Sunday, February 15, 2009

WLFC ngan BPR.....

Pic1. Gambar to disumbang oleh Boy, Nembiak nok hensem, berdiri nombor dua dari kerek bersama sama Nembiak Los Perentah (Jamil, Pendi, Usup & Pakcik Bujang) & Brighton Park Rangers. Sapa sik kenal ngan Man code 10 dolok. Nya dudok kanan sekalik ya.


Pic2. Brighton Park Rangers bersama West LUFC sebelum perlawanan di padang MDC nama padang ya masa ya.
Posted by Picasa

404 comments:

1 – 200 of 404   Newer›   Newest»
mussjulai said...

Asalammualaikom Boy,apa kabar tek? mun aku nangar gambar kitakorang eh,team tok lah nang boleh tahan,kuat juak selain dak team los...KO padah gan dak team ko blog tok, senang kita beloyar burok.Ada ndak kah dak lain nangar gambar tak orang tok?

Boy mun jumpa geng lain lan gamgar tok eh,ko kirim salam gan dak nya k...BYE.....

Dolt Udin said...

Coba perati gambar pic.2...Dekat nak abis space di makan rambut Suut taha.Nang macam sarang lanyek nok begantong di rumah ningal Hj Salam dolok..Jangan jangan ada madu lam ranbut Suut ya..Coba cek lok mos..

dr_poli said...

Cerdit mulut Dolt ya Moss .....syukur ada rambut ...Muss ooooo?

Eh eh...kata David Arumugam ....nok Alleycats ya ......nya madah kan....mun lalat termasuk dalam rambut dak nya kan.....lalat ya sesat ...sik tauk terbang keluar ....bukan kmk madah ...si Alleyvat ya nyusei .............

nembiak Los said...

Aku pecayak nar ngan Dancy ya. Sidak saudara mara nang selalu bersusei sama sendirik......

JB said...

Asalamualaikum...

Kamek numpang lalu dolok... kesian ngan suut tok, selalu jak jadi kenak tetak oleh kitak orang. Kelak jaik atinya. Pesen suut tok digilai oleh model kinek tok. Sewaktu aku ke Parkson ari nam tadik.. aku ndiat ada tiga orang pesen tok. Daknya sedang molah show kraftangan. Gelembong dipam supaya panjang dan dipusin-pusin sehinggalah jadi pedang, jadi beg dan lain-lain lagik. Nok lain-lain sik berani aku....

mussjulai said...

Dancy tandah jak dol ya,jangan di anok nya kesian gan nya tok,dah juak jauh mcam kau,lamak sik jumpa,berik can jak dolok nya ngerepak lam blog tok ndak gia dol!

Dolt Udin said...

Ya lah aku suka ngan mos tok.Kau sorang ajak kesian ngan aku mos...sik hal mos mun jumpa kelak aku melanja kau sorang ajak mos...Mun kau maok makan sop tulang padah jak.Kelak aku booking tulang apek kelab..Manis tulant nya tok sebab nya dolok marek selalu makan macam2 binatang...

Pandey Dancy tok nganok rambut suut juak...David Aru sik tauk apa2di tudoh nya...Ooooooooooooo suut. ney kau tek. Tok dancy madah rambut kau manyak lalat.Coba kau bangun lok suut...Cuba kau beketut dulok suut, abes mapus lalat ya kelak..belekok sumet, luros jadi rambut kau kelak....siak aouh mudjang Suut, begalep ajek beh...bei tirok ko oh begalep bek aouh..

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Hab, baruk nampak gambar tok. Kenak Ebol pandei nukar nama nya jadi Boy. Nama penuhnya Pustabel Drahman, adik arwah bini Rosli Buang dolok, sama kelas ngan aku masa Form 1 sampei form 3.

nembiak Los said...

Mal. Nang nama glamer si Pustabel ya Mal. Kau ingat ngan MaN C10 dah Mal.

Kamal said...

Ingat aku Hab, kan dolok masa sekolah Anchi kita sama2 selected pegi sekolah di malaya. Nya pegi, aku sik kenak suroh arwah Mak dolok. Benar juaklah, masa ya mun nak ke Malaya macam nak pegi London jauhnya. London ngak 13 jam. Ya berapa ari makei kapal. Sik ku tauk siney nya kinek tok. Aku rasa masih berkilat rambutnya kali. Adik nya selalu aku jumpa di Masjid Miri.
Mun di rumah Ebol dak kakaknya nunggah. Madi lagik pandei bertukar nama jadi Roger.

nembiak Los said...

Yalah Mal. Nama glamer. Apek kelab ajak sik maok makei nama lam IC nya, Jackie Chan Wan.
Macam nama Alim Mat, boleh jadi Slim, Su'ut jadi Shoot out. Nama Jali Pak Yak jadi Bob jadi Fof..

Kamal said...

Apek nunggah nyonya "laling". Sapa ada petua macam ney nak buang kahak?

dr_poli said...

Telan jak .....

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Ceridak....

dr_poli said...

KAhak empun.....

Dolt Udin said...

Kumpol mal.Taroh lam tin tamako...simpan lam peti ais...Bila perlu polah sop campor lada itam...iris kulat ngan fish cake, tikam2 jak lam periok...Kak ya hidang panas2....makin ijo makin lemak...

Kamal said...

Pakei molah cheese cake pun nyaman. Cukup rasa lemak masinnya. Kaler pun lebih kurang. Kecuali nok udah kronik rona ijo nya.

Dolt Udin said...

Kek lapis pun boleh juak mal, asal ada duak rona dah cukup, Ijo ngan kunin...berik lebih cheese pakey muang rasa unah nya..Dancy suka kueh lapis tok mal.

yusopm59 said...

Dolt,
Jangan kau nganok rambut Suut ya Dolt, tepaik singot awo lak, rambut Dancy dalam gambar ya pun tang keriting jua, tapi keriting kasar la, ingat kau pesen2 rambut sidak Peri dolok, kalau baruk bangun tido ya grenti sik photogenik langsung, pepeh, singit sebelah jadi nya he2 kenak pake siser khas ya kalau mok ngembang, bulat nya lagik
Mal/Dolt,
kalau mok ada perisa strawberri gik, ambik jak kat sepetar Tb, kahak nok dah keras, warna cokelat, ada darah2 gik ya.. itu baruk kaw2 punya kahak oo...sekali tangar ja gerenti sikda selera makan pun, sapa2 mok diet, ngurus badan, boleh ngamal ya,

Kamal said...

Ada nanggar seloar bell bottom Hj. mohd. suut? Rambutnya nak sik nampak daiee.

nembiak Los said...

Ohhh. Masa ya lebih besar lebih stail. Dapat pakei napok nembiak kecik lam ya.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Bila dah bisak atau rusak zip. kaki seloar ya dapat pakei nyarong nangkak.

Dolt Udin said...

Aku nak motong segek seloar bell bottom kelak...nak ngulu orang kinek tok makey seloar ya.Sak sik lau agik seloar jin...

Jangan di pakey nyarong nangkak mal, pakey wind sock agik bagus. Dapat d sewa nan dak Mas atau Airasia, jadi penunjuk arah angin semasa landing.

Kamal said...

Mun ditebalit pas ya jait, dapat pakei molah tapis teh tarit king size. Sebelah lagik pakei molah topi chef.

dr_poli said...

Awok....ingat kmk ...tak org nulong MMC nyapu jalan di Miri ...makei lowar tok Kan ?

yusopm59 said...

Geng,
kalau zaman ya make seloar bell bottom, tang kacak ja rupa... dah la badan slim, rambut besa..macam batang macis ja, sik dapat imagine macam ne rupa kita make seloar ya masa tok, dah la badan berisik, perut boroi, rambut kat palak dah kureng, make seloar bell bottom gik, tang pendek ja rupa, ingat ku cerita, pelakon Indon ya dolok...Ateng Syok Tau, kedak ya rupa kita kinek tok he2

Elly said...

Usop,Mal & DYM,
Coba kitak orang makei seloar bell bottom masa kitak orang praktis memang pemos kelak dan terus jadi trend baru pakei dak anak anak remaja masa tok. Belom try belom tauk ndak.

Kamal said...

Elly dalam ujung 90an dolok ada keluar sekejap fesyen tok. Sekejap ajak, pas ya sik ada. Retinya nembiak kinek tok sik minat ngan style Elvis ya.

dr_poli said...

Nya lah ya ....ditetak dak nya gik ada ....abis paesen seluar bell bottom...orang makei jeans drain pipe nak Oooooo?

Dolt Udin said...

Kus semangat, tepaksa aku ngusok mata duak tiga kali...Ku sangka Mrs Shandu tek, rupanya Dancy....tok baruk mengancam muka Dancy, macam industan abis eh...Acha acha...hati mere sathi...

nembiak Los said...

Mrs Shandu tok lah nyuroh Idong aku bedarah lok......

dr_poli said...

HAb...ada jumpa nya...nya mesan ...maok lagik kah ?

nembiak Los said...

Sik nya dapat merik agik. Aku selalu makei helmet bila limpas sia....

Kamal said...

Dol, kompom kau datang ke Miri ari Jumaat tok? Mun kompom aku nak ngambik rangka wo. Jangan lupak embak lastik, iboh nyerin gilak.

Hab, memang nerbes kau nanggar Mrs Shandu masok tekk. Aku terkejut mayas tek.

Nancy, isssh sik tauk apa nak dicakap. Speechless...

Dancy said...

Mrs Shandu madah nya terkejut beruk .....ya lah heran dak beruk gik sik terkejut cam ya ..........

Dolt Udin said...

Kamal, pompom aku datang jemat tok...Aku berangkat awal pagi supaya aku sampey Bekenu awal nok meli segala sayor di sia pakey ari nam kelak...Lastik lom sempat aku molah mal, lain kali aku ngirum ngan wahab kah....tok aku gago molah tempahan orang...sik abis abis...Tok baruk relax senggah kejap nangar Dancy makey muka industan nya tok....

nembiak Los said...

Mal/Dancy, aku sik sempat tekejut nangar gambar ya, lalu jem cam ya ajak. Kali ada 1 atau 2 split saat, jantung berenti....Tapi tok udah ok, Dancy dah datang ngesep....nang boleh di arap....

Aku nengar cerita kitak urang pegi pengilan rumah dak Dol kelak ajak. Kebetulan Ari nam kelak, aku pegi penggilan anak Ikan Paus bertunang nga Penyok......

dr_poli said...

Awok...kita dengar jak cerita kisah dak nya betemu ...jejak kasih ....hehehe....nok dipengilan ktk ya ...jgn di agak ...buak ari .....

nembiak Los said...

Aku ada pegi penggilan nikah anak buah sebelah kazen dari Kuching di KL taun lepas. Tangar aku lain sikit dari kita diMiri tok. Tetamu datang, ngagak pengantin, mak bapaknya, gi makan lam kem, kak ya pulang. Bertukar ganti ajak.

Kalau diLos/Miri, jemputan datang, dudok lam kem nunggu pengantin bersandin, pas ya baruk di idang, kak ya pulang rame rame juak.....

Kamal said...

Hab, masa aku pengilan di Btu, pun macam ya juak. Sik ada urang duduk dalam kem. Datang salam, pas ya makan lepas makan pulang. macam pegi kedei cendol. Hab, mun jumpa Dugong ngan manyong labek, kirum salam. lama sik main palak pek ngan sidak duak.

Nancy, mun diselit bunga raya kat telinga nang macam dak Utarpradesh....

Dancy said...

Wahab...nang style org sitok ....paling lamak kmk pengilan ...30 minit ajak dalam kem.

LAmak gik kamek nak besep/bekemas....

Sik betemu ngan pengantin pun ada ....ngisik perut ajak plus jgn sik ngeso muka......

nembiak Los said...

Btu pun camya juak oooo...yalah kata pepatah kita...lain pusak, lain meow nya....tapi Nembiak Los kebanyakan sama olah nya dolok..

Yalah Dancy, kes berpesen lamak dari nok tempat di agak, nang klasik kes ya....

OK Mal, kalau aku jumpa dugong, nyampei salam Ko. Masa tok baruk tenang cuaca disitok, dapat juak aku nangar ikan berenang.

Kamal said...

Dolok marek mun ngidang makei seperah. Mun sik, macam sik beradat jak. Mun makan stail knek tok, buffet, digelar daknya makan macam meow. Mun kinek tok makan berseperah, nang sik makan urang pengilan. Dolok marek nembiak los yang gago tukang angkat seperah. Rindok juak keja ya berpassing tapak. Pas ya upgrade makei talam kayu. Dak nembiak los ompuan ney daknya tauk, daknya dudok makan ajak. Dak nembiak laki kerja setengah mati ngangkat tapak, basoh tapak & so on.

Hab, ada rupa layak bubok? Mun ada, suratnya ke darat. Ada abang nya nok kerja kastam nunggu.

nembiak Los said...

Aok, mun sik ada Nembiak Laki Los dolok, ada juak majelis urang kawin dari pagi sampei malam sik siap...ujung2 pengantin nulong masoh tapak..............muncung lah mulut Empuan Los ko madah sidak tau makan ajak, Mal.

Lom ada nampak bubok tok. Kali nya di opis Kastam.....

udang geragau kata dak sebelah nun...

Dolt Udin said...

Kamal,

Ada aku molah segek agik rangka wo untuk kau...Esok aku ngambak, lastik pun ada aku jumpa segek nang size untok kau...Kak tok aku nukar getahnya baru...Mun dapat kita duak terus pegi testing melastik burong punay...Ku rasa banyak puney di tanjong lubang petang2 ari...Ada aku meli seratus egek goli tek..

dr_poli said...

Dolt , Mun nak melastik di Tg Lobang ...terus ajak ke sia ...jgn nak belok belok rah lain ....

HAb.....nulong bebasoh masa majelis org kahwin ...sik ada lah ...tapi betulong ngupak dak bawang ngan laeyak .....ya ada ....sak jak bejujuhan aik mata masa ngupak ...macam macam petua dipakei ...tapi sik juak jerak nak betulong ....

Awok masa style buffet di introduce ...sik pandei nak ngambik barang makan org .. kotan supan ........

JB said...

Assalamualaikum,

Kita perlu ingat juak, warga los kita tok penuh dengan tertibnya. Kalau ada majelis ada tukang seruknya. Turun nait dari rumah ke rumahlah kerjanya. Nembiak los laki memang kerjanya masoh tapak, ngankat seperah dan sebageinya. Upahnya ialah rokok dan tuala swan made in china. Sitok sialah nembiak los ngembaknya. Daknyalah dolok diberik makan, kalau sik diberik kenak `boikot' lah majelis ya.

Camnepun, part nyuci periok besar bekas masak kari, nasik dan sebagainya adalah menjadi tugas tuan rumah membersihkannya, kerana pada waktu ya nembiak los laki masin-masin balit ke rumah melelapkan mata...

nembiak Los said...

Aok...benar juak ooo... dak empuan biasa nya tukang ngupak dak bawang, laeyak.....Nembiak Laki kadang kadang ada juak, tapi sik maok mata belaik, takut kata rang dara sik mancho..
Geng kamek selalu juak malam urang begendang, ngintuk sidak tukang masak dibelakang makan sop tulang...

Jamil. Sidak tukang basoh tapak selalunya diberik makan dolok, kalau sik, terpaksa pengantin masoh tapak ....sidak tok lah juak mesti diberik perhatian oleh tuan rumah...

Ya lah, Dancy. Hidangan Buffet pakei urang nok tebal muka ajak, waktu ya....

Kamal said...

Kinek tok dak nembiak los selalu nulong bini masoh tapak di rumah ajak. Takut sik kenak berik upah....

dr_poli said...

Paksa juak berubah ...ndak Oooo? Sik dapat gik beridang seperah ....esp mun rumah ya kecik...sigek gik ...mun sik ada badan pakei bertulong sik dapat juak nak molah gia .....jadi buffet lah style nya .

Kinek tok banyak juak org kahwin molah di hotel ........dah ditulak kaerek tulak kanan ...didarab ngan dibahagi ...sama ya juak rega nya ....tapi sik lelah kita ........molah persiapan .....sampei bilit pengantin pun terus di hotel ...esp mun dak anak anak ya tek sik bekerja di tempat ya ........


ya enggaklah ...nok konsep bergotong royong ...sik dapat diapply lagik lah ...........

Kamal said...

Aku masih suka stail dolok, walaupun kosnya mungkin lebih sikit. Baruk meriah, mun di hotel sekejap ajak dah ya sik ada apa2 lagik. Tapi kinek tok semua maok senang....

Dancy said...

Kamek baruk sekali pengilan kat hotel...nang benar Mal...sik ada meriah terus ....kak makan org terus balit ...

terkenang masa dolok ...siap ngan live band main ....lain gik ngan haderah arwah Pak Alol....lain lagik ngan gendang Kak Limah Sanggam ( eh betul kah nama nya ?)......start dari ari jemat dah gago org ...bab pengantin laki nak maca nikah .......

nembiak Los said...

Ya lah. Bila dah molah kerja kahwin mengahwin dihotel, suasana nya sik sama lagik. Nae ada teamwork bagi urang urang kampung lagi. Masakan kampung macam dak kurma, kari, masak itam kah, sik sama lagik rasa macam dolok. Maklom lah cara masak dah berbeza. Masakan pakei kayu api lebih sedap dari masakan pakei hot plate sidak hotel...Ingat ndak masa kawin dolok, nang ada grup tukang masak, macam Geng dak Pak Said dll....

Nok ngembak nembiak pun terpaksa mak/bapak pikir 2 kali......

Kamal said...

Bila kitak urang cerita hal kawin tok, teringin rasa nak kawin lagik. Hehehe..colop bulak aku bah. Kelak kenak kalido lagik..

dr_poli said...

HAb ....puncak jak makan nok dimasak makei kayu api ya .....kecuali mun molah di Bakam nun ....

nembiak Los said...

Aok Cy, kamek masih dapat merasa masakan kayu api di bakam. Tapi masaalah nya, dirumah kebun Talip pun dah makei dapor Gas Petronas....

Mal, jangan nyerin gilak....tapi aku ada spir helmet dirumah... kalau ko maok minjam..

Dolt Udin said...

Lain bunyi Dancy tok mal, tang ingin nak kawin di bekam indah jak bunyi nya..Kelaklah aku mencarik Koboi Bekam ngan kau dancy....dapat juak kamek makan pree.Aku volunteer nyuci tapak lah..Kelak aku ngail boyak pakey masak kari korma...best dagin boyak pakey kenduri kawin..

Dancy said...

Dolt ...jgn macam macam....ada ktk kenak lastik kelak ......

Ya baruk bab kahwin .....dah byk style berubah ...

Bulan Dec. ya tek ...kawan kmk pun bpk ninggal di Kl nun .....chun juak tek ...dak abang abang dak nya sik dapat dtg...sorang nait Haji ...sorang tek sakit di Btu nun ...tinggal lah dak empuan ajak maera bapak dak nya .

Ya kmk nanyak cam nae style tahlil sia ....ya nya nyusei ...molah 3 malam ajak di suro dekat sia ...kak ya barang makan tek di cater ...siap utk bungkus /takeaway ...dikandong kata org swak ...jadi abis tahlil .....disedekah lah ngan sesiapa yg ada di suro ya tek ....di estimate lah ....anggaran take away ya tek utk 50 org .....

Dolt Udin said...

Aok Dancy, lom lamak taun ya tek bapak menantu aku ninggal di KL, sama style tahlil macam cerita kau ya...Toklah orang bandar, sik semesra macam orang di kampong..Sik eran kelak lamak2 sik ada tahlil agik kali..Jangan2 ngubor mayat pun makey kontrek ajak...Bayar RM500, suroh sapa2 merik mandik, bungkus ala kadar lalu masok pikup Kong Ku Bor Sdn Bhd.Lalu tanam...

Kamal said...

Terok juak nok nama manusia tok. Makin diberik kemudahan makin mundor pemikiran dakknya. Sik mustahil nok kata kau ya Dol. Berdoalah kita agar keturunan kita kelak sik macam ya.
lagik angol aku tok, pelek nar demam tok, pandei rewind sendirik.

dr_poli said...

MAl...kali demam nak menopause nak ?
tanda tanda nok padah ktk ya ...cam ya lah kata Doktor ari ya madah ngan kmk ...nya madah bukan org empuan ajak menopause ......

Kamal said...

Brangkali juak nancy. Nya dah pandei rewind, pas ya tentunya pause. Apa nak dimenopause aku?
Nang musim demam tok, cuaca sik tentu. Kesan global warming, mun masa nya sejuk, angin rasa macam hawa dari peti ais. Yalah kesan global warming.

mussjulai said...

Mal,demam masa tok urang madah demam pokok asam mempelam bebunga,sama juak gan pokok kuini.Berurut bagus Mal.Carik ko urang nok pandei ngurut.Jangan ko tandah,takut melarat kelak.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Lom ada masa Moss. Ada aku nanggar kat piasau. Urut Siam.

Dancy said...

Go on Mal ...best urut dak siam tok ......pernah coba di sitok . EMpuan nok ngurut kmk ya ...bila dak urat urat dah degil...makei siku nya .........yg best nya

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Ada sigek problem. Aku gelik kenak urut. Si perlu nak berurut, masih ok badan aku tok. Gik steady kata urang Daro.

Dolt Udin said...

Ada sorang anak cina mintak tulong aku muang angin dolok mal...Bila dah ku sedia minyak nyior ngan lada sulah...Abis di doa lalu mula mula ku palit minyak seluroh badan nya tek..Memang banyak angin, ku gumpol angin tok di mbak dari atas kedebah..Sabila sampey di petengahan badan, ada rasa bigik2.Mula 2 ku urut pelan pelan kakya terus ku terkam bigik angin tok tek..Sempat2 miak tok ngata Ayok...kakya terus sik begerak...Rupanya tekenak bigik temedaknya...Ku sangka bigik angin...Sampey kinek tok sik ada orang maok nyuroh aku muang angin agik..

Kamal said...

Bait sik mandol nembiak cina ya Dol? Aku nang sensitip bila kenank pigang urang badan aku. Nang sik dapat, kecuali orang2 tertentu ajak.

Dolt Udin said...

Sik sempat nak mandol miak ya mal, duak ari kakya bebunyi rongan melimpas belakang rumah aku.Bila ku tangar gambar miak ya di depan trak, ninggal lah miak tok tek..Sempat nya ngangkat tangan merik peace ngan aku...

mussjulai said...

Ya baruk nya,urut pak saok,sampei bigik kedaong nya kenak terkam.
Mal mun bini ko ngurut sik ko gelik kah?
Pandei merik peace juak nok dah di antar pakei rongan.
Dancy,nok dipadah ko pompuan siam ya,ada bahaya sikit.Takut nya salah urut susah belarak kelak.Ujung2 kita di tomoi nya kelak.

Kamal said...

Mun bini aku, nya selalu ngurut buku lali ngan tangan ajak. Mun nak migang kat lain sik boleh. Sik tahan aku, nang sensitif aku kenak pegang. Dolok ada aku berurut di Luak, ngan bapa mentua Pocot. Kamek dua Keria Wahab, nya pikir aku nahan sakit padahal aku gelik.

dr_poli said...

Ohhhh....Mal..kitak tok sama ngan abang ean kmk ...sik tahan berurut ....gelik . Pernah nya first time berurut di rumah bapak di Pujut nun .....kmk tek pikir nya tek nahan sakit .....kak ya suruh nya nok ngurut ya stop ...kak ya ya nya nanyak ada ubat nahan gelik kah ? NAhan tetak juak tukang urut tok .

Masa bapak kenak stroke ....org tuk ngurut bapak ......dalam masa 1 bulan dapat berjalan bapak kak ya . Umur bapak masa 75 tahun . Alhamdullillah .....

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Juki dolok pernah pegi berurut buang angin. Nang macam nembiak kenak paluk, kiak kaong. Nya empun nyusei tok. Aku pun sik tauk kenak aku sensitif gilak. Tapi bagus juak, sik ada isu nok pegi tempat massage.
Yang aku dapat diurut kat kaki sampei ngan lutut and kat tangan sampei ngan siku ajak. Lebih dari ya silap2 kena sepak. Nya pandei otomatik nyepak.

Dolt Udin said...

Kamal ada segek cara berurut sik boleh gelik.Kau kubor dirik kau lam tanah macam aku tidor di kuala Miri dolok.Mun dapat tebal sikit tanah ya sak ada weight sikit...gerenty nyaman rasa badan.

Aku tahan gelik coma sik tahan sakit kalau kuat gilak di picit esp rah betis.Pernah sorang tukang urut ku tendang sampey ke dindin masa di los cermin dolok.

Dolt Udin said...

Dancy, selamat pagi..Rupanya bapak dirik pernah kenak stroke dolok oooo....sapa ngubat stroke nya ya tek? Sampey kinek tok masih boleh bejalan kah nya?Ya baruk panjang umor orang tua ya. 75 taun, almhamdulillah lah ya, ada orang kinek tok bila 50 an dah sik ada agik..mungkin kerana makanan sik kontrol atau nang dah ajal..

Padah ngan bang ann kau ubat nahan gelik nang ada di ospital, ubat bius, tapi sik pedah beurut mun dah di bius...

nembiak Los said...

Dillah, abang Usup Dawi pandei ngurut juak. Nya dolok diam dipengkalan.

Yalah kawan kawan Los, mun masa diLos dolok senang kita mun maok berurut, banyak urang laki veteran Los pandei ngurut makei daun chut. Tempat urut nya pun ada bilit spesel di Machinda Kelab.

Kamal said...

Mun ngekot stail Dol tek boleh juak. Kubor dalam tanah. Ada urang berubat lumpoh stail ya, kubor badan ngan pinggang. Selalunya kat tepi laut. Tapi maok ditunggu, mun sik percoma ajak mun aik pasang.

Hab, kelab ncarik geng dak ngurut daun chut tok. Ingin juak nak belajar game tok balit. Dah lupak cara mainnya.

wahab said...

Mal. Sik payah ditepi laut kalau nok molah cara main kubor. Didarat pun boleh. Tanam badan sampei geruk, kak ya lepas asuk dua tiga ekok disia......makin gaok asuk, makin cepat bait ngan terapi jenis tok..

Kalau maok belajar ngurut makei daun chut kinek tok susah Mal. Banyak sidak ahlinya dah Hands-up..

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Aok, kat sungei baong ya bagus juak. Tinggal semalam sia.

dr_poli said...

Mal.....cute " miak " tok....ngelendot jak pipi nya ...jaik ajak tubuh nya oooo? Style rambut pun dibatak ke belakang ....

Kamal said...

Aok Cy, kinek tok gik jaik tubohnya.... Rambut pun dah kureng.

nembiak Los said...

Ada aku jumpa Minah di kedei makan tek. Kiut gik Minah tek. Aku kira nok ncuri gambarnya tek. Takut nya neriak. Udah jak nya nang rioh nangar aku tek. Eran urang lam kedei....

Kamal said...

Hab, kau lom jumpa Nancy lagik. Nya tok lagik bisin. Apa lagi mun nya berpatner ngan Minah. Mun kau sorang lekas2 betapok mun jumpa sidak duak. Mun sik percoma kenak buli tahap maksima.

picturetale said...

Minahhhh...nae u ? Kamal nganok kita duak ......bising . Mun jumpa dak nya lagik...kita duak diam ajak ...

Sik ada kita duak gaok cam ya Nah Ooooo...sik dirik ingat masa kita duak di rumah Kamal Disember ya tek...kita duak mala ajak ngucap .....ok lah ya nak Oooo? Se ingat ingat kmk paling santun kita duak ari ya ...

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Whatever.. Sapa tok?

nembiak Los said...

Mal. Tangar ko olah Dancy ya.... lom apa apa, dah nukar nama nya jadi picturetale ya... Cam ya lah sidak duak Minah bila bertemu....

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Nancy ya kah? Aku mikir auntie nok sebelah umahnya, yalah aku sik berani respon gilak. Aok nang penyupan sidak duak Minah tok.

Dancy said...

Kmk pun heran...ginae Picturetale ya boleh keluar ..........kmk pun terkejut beruk juak ......

Sorry Pok....

Note: Blog Picturetale tek...mun sik anak kmk atau laki kmk yg molah ...dak nya testing testing ajak dolok ...makei email kmk gik ya...nae sik benda tok confuse .......

mussjulai said...

Sapa tekejut berok tek,nasib sik jadi berok bila dancy nukar nama nya.Aok lah ko tok cy,aku sik berani respon nangar nama ya tek,pikir ku tambi sebelah ya joint kita lam blog tok,kerusemengat beliang ati,udah juak kita baruk bait dari sakit,nasib bait sik sakit balit.

nembiak Los said...

Aok Mos. Mbak bertenang lok. Kau baruk bait dari Sawan ya....tapi bila urang selalu terkejut, sik mudah kenak Mati terkejut bab jantong jadi kuat bila selalu terkejut...... ya lah sigek dari teory nok nyuroh kita selalu exercise supaya muscle jantong kita kaw kaw...

Dolt Udin said...

Sik eran ku mos, Dancy nang selalu suka tekejut Berok tok..Coba tekejut pusak kah atau manok kah..

mussjulai said...

Ya ku madah,Dancy tok suka tekejut nok pelek2.Mun tekejut nak beranak sik juak hal.Jangan ko cy tekejut rusak,pecoma ko di tembak dak tambi sebelah,kata nya ko rusak.he.he.he.Jangan marahhh,dah ok tok!

Dancy said...

Terlebih ok kitak ya Moss .....sik tentu arah ajak berkelakar ....overdose ubat kali nak Oooo.....?

mussjulai said...

Ubat apa juak nok nak dimakan aku,nang 110% aku ok tok.Mun overdose bebueh aik lior keluar dari mulut,tok nang ok.Coba lah tekejut dapat duit kah,tok tekejut berok.Cam nei ko nangar berok sia?he.he.he.

nembiak Los said...

Ituuuu diaaaaa, staydey Moss.... Moss dah bait nae ada boleh overdose, ubat dah abis dibuangnya ari marek...

Dolt Udin said...

Segek agik ubat mengkali kau lupak makan mos, ada aku nangar atas meja komputer kau sekotak ubat nyamok belom di makan kau lagik..

Udah pegi melengkong kau kah? Bagus kau ngail tenggiri, kelak jual ngan kamek orang baruk ada asil

mussjulai said...

Bubok duak ari tok dah sik ada,sebab cuaca sik bagus.Adik ku nok nama sulaiman ada ngambik tengiri,di jual nya di tamu emart sia Rm18 sekilo.

Dolt Udin said...

Aok lah mos, biar dak bubok relax dolok, jangan sik merik chan ngan dak bubok tok membesar...Mun dah cukup besar baruk bagus pakey molah bubok...

Bagus juak man kitak orang ya ada ngail tenggiri, harga bagus juak di Miri.Mun sitok dah turun harga tenggiri...Sampey RM14 sebab terlalu melambak ikan tenggiri di sitok..Lejuk juak aku makan nya..Ku beli banyak banyak pakey stok ajaklah..

mussjulai said...

Polah ko ikan masin long banyak pakei stok mun sik ada ikan kelak.

Kamal said...

Bubok mun besar jadi undang galah.

Kata sidak pulo masa Maulud Nabi banyak bubok di pulo. Mengkali sidak ngekot belarak. Aku tau sebab ada staff kamek urang tinggal di pulo, aku nayak hal bubok. Ya nya nyusei ngan aku cam ya, pas ya tang nyesal jak mukanya. Ney ndak kantoi sik ngekot dak jabatan belarak.....

mussjulai said...

Sapa staff kitakorang nok tingal di pulo ya Mal?Mungkin aku kenal gan nya.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Driver education. Mail namanya. Kenal kau ngannya tok.

mussjulai said...

Auk kenal aku gan mail tok.Mun di pulo sapa sik tauk gan aku.Sebut jak nama aku gerenti tauk pun walau dah lanjut usia tok!

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Moss, dolok ada aku nanggar sapi kat ujong padang golf ya. Sik tauk sapa empun, bila aku nanyak ngan sapi ya pasal kau. Terus nya ngangok palaknya. Pemos juak kau.....

Dancy said...

Ya lah ko....nok nama org peramah macam Moss ya ..........sik sunyek ...sentiasa ada kawan ....

Mun sesat dalam utan nun...sik susah ati gilak ehhh...dak kerak dalam ya pun dapat di embak beloyar ...jadi geng ....

mussjulai said...

Belebeh nya tok mun pasal ngnok aku,sik apa berik can dolok,gik encarik modal pakei ngenen goli nya tok.Sabar jak aku.

nembiak Los said...

Sabar Moss, Sabar. Kelak aku meli sekerem ngan kau, pakei nurun suhu badan ko Moss. Ko mau sekerem Kak Jijon atau sekerem Nyonyah Sangong? Kedei dak Awang Sitam sik bukak ari tok Moss....

Kamal said...

Moss terima kasih nulong kamek praktis tek. Nang boleh tahan sora kau Moss. Lain kali mun praktis kau datang lagik. Sidak lain mun ada maok ncoba bakat bleh datng juak.

Hab, nang best sora Moss tok. Macam ndak nya ngembak lagu Scorpion tek. Nya ajak kontrek ari tok.

Dolt Udin said...

Kamal, mun sik ada halangan aku mingu tok kelak ke miri...Mungkin 19.03 tgh hari aku berangkat..Ari nam aku pegi bekam maok ngetes silat di sia...Koboi bekam dah prektis besilat kinek tok...nampak gaya betambah lah penyanyi DYM musim tok mal..Seronok aku nengar...Tapi tempat ya macam ngak segek microphone.Mun ada duak tiga egek bagus pakey second voices...

Mos apahal kau dah jadi kerak pulang? Mu kau jadi rusak bagus juak, dapat aku makey tandok kau pakey molah ulu parang...Udah sedia kayu belian kau mos.Aku nak datang ke miri mgu tok kelak...Aku kol kau bila sampey...

nembiak Los said...

Eh Mal.Mun kedak ya, rugi lah aku sik ke sia tadik. Aku tadik pegi pengilan urang kawin di Mega Hotel. Ada aku jumpa Zaidi ngan Bini ngan Baby nya tadik. Nya madah nang gago bila ada anak kecik, ya lah sik dapat datang praktis.

nembiak Los said...

Mal. Petang tek aku ngetest WO nok di berik Dol dolok. Duak duak maok nait. Main di Go-cart track. Rangka WO kau masih diPiasau.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Dol,ngam ya aku cuti minggu depan. start esok. Musa tek ada juak, tapi sik belagu. Ada dua igek mic tek Dol. Moss ngan Usop belagu. Dak Juki ngan Kaderi sik maok datang, sik hal sik mampu kamek nak mayar sidaknya.

Hab, kerak rusak aku ngambik rangka wo ya. Nok dolok lagik lom aku polah bajunya. Padah ngan Zaidi ngan gia rasa bila dapat anak kecik... Bila daknya dah besar kepak mulut kita..

Dancy said...

Rinduk ati dapat baby baru ......

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Molah baru.....

nembiak Los said...

Aok Mal. Mun dapat dipolah ngan Tanah Liat, senang sikit... polah nok besar terus, sik payah berjaga tengah malam nukar lampin...

Ada kawan aku merik nama timangan anaknya, Baby. Udah dara dah anak ya, masih baby gik.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Dah dara sik apa Hab, kau bayang munnya dah ada cucu. Janggal juak cucu nya ngelar nya nek baby....

Ney Moss duak Elly tok, tadi madah nak masok blog malam tok.

musatahar said...

Mal,mos baruk kol aku tok tek.merepaknya ngan line daknya di lambir nya sik dpt masok.

nembiak Los said...

Nae gaya tok. Urang Telekom dirik pun sik pandei jaga line nya empun.... Moss, coba kau pusin kan sikit disc di perut Elly.....

mussjulai said...

Salam meh,tekaong2 encarik aku,dah ada tok.Nang benar kata musa ya,merepak aku gan elli malam tadik sampey pagi sidak KL ngaco line ya.Tok dah ok line,ya berentam tok.
Mal ada ku madah gan dol nyuroh nya ngembak lirik lagu pakey minggu tok.Jangan takut,ada duak penyanyi kampong ari minggu tok kelak.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

OK. Moss harap sidak lain sik ada problem. Aku sentiasa on ajak.

Hab, disc Elli lari alighment nya. Sik dapatlah kau ikut Tahlil rumah dak Elli malam Jumaat tok. Harap Dol dapat.

mussjulai said...

Aku pun harap cam ya juak Mal.Harap Dol sampey awal kit.Mun awak sikit ndak kah best,dapat dengar cerita nya kelak.

nembiak Los said...

Ya lah Mal. Elly pun sik ada masok minggu tok. Nya gago nok bermasak pakei Tahlil malam esok kali.....

Dancy gik demam, kak pulang trabeling dari KL.

Kamal said...

Siknya dapat masak Hab, kuali ditapoknya dalam baju.

mussjulai said...

Rasa aku sik sidak masak,pakey catering kali,biasa lah ngambik senang,sik gago oleh nya.
Lepas magrib aku ke sia bejemaah ishak.Inshaallah.

Dolt Udin said...

Mos esok pagi kita motong belian mos...Aku ada ngembak pisok kau segek..Kelak kita ngetes pisok ya ngan sapi Hj Ibi..

mussjulai said...

Boleh sik kesah,mun dapat kita duak coba pisok ya di kulit Kamal.Kita duak kupas kulit nya kak ya lepas suroh bejalan sik bekulit,cam ney!

adi said...

Mos,

lagu apa juak di embak ko Mos? nang rugi aku tok lom dpt lagik nok dtg nanggar. minggu tok Dolt belagu juak ndak?

Dolt,

jgn lupak, kawu dah janji mok ngembak lagu kayan.

mussjulai said...

Di,mun ko ada minggu ya tek gerenti ko tekejut ko nangar aku belagu.Bakat tependam bah.minggu tok kelak mun jadi aku gan Dol belagu.Ada dol ngembak seni kata lagu nok ku suroh nya ngembak.Datang jangan sik datang mun mauk dengar paksauk belagu he.he.he.

Kamal said...

Moss ngembak lagu Blues Gang. Mun urang sik nanggar 3 kali memang disangka daknya Ito belagu.
Di, tinggi sora antu tok. Dol pun sama juak.

mussjulai said...

Di mun ko ndak nangar paksauk duak ekok tok belagu,datang ko minggu tok.Mun ko mauk buang gian pun boleh,lagik bagus.mun ko mauk nangar Kamal main drum,sik merik2 muka main.

Kamal said...

Harap Ateng dengan Zaidi dapat datang. Kaderi aku rasa di laut, Juki masih di labuan. Sebab mun sidak dua sik datang sik full lagik praktis, sebab wailyn si dapat datang.

nembiak Los said...

Aok Mal. Kaderi diLaut masa tok. Kamek sitok, mun nok makan ikan nok best best, suroh Kaderi belagu... kak ya banyak ikan nok kaw kaw datang, minak kamek ngalir umpan ajak di depan jungor ikan ya...

Kamal said...

Ujong2 dak semandin timbol.

nembiak Los said...

Sik nya timbol Mal. Mun Moss belagu kali terus bergelora laut. Takut juak pulo kamek pandei padam kenak nya.

Dancy said...

Dapat kmk imagine Moss ngan Ito Blues gang berlagu sama ........kali rabun juak mata kenak dak duak ya ...

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Nancy, sayang kau sik nanggar Moss berlagu. Mun sik gerenti kau jadi peminat no 1. Nang ngam sidak dual Dol berduet. Next praktis nya nak ngembak lagu Tears in Heaven versi Dondang sayang.

mussjulai said...

Nasib bait ko cepat pulang KL,mun ko nangar aku belagu gerenti ko sik pulang gik ke KL sebab sakit perut nangar aku belagu(meruan ko nangar)

Dancy said...

Memang rasa di hati nak ngejut tak org .....rasa tek nak ngembak sama Amy Aminah ngaro tak org .

Gia rasa kmk Moss.....maok maok sik kering gusik ....dapat kmk imagine olah kita masa ya ......

Kmk dah standby sigek lagu baru masa ya ...Kamal mesti dapat beat drum nya ngan melodi tok..." Are u sleeping brother John ? "....

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Dancy, bahaya lirik lagu ya. Marah Kak Dara kelak.

nembiak Los said...

Oiiii. Bapak mertua aku brader ya...

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Aaaa jaga kau Nancy. Marah brader kelak. Sik maok ding-dong lagik dah nya.
Hab, sidak Kandar ada ngambik buah tunjuk langit 2 minggu lepas. Moss pun ada merik aku juak. Sebelum makan buah ya coba baca teks nok aku dapat dari internet tok.

SKY FRUIT SECARA FIZIKAL

Sky Fruit berbuah setahun sekali bermula bulan sekitar bulan Jun dan matang dalam tempoh antara 3 hingga 6 bulan dari peringkat bunganya. Biasanya pokok ini akan mencapai ketinggian lebih kurang 40 hingga 60 meter. Kebiasaannya, pokok yang mencapai usia 10 tahun akan mula mengeluarkan buah.

Daun dan batang pokok ini berbeza-beza antara satu tempat dengan tempat yang lain bergantung kepada jumlah kandungan pencemaran yang ada di sekelilingnya. Kita boleh perhatikan buah yang berwarna coklat dan coklat pekat dan daun yang hijau pekat melambangkan kawasan pencemaran yang teruk dengan kandungan bahan racun yang banyak di dalam kualiti udara persekitaran ia tumbuh. Pada peringkat awal tumbuhan ini bercirikan dinamik kerana ia akan tumbuh secara tirus ke atas dan daunnya kurang gugur. Kekukuhan batangnya akan mula melebar dan mula merekah apabila sampai ke peringkat matang.

Buah yang matang akan berwarna coklat dan kulit buah ini akan merekah dan pecah apabila ditiup angin. Bijinya akan bertaburan dan berwarna coklat kehitaman. Buah Sky Fruit yang berwarna kelabu dan biji yang berwarna merah coklat adalah yang terbaik.

Pokok Sky Fruit ini juga ditanam oleh sesetengah kawasan perbandaran di mana sesuai dengan iklim tropika kerana ciri-ciri pokok ini yang hebat iaitu ia mampu untuk menyerap semua jenis pencemaran di udara dengan berkesan. Justeru, pokok Sky Fruit yang tumbuh di kawasan yang tercemar mengandungi bahan beracun seperti plumbum, merkuri, logam berat dan karbon monoksida yang banyak. Kandungan bahan beracun ini bergantung kepada sebanyak mana pencemaran yang ada di kawasan ia tumbuh. Walaupun terkandung khasiat yang berguna untuk pemakanan dan perubatan, namun kerana kandungan bahan beracun yang tinggi di dalamnya akan menyebabkan kita mengundang pelbagai masalah kesihatan yang serius terutama kanser, sekiranya memakan buah yang tercemar ini.

So, hati2 sebelum makan buah ya. Tanggar dolok ciri2 nok dipadah dalam tok.

nembiak Los said...

Eh Mal. Sik aku berani makan buah ya. Baruk aku nengar nama buah tok. Camne rupa nya pun sik tau..
Kandar tok nang macam macam ajak. Nya nyroh makan kah Mal...

Dolt Udin said...

Mal , patut Kandar kurus kerin, nya selalu makan buah beracun tok kali...Bagus nya makan buah Sky Room baruk maok gemok...Mengkali benar juak beracun buah tok, mun ndak sik nya pait nok mati...

Kamal said...

Dol/Hab, buah tok nang bagus, tapi maok nanggar sinei nya ditanam. Mun di tempat nok sik ada pencemaran, nang bagus. Tapi mun ditanam di kawasan industri banyak racun disedutnya. Pokok ngan buah tok macam insang ikan, pakei napis udara kotor. Mun ditanam di bekam nang bagus benar, udara sia bersih. Buahnya macam buah koko, tapi pelik buah tok, semua nya nunjuk ke langit. Buah lain termasok buah kita, semua nunjuk ke dibah.

Dolt Udin said...

Ku rasa sik ada lagik ruang di dunia tok sik tercemar, kalau di bekam lagik tinggi pencemaran udara di sia...kenat cemar ketut sidak bekam...kuat agik racun nya mal..Lagik bagus kita ngoreng buah kita mpun sebab nya sentiasa lam loar sik kenak asap dari luar...sik ada pencemaran..Tapi sik ada spare kelak...Bukan dapat di ganti ngan batu..jadi berat sik dapat berenang kelak..

adi said...

cerita pasal buah tok teringat aku masa talentime di Lutong Government dolok. ada nemiak ngembak lagu Mercy's mun sik silap aku. kotan nya nok teliti gilak dgn sebutan buah kuini jd buah ku ini.... ney ndak rioh dewan

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Dol tauk laguk tok. Dolok nang sengaja kamek ngembak lagu tok macam ya. lalu kenak ban oleh Helen Veloo konsert kamek..

Dolt Udin said...

Adi minggu tok kamek kamal ada piknik agik. Kali tok sik di bekam kamek organise di sungey dekat rumah pak metasan...Mun ku maok join boleh register...Eboh meli apa2.Mbak jak digik temedak pakey rebus...pakey molah kentut

adi said...

kawu jangan ko nok molah aku asak ati Dol.... mun benar maok ajak aku join.

mussjulai said...

Adi,ya lah kau sik ikot kamek minggu tek.Lain kali mun ada piknik gik pasti kan ko mandik makei kain.Mun ko makei boxer belut ngagak kau,mun ko makei kain kedak aku naga pun lari,selamat kita mandik!Tapi urang bekam mabok minum aik sungei ya,sebab tercemar oleh kita nembiak los,he,he,he.

adi said...

Muss,
nasib bait kitak org nok mandik ya semua dah besunat, sik tercemar gilak aik sungei Bekam ya. Imagine ko mun sidak nok belom besunat ya mandik, nang gerenti betunggah dgn sidak Jabatan Alam Sekitar pakei bersih balit pencemaran tahap kritikal dari nok lom disunat ya tek......

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Kotan kenak pencemaran semua sumet udang belikok, buyak pun pedihhhh amat matanya..

Dolt Udin said...

Aok eh, pedas kenak taik palat ya bah....Makin agik nok lamak sik di kaco, nang macam beras pulut di tutok pakey nyampor kasam senek...

adi said...

gago lah Wahab tok......sik bunyi2 nya tok.

Elly said...

Adi
ranto dak Wahab agik kenak ribut topan, iboh ngaco nya dolok berik peluang ngan nya lok.

Salam Hab, apa khabar ko tek ?

Dancy said...

masih sik bebunyi nya Elly .....

adi said...

di Bintulu dolok ada aku nanggar kedey kopi nama "Kedai Kopi Kuat Nyamai". mun sik silap aku dah angus kedey tok.....

adi said...

eh... ada dah Dancy tok! gago kempen kah?

nembiak Los said...

Gago tok... jangan kaco kitak sia. Aku baruk pulang kempen di Batang Ai ari marek. Abis dak batang sia ku tebang pakei molah tiang bendera.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Mun pegi Batang Ai sik hal, jangan Batang Berendam atau Batang Berjuntai. Sidak sia sik ngundi, percoma jak kelak...

Dolt Udin said...

Batang Aik kalau dalam bahasa cina/melayu. Batang Chui....Kalau urang putih, Log Water...

Adi kedey Kopi ya masih ada, lom nya angus...Mengkali nok lain angus ya..Yang angus ya Kedey Kopi Ndak Nyamai...

Dancy said...

Mal ...sidak maok nukar nama Batang Berjuntai ya ....marah dak penduduk sia .

Adi....lamak nak pilihanraya tok...gago sik tentu pasal kmk . Masa tok ...paksa makei jalan alternatif mun nak ke sinae sinae ...mun makei jalan biasa ...salah ari bulan sangkut dalam jam ....nae dapat ditulong trapik jam kita nun ...

Ari senen tok Dr Mahathir datang ...molah ceramah nya kat dewan Instiut kemahiran mara ...ada lah 3 km dari taman kmk ......jgn dirapat tempat ya ....sik bergerak kereta kelak ...

DAk kuda kuda polis pun dah standby ....ada 11 ekok dekat taman kmk sitok ....bukan nya kuda racing ....jenis kuda polo . pagi pagi ada dak nya ngembak kuda tok exercise ....dak polis ya madah makanan dak kuda tok semua nya imported ....cuma aik pinum ajak dari Msia .

adi said...

Dancy,
aku dah pernah sampei ke negeri tempat kawu diam ya. aku diam di Hotel nok tepi highway ya, sik ingat gik nama hotel ya.

kawan aku ustaz nok slalu dlm rancangan Expose Mistik ya diam di Sungei Petani juak bah.

Kamal said...

Nancy, kamek sitok sik gago ngan eletion ya. Kamek gago nak ke bekam esok. Nak mencemar lagik. Ney Minah tek, kelak nya madah urang sik madah.

Dol ada datang ke Miri tek, sempat nya ngikut tahlil.

Syuk aku nanggar dak nembiak los kinek tok, rami jak daknya ngikut maca Surah Yassin ngan bertahlil tek (Dipimpin oleh Nembiak Los senior, Tn. Hj. Hamid). Terima kasih kitak urang semua. Terutama Tn. Hj. Hamid, terpaksa nya nangguh time nya nak ke Brunei tek. Ada juak Tazkhirah tek oleh Ustaz Nasrul. Aku rasa toklah reunion yang lebih bermakna... Semoga di masa akan datang lebih rami lagik kita ngikut aktiviti nok macam tok.

mussjulai said...

Ya aku madah mal,nang puas ati aku ari tok.Lepas tahlil,pergi motong kayu temedak,nang mencabar.
Minah,esok kamek pergi Bekam,jangan kau sik ngikot.Kamek nunggu feedback dari kau ajak.
Kamal,nang hepi aku di rumah tak orang pagi tek.Suk nangar nembiak los datang.Sapa sik datang pagi tek nang rugi besar.

adi said...

Muss,
ari tok turn aku puas ati. dah tercapey niat mandik sungei. Dancy madah nya kepanasan sinun. kita sitok cebar-cebor mandik kesejukan. puteh tapak kaki sidak boyak lari bila nengar kita datang ke sungei.

nembiak Los said...

Sampei Kamal emergency berekot kepondok Talip tek. Nae ndak, makan nok bukan bukan. Kamek duak ngentam Parek panggang dicecah ngan perencah Moss. Ngentam Ulam ngan cencaluk ngan Nasi Lemak diembak Adi. Udah kak makan, terus berjebus semua... rugi lah sapa sik datang tek...

Dancy said...

Adi...........pucat lesei ajak muka dak boyak tek nangga tak org dtg Oooo? Terkelip kelip mata dak nya kotan san .Kacho...!! kata sidak ...sempat dak nya ngentut tak org tek sebelum nabun lari.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Yalah Hab, spoil nar perut aku. tapi mun aku melepas lam sungei lagik spoil.....

adi said...

Dancy,
dah lah buyak ya pucat lesei ketakutan nanggar kamek orang datang, lari lintang pukang sampei tetinggal sigek selepar rona merah dak nya....

Dancy said...

Mal...ya ujung nya bila dah bedodak makan sik renti renti............

Adi.........padu dak tok makei selipar .....sik terompak yg tertinggal....?

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Bila dah berkumpol macam ya, makan nang sik berakal. Nyaman gilak bah. Ada aku molah video, kelak mun dah siap CD ya, kelak ngirum ngan kau.

Di, bukan selepas ajak tertinggal. Ada aku nanggar spender nok ada gambar daknya tertinggal atas batang. Mun bukan daknya empun, brangkali Yassen empun..

Elly said...

Nancy
mun ko madah terompak yang t`tinggal, maknanya ada lah Lasa Tompok ngekot sidaknya piknik, coba kompom lok ngan Wahab.

Dolt Udin said...

Aok Elly, mun sik Lasa Tompok, mungkin Geng juak...

mussjulai said...

Mun bukan teropak lasa gan geng barangkali ah ho empun kali.

nembiak Los said...

Nyonyah Sangong atau Nyonyah Tauge empun ya...

mussjulai said...

Ok,kompom yassin empun seloar katak ya.Iboh gik kita kelaei pasal ya.Marah dak boyak kelak,he,he,he.

Dolt Udin said...

Ambik jak loar katak ya mos.Pakey muang jerawat..Sengaja yassen mok merik ngan kita loar ya...Tapt mun di perati benar benar , muka miak los sik ada jerawat....

Kamal said...

Jerawat ilang, pano tumbuh..

Dancy said...

" Map" kata kita marek.........

benar ati juak benda tok ooooo....bila dah kenak penuh sekali ajak belakang .kinek tok jarang kita betemu ngan org kenak pano.

adi said...

antara tambi dgn org putih mun bepano, nok ney lebih ketara Cy?

Dolt Udin said...

Pano tambi rona itam, pano omputih rona putih, ney nampak...kecuali omputih kenak jangkit pano tambi baruk jelas...

nembiak Los said...

Di Mukah ada urang Pano ndak? Dancy ngan Musa mesti tau. Sidak tok pakar nyelam ikan.... tahan lamak sik bernapas lam air dak tok, sik payah pakei Scuba.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Sik ada, mun ada pun nya boleh cas ya tepong saguk kerin kat pahanya.

Elly said...

Hab
urang yang selalu pegi PANO ( PANAU kata bahasa Vaiee ) dak ranto Kuala Tatau ngan Balingian ajak. Dak tok sik perlu makei oksigen pabila maok nyelam ke dasar laut ( rabak daknya tok makei rotan selalu di engkah rah batu batu lam laut )

Dancy said...

Kelak kmk nanyak laki kmk word " pano " ya .

Pagi tek....paksa lah kmk ngambik aik rah paip luar rumah . Besesah diluar ya juak kmk ....rasa rasa di kalan tek ....rasa besesah rah jungka pun ada juak tek .

Suk suk kmk ngelamun sorang dirik ....keluar lah jiran hiffy kmk ....sik bebaju ...makei towel ajak nya .....awal madah ....sik menggiorkan ...sebab badan nya sik ada shape lalu ..........sik maok gilak kmk negur sebab kmk tauk nya baruk bangun tidur...belum gusuk gigi ..tang rupa betekih ajak nya ...nangga makei ekor mata tek konon.......ish ish ish ....haram ....

Ya rabbi kata kmk .....dak nembiak los nyuruh nangga apa rona pano nya tok ........

Mun ditangga dari depan sik ada map nya ...sebab penuh ngan bulu dada ....ish ish ish .....rasa maok ditocang kmk ...engkah riben alus alus ....rona apa kacak Oooo?

Nyelin ajak kmk... Nunggu jak kmk nya merik belakang ....sik juak ...nae dapat ditunggu....maok maok kering gia ajak kain sesah kmk .........

Conclusion ; Sorry geng .....sik ada jawapan kmk .BAh ..jgn nyuruh kmk lagik nangga bab pano tok ........

Salammmmmmmmmm

nembiak Los said...

Salam Dancy. Esok ari kau pakei cermin mata Rayban. Sik payah main jelin jelin gik.

Kamal said...

Mun makei rayban, ijo rona pano tambi ya Hab.

Nancy, dapat aku bayangkan nang sik senonoh rupa tambi ya. Rambut kusut, somet singgit sebelah, perut boroi, bulu dada lebat ada nok kaler puteh duak tiga lembar, gigi bertekeh isshhh, mun dalam lingkongan 10 meter pun masih terbau pait angit ketiaknya.... Nak nyelin pun sik sudi..

adi said...

Dancy,
bejiran dgn dak Hiffy, bait-bait kawu besesah diluar ya. Jgn bekemban ajak mun besesah. Merbahaya bagi bot-bot kecil & sederhana..... Mintak coverall dgn Wahab sigek pakei ko besesah diluar ya.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Bukan ajak bot, titanic boleh karam oleh dak tok.

Dancy said...

Sik sempat bekemban , Adi ...aik pun dah masuk ke dalam rumah ...tapi belum masuk ke bilit mandik .

Sunyek ranto kmk malam tok .......dak hiffy celebrate tahun baru dak nya ...........

Kamal said...

Happy Vasaki.

Dancy said...

Happy Hiffy Day.......

nembiak Los said...

Laku lah Todi masa tok. Semua sidak merah mata...bait bait bila sidak tengada senyum nangar kau Cy.

Dancy said...

Sik pasti Hab ...sik juak ada nangga dak nya minum ....tapi perut dak nya boroi gilak .

Ada kah itew separuh dari tanda tanda org yg minum?

Kamal said...

Sik juak Cy. Apek rona pink dolok nang kuat minum tapi sik boroi. Ada kawan aku nang sik pernah minum arak pun boroi juak perutnya.

Kau tok sik ada nok lain ditanggar, mun sik bulu dada, perut dak mahluk ya kau perati.... Macam ney ndak rupa lubang pusat dak tok. Memang ada taik teh, bertekeh...

adi said...

kamek duak Elly selaku wakil dari persatuan perut boroi semalaysia ingin menegaskan bahawa sik semua yg boroi ya telibat dgn aik naga. aku nyalah bini aku sebab aku jadi boroi.... nok dimasaknya nyaman-nyaman semua, ney ndak makan sik cukup duak tapak....

Kamal said...

Di, jangan kau cerita hal perut ngan Nancy, percoma kau kenak jelin kelak.. tapi sik dapat ngalah perut Bang Mat Kerak. Nama glamernya "Roy"....

Elly said...

Adi
Persatuan Perut Boroi ya kamu jadi Presidentnya dan saya Timbalannya, kok begitu si.......he he he

nembiak Los said...

Eeee Suk nangar dak persatuan boncet tok bekelakar sama dirik. Kamek nok slim tok nengar dari tepi ajak lah...

Boleh kah sedara President atau Timbalan ulaskan selanjutnya bagaimana boleh belaku keboroian itu????

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 404   Newer› Newest»