau,jangan takut.

nembiak Los said...

Camne praktis tek Moss. Jadi ka?

mussjulai said...

Ok semua nya,coma ada selsema sikit.Dol ok,kamek duak kontrek belagu.Tambah gik Ateng gan Wylin ada juak maik keyboard.Ada aku ngambik vedeo klip.Tunggu ko kedarat kelak kita nangar nya!

Dancy said...

Ohhhhh...lekak kiak kaong ...lalu selsema adik Ito tok ehhhh....bagus Kamal sik tauk ...mundak ada ajak resipi polah nya baru.....masih kembang aik lior resipi ijo berik nya dolok .........Ingat dirik Hab ?

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Ingus Moss gik cair gilak lom dapat dipolah apa2. Mun nya selesma sampei ari minggu tok baruk nya ada kaler. Masa tok masih sama kaler ngan linut.
Moss, minggu tok sik praktis. Philip ke Betong ngantar tunang. Nya nak bebini ngan anak buloh Betong. Nak tauk kenak anak ya sik maok kawin, umur dah makin lanjut. Brangkali nya tok pernah berguru ngan arwah Pak Onong.

Dolt Udin said...

Kamal, mun sik ada prektis, kita pegi piknik di bekam...Aku datang ke Miri agik pagi jumaat tok kelak...Kita manggang ikan di Kebon talip sambil nebang pokok temedak di belakang umah talip...Kelak aku coba booking Ikan tongkol ngan Mael mun nya masih di Miri...Mun sik aku ngembak ikan dari Btu atau ku beli dari pasar ikan bekam..Abis piknik kita berenang di sungey depan ya...Mos udah ku berik tauk...

Kamal said...

Boleh. Lamak dah sik mandi sungei Bekam. Aku rasa lebih 30 taun dah sik mandik sia. Ngelala ndak dak boyak sia ngan aku. dapat aku ngetest lastik aku, ney tauk ada rusak. Ari minggu dapat aku Dol. Aku sik cuti, mun sik banyak keja kelak aku ngambik cuti ari Jemat ngan Isnin.

Dolt Udin said...

Ok mal kelak aku kompon ngan semua ahli panel kita..Mun jadi aku dtg Miri ari Jemat pagi...Ari minggu sik ada rusak mal, dah nya cuti rehat ngan anak2 di lam utan...Kita test melastik tin kola ajak di bekam kelak.Mun sempat kita mencarik Clay pakey molah peluru...Kelak kita molah banyak2 pakey stok setaun duak..Jangan lupak mbak towel, baju seluar spare..Kasut pakey masok rimba juak....Balit kita boleh meli ikan fresh di simpang jalan ya.

adi said...

ada Kamal madah pasal picnic tok. memang ingin nok pegi, lamak sik mandik di sungei. tp pagi tok tek bnyk urusan mok di settle. enjoy lah sidak tok....

Dancy said...

Awok tok ko...cebar cebur jak dak nya terjun ke dalam sungei ......kmk rasa dak org kpg lain merik chan ngan dak nya mandik sia .

adi said...

aku rasa seminggu sungei bekam tok tercemar oleh sidak nya. esok ari pegi jak ke sungaei ya. gerenti bnyk ikan ngan udang galah timbol. tapi bait2 mun nok nyambar somet udang... tang sama jak rupa ngan somet sidak nok mandik ya....

mentang2 sidak lom masok blog tok, beroleh2 kita duak ngumpat sidak nya....

Dancy said...

MAsih lelah dak nya , Di. Ya masih sunyek ....sabar jak kita duak kak ya ....berayas dak nya ngencang kita .

Ya lah ko....karoh aik sungei dimasuk oleh dak nya . Nok gitok lah nyuruh ikan kaler kaler kmk duak kak reddy melari dirik .

mussjulai said...

Ikan kaler2 sik main di sungei bekam ya,dak boyak ada,tapi betekan pinggang di tepi sungei nangar kamek orang mandik.Aku rasa boyak ya takut nangar aku makei kain basahan bini aku kali.Macam dak jawa bali jak aku,bukan apa lupak ngembak seloar pakei mandik.Sik makei seloar dalam aku marek leka kejeron ndak ke bekam ya.Tangar tak orang chef manggang sayap ayam lam blog nembiak los jln puspa.

adi said...

Mal, Mos, Dol,
bila ada picnic lagik? syuk aku nanggar gambar kitak org mandik di sungei ya. nang rugi aku sik dpt join ari marek.

Hab,
mun kawu dah kedarat kelak kita embak sidak tok organise picnic lagik. kira mini-reunion lah...

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Di, molah kerja jak mandi sungei tok, aku kenak tageh dak Uus ngan Ehsan nak ngembak pegi sia lagik. San boyak nanggar kamek ari marek, best benar. Last aku mandi di sungei Bekam dalam taun 1977. Sayang sik ngambik gambar Moss makei kain batek bininya. Yang best tempat tok sik tercemar, bila kamek datang baruk ada pencemaran bunyi. Nang rioh dalam sungei.
Nancy, best makan linut ngan ikan tunok ari marek. Nok lain aku sik peduli. Kalah makan di hotel 7 bintang. Sayang sik molah umei. Masa kamek gik gago dalam utan, dak ompuan mandik sungei.
Dol, nang macam family day dak Mafia rasa. Apalagik bila nanggar Musa ngan Moss makei uniform komando. Anak Musa manas ngan Musa ngembaknya balit awal.
Hab, organise lagik mun kau balit kelak.

Dolt Udin said...

Sayang aku lupak ngambik gambar kereta kita paking di tepi jareya ya mal...Segek agik nang best ayam di polah Bini Mos...Lain kali Mos inchas ayam ajak..Kelak kita kontrek Ikan panggang......Mandik sungey paling best , tapi sayang tempat kamek org main Tarzen udah runtoh kemak banjir ya tek...Mun sik gerenty sik maok pulang anak kamal...Kelak Ari raya kita piknik sia agik mal...Kita main meriam puas2 melawan meriam koboi bekam.....Kelak aku supply kebait...

Kamal said...

No problem Dol. Anak aku nok bongsu ya macam2 jak alasan nya sik maok keluar dari aik.
Nang benar ayam panggang korga Moss nang kick, tadik aku pegi worksop, Musa pun madah cam ya juak.
Yalah, banyak kita lupak ngambar, masa kat tempat main Tarzan ya pun sik diambik gambar.
Mun main meriam@bedil aku ngembak ear plug....

Dolt Udin said...

Aku ada ear muff lagik effective.. Macam sik dengar bunyi meriam.Tapi sik suk, kan meriam mesti di dengar kuat....

adi said...

Yarabbi Dolt, lamak gik mun nok nunggu raya mok picnic lagik....

mussjulai said...

Sabar di,nunggu wahab kedarat kita rondeng gik molah piknik di bekam ya.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Tunggu Dol ke Miri juak. Baru haru biru Bekam ya.
Dol, ada sebatang lagik pokok temedak tumbang. Kat rumah Wailyn di Ocean park, besar pokok ya. Malam tadi nya madah ngan kamek.

Dolt Udin said...

Sabar adi, kelak kita plan bagus bagus baruk selesa piknik....Yang penting semua mesti ada, esp Mos mesti ada supaya nya molah manok sedap....Pasal berenang ya serah jak ngan aku...

Kamal, Benarkah ada pokok tumbang? Mun benar mingu tok aku ngembak Chainsaw...Kita pegi motong....Mbak Mos sekali..Padah ngan Waylin jangan di kaco pokok ya...

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Benar, Wailin madah. Depan umahnya. Besar sepemelok katanya.

Dolt Udin said...

Ok mal, padah ngan waylin jangan suroh dak MMC meluas nya..Kelak kita meluas pokok tok...Nya masih fresh lah bagus, banyak isik...

nembiak Los said...

Salam Semua. Baru dapat masok ari tok. Mula datang dari laut ari Tiga tek, palak masih penin bekak berayas BBQ di sinun. Ngenchang dak lamb chop, ketam, undang galah... sampei sik makan nasik... Tok tek pun baruk balit farewel dinner kawan dari NZ.

Ari nam tok kita jumpa diRumah dak Kamal. Ari minggu, mun sik ada halangan, baruk dapat keBekam.

Dancy said...

Salam Hab ....ok ktk tek ? Dak Eng Hock , Kassim ngan Aminah berkenang ngan ktk ........syukur selamat sampei.....

yusopm59 said...

Mal/Hab/Mus/Dolt,
Ish, kesian pokok temedak ya jadi mangsa torang...tok memang kes pake molah sarong parang ngan lastik tok ka? he2, boleh invite Karam singh dari TV3 sekali kah pake meriah kan suasana nebang pokok ya?

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Sop, kamek partime kerja ngan MCM. Jangan lupa ke Luak esok pagi jam 10.30.

Nancy, lamak juak kau sik nampak, apa ndak dipolahnya ngeram. Wahab tek madah nya penin palak. Mun kau penin juak paham2 jaklah...

OK Dol, dah aku padah ngan Wailyn. Munnya ngaco, chainsaw tiang rumahnya...

Dolt Udin said...

OK mal esok abis makan aku ngantar bini aku ke piasau lok...Aku pun mesti ke piasau nok ngambik Minyak chainsaw aku....

nembiak Los said...

Dancy. Dah ok dah tok. Salam ngan dak Kassim, Eng Hock ngan Aminah. Sidak nok ngembak main lam parit kelab kali......
Tadi baru kak berjumpa ngan Nembiak Los semua di rumah dak Kamal.
Semua dak jeraol tok aku jumpa; Hj. Amit, Dol, Talip, Kamal, RM, UsopMat, Hj. Sani, En. Hassan, Adi, adik Ito - Moss, ngan geng lain lain. Dak empuan Los, tangar dari jauh ajak. Aku ngembak empuan Los Senior..... Mak aku. Malas rasa nok pulang tek, tapi Empuan senior dah nunggu, apa boleh buat. Esok kamek berjumpa diBekam.....

Dancy said...

Sik Hab ...ngembak ngepong wo .....Geng dak Aminah , Kassim baru ...nama nya David ....Nemeshtae ...nya madah ngan ktk ....


Apa ajak cerita tak org tek .....sik kepiyoh bila dah bertemu ?

Hehehe...ya bukan pompuan los senior ya Hab....super duper senior .....geng dak bapak kmk ....

adi said...

pencemaran bunyi di Bekam ari tok tadik. Bila Dol nyetat chainsaw nya, jgn kata dak burong, dak kerak & tupae pun nyaris nok tegugok dari pokok kotan nok lari sambil tangan nutup telinga, sik tahan kenak bunyi chainsaw Dol.

nembiak Los said...

Dancy. Sik pandei aku nyaut balit Nemeshtae si David ya. Tulong kau balas ngan nya. Padah jak aku Ok. Bapak penakan nya, Trapik tikus ngan Mrs. Shandu pun Ok juak. Ngak asuk sidak demam sikit.

Aok Cy, super duper senior. Kamal pun terpaksa nait volume ke nombor 8 bila betutor ngan nya ari marek.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Tapi mun betul angle, clear linenya.

Di, kamek duak Moss nambah pencemaran di bekam. Ada tupei terusuk kotan san nengar bunyi chainsaw ya.

Dancy said...

Oh buah ati...terusuk dak nya tek Mal...check dak nya lok...selauk lah lugei nya tek....bukan nyaman mun terlaechok gia ....

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Aok Cy, patah gigi nya duak batang. jaik muka tupei sik bergigi....

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 270   Newer› Newest»