Tuesday, November 16, 2010

Nembiak Los meeting nok reunion

05hb Nov 2010 Nembiak Los meeting nok molah reunion. Malam reunionya digelar "Malam Nembiak Los Begumpol Balit"

Haji Amit ngator stratejinya; "Aku nunggah kitak orang semua kesitok pasal ati aku terlalu sakit lepas kenak kepong asuk apek kelab, sampei tergugok lam parit aku dikepong nya pagi tadik!. Camtok caranya kelak. Kamal tukang lestik. Aku purak purak beloyar ngan apek ngan nyonyah dicounter, Kamal pegi kebelakang kelab, dekat batminton court. Stamby jak sia, bila nengar aku batok, terus lestik asuk ya. Inchi betol betol dibukuk lali nya. Biar asuk ya sik dapat ngepong urang lagik!

Adi jadi blur nengar cerita Hj Amit; "tok padu tujuan meeting, nyesal aku datang....ngabis minyak MaiVee ajak, bukan dekat datang dari Luak".

Kamal pun bingong, tepaksa tundok palak nengar cadangan Haji ya; "Kurang asam juak Aji tok eh, aku pulang di suak nya ngan asuk. Mun inchi aku sik cun, ndak lah dikepong asuk ya balit. Apek gik ngekot ngepong. Kelak gugok lam parit macam nya juak kelak. Udah jak sekerew palak tut aku lom lamak kak repair".

Hj Ahok eksen sik nengar; "apa boleh buat lah, aku tok pangkat Ipar, ikot ajak lah".

Talip ada rancangan nok merik makan asuk ya ngan buah gatal, tapi chairman sik setuju...sik ada thrill katanya!

Yatie pun eksen sik nengar; "Mun camtok perangei Nembiak Los, sik aku maok belaki ngan sidaknya. Biar aku milih urang dari JPJ ajak".

Anak aku, Azlan, dibelakang, sik tau apa apa... nengar ajak olah dak bapak nya.

Paling tensen lah Elly; "Ya lah aku malas ngan sidak tok. Sidak senang, bila lari, makei basikal. Aku tepaksa semput semput berekot kelak.... Udah jak aku sik pernah kenal ngan enjen nok nama Basikal ya....".

Yatie makin boring; "malas ku ingau!!!".

Jali tok no problem, ON ajak; "Aku, mun apek ngan asuk ngepong, berekot jak dibelakang Los Bujang Pak Onong, tapok lam kebon jagong Mak Bonnie. Bila ingin, petik duak tiga egek mbak pulang!"
Posted by Picasa

66 comments:

Dolt Udin said...

Apa ndak kah di pikir Jali pomen ya? Jangan jangan nya mikir macam ney maok nukar lampu depam rumah mandor amit kali..Tah sapa ngentam lampu ya kah.Baruk di tukar mandor apong pagi tadik.

Kamal said...

Aku ON ajak. No problem, lepas melastik asuk ya, apek ya jadi target juak.

Dol kau ada gambar mandor apong @ taik lalat?

Best cerita tok Hab, boleh dipolah telemovie nganti cerita Indon bodo nok gago ditanggar sidak bini aku, sampei aku nak nanggar spongebob pun sik dapat.

Dolt Udin said...

Kamal gambar mandor apong kelak aku mintak ngan anak buah nya...Ada anak buah apong kja ngan aku di sitok.Tapi sik boleh di tangar oleh Bonie Lukas sebab nya kak kenak lesing mandor taik lalat dolok.Dendam bedarah bah.

nembiak Los said...

Baruk malam meeting ke2ya tek, kamek duak Adol cerita pasal Bonnie Lukas ngan Mandor taik lalat!. "lu akon kah tidak?"....

Dol, ingat aku ada anak buah mandor ya kerja di Bintulu..

Mal, pasal sik ada lagik gambar lamak, tepaksa makei gambar baru kita beloyar. Maklom lah, tok udah 2 taun umor blog tok, nae ndak abis gambar. Tapi syukor juaklah, lepas 2 taun, teruja juak Haji Amit nok molah rancangan reUnion. Asal jangan nunggah meeting nok melestik asuk..

Ngam juak cadangan kau, Mal. Kita molah telenovela jak.

Dolt Udin said...

Berkat kenak lesing Mandor Apong , Bonnie Lukas, jadi guru kinek tok.

Aok , anak buah mandor apong nama nya Yee Shew Ming..Nya pun maok join Nemiaklos reunion kelak.Tapi masa ya nya kja mengkali..Nya boleh juak main gitar rythm...

nembiak Los said...

Duak egek posting kau sama tek Dol, udah ku padam sigek.
Eh, suroh nya ngambik cuti kalau nya kerja masa ya! Lamak sik nanggar si Yee ya. Kelak kita meloyarnya.

Mun ada masa, aku kira nok ngembak Bradak Osen juak kelak.

Kamal said...

Yalah, geng Los marek bukan Melayu ngan Iban ajak. Dak Cina, Tambi & bangsa lain pun ada juak, asal jangan negmbak kamang. Takut sidak duak Katuk molah opera cina. Sapa dapat kontek dak Carroll family? Hendry@ Hj. Mohamad, Leslie & Junior.
Bradak Osen ngan Wak mesti diembak. Tok bukan di hotel, boleh ditapau sidak duak ya. Besar ney jak badan sidak duak ya.

Dolt Udin said...

Kelak aku coba maksa Yee ngambik cuti.Mun nya dapat bagus juak..

Kamal, jangan lupak ngembak tinggal juak.Ney tauk nya maseh maok meli temaga.Ada juak kantau sambil reunion.

nembiak Los said...

Eh lamak udah Aruwah TInggal ya pergi, sedekah Al Fatihah.
Mun ada mana mana sidak lain masih idup, boleh di jemput.

Dolt Udin said...

Lom nya ninggal eh...Ada jumpa di Kpg Pengkalan, molah kereta.

Jangan lupak dak siop ngan sidi mat kong...Mengkali Assan Kong sik dpt dtg..

adi said...

Hab: bila ku maca minit di polah Ati, sik sama dgn minit di polah kawu tok. Salah kali minit dipolah Ati ya.

Bagus juak idea nunggah Bradak Osen ke Mlm Nembiak Los ya kelak, dpt juak nya molah persembahan Bina Badan, kelak aku sponsor seluar dalam cap Power Puff Girls.

nembiak Los said...

Adi, minit nok nok dipolah aku tok ngam. Ati ngantok malam ya, nae ndak salah nok di rekod nya. Aji Amit lom maca minit nok dipolah Atie, salah salah kenak turun potfolio Atie kelak.

Jangan kau molah hal nok ngias Bradak, nya bekak Manager Brother United yang paling disciplin masa ya.

Dolt Udin said...

Adi, mun kau ngacho Bradak, alamat kau sik minum milo kelak.

Kamal said...

Maok merik baju batek Serikin ngan bardak ya. Baruk gap nya. Somet suroh Wak nulong trim. Rambut biar jak panjang macam Steven Seagal.
Dol, Tinggal ney nok dipadah kau tok? Pak Cik Tinngal dah lamak ninggal dunia. Al Fatihah. Mun Tinggal nok sorang ya masih brangkali.

Dolt Udin said...

Tinggal Mr T ya bah, Kan masih di pangkalan Lutong, nya ada woksop molah kereta.

adi said...

aok... ingat ku dgn Tingggal Mr T ya, lamak sikda nanggar nya.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Mun tinggal kat pengkalan sik aku ingat, kira tinggal kenangan ajak.

Dolt Udin said...

Adi, Mr T tok tempat kita meli oren tin bila nak raya.Aik buih pun ada juak.

Kamal, ganas juak tinggal Mr T tok mal...Macam negro rupa nya..

adi said...

hero nya d Lutong dolok. Mun ada kelaie mun nya masok campor gerenti jd besar kes.

Kamal said...

Sik ingat aku Dol. Ada kita ngereja nya dolok?

Dolt Udin said...

Adi , pernah aku betemu kereta ngan nya atas jamatan dekat kuala baram dolok..Sama sama sik maok gostan, lamak lamak nya gostan juak..

Kamal, ku rasa sik pernah kau jumpa ngan nya tok.. Aku jumpa nya masa aku dah kawin , msa aku diam di Kpg Pengkalan...

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Bukan apa Dol, kita tok semua dah berumor, apa lagik sidak orang tua tok. Mun jumpa orang2 nok pernah disakat dolok, awal2 minta maaf. Tapi Apek ngan Nyonyah kelab sik sempat kita nak minta maaf, mun kita berjumpa sidak dua masa nya nazak nang gerenti dijelin nya. Pas ya di"introduce" nya ngan antu cina nok pandei melompat ya.

Dolt Udin said...

Aku sempat mintak maap ngan Pakcik wan kadir Mal.Masa ya kamek duak Mos semayang jemat di piasau, bila dah abis salam, aku terus melok nya...Bila ku tanyak kenal kah sik nya ngan aku, senang2 nya jawab.Sapa sik kenal ngan kitak tok kata nya..Puas ati aku nya nerimak maap aku..

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Yalah Dol, nang patut juak kita minta maaf ngan sidak tok takut dudi ari kita kenak polah oleh nembiak macam ya juak. Tapi mun aku kenak polah macam ya, sedia jak sidak makei helmet. Mun sik tembus palak ku laestik ngan timah.
Sik kau madah langkah silat nya sumbang Dol.

Dolt Udin said...

Kesian ningal Pak Onong, sik sempat aku mintak maap ngan nya.Dolok selalu mencuri makanan pak onong petang posa.Bila nya maok sungkey, kosong tapak lam tudong sarang..Laju jak nya ngohet basikal tua nya pegi sungkey di kedey pak haji lani.

nembiak Los said...

Ya lah sigek dari agenda kita kelak, berma'afan bila bertemu ngan sidak senior.. tapi jangan gengam tangan Bradak kuat gilak bila bersalam, takut renyok jari kita bila nya ngenggam balit... nya ya bekak Body Builder, biasa mengkok besi nok macam tayar kereta api...

Kamal said...

Bradak ya kira tetamu kehormat kita malam ya kelak.
Ney Mos belum masuk dalam tok?

Dolt Udin said...

Sik hal pasal Bradak ya, asal jangan jumpa ngan deraman letom jak...Siap muka bradah di tumpu nya ngan bol..melayang bradak masa ya...bekilat mata nya manas.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Letom mesti datang, minta maaf ngan bradak.
Sigek lagik, tolong sound ngan Awang Sitam kat Niah. Elli boleh madah ngan Awang tok. Atau mun kau ke Miri makei coastal road dari Bintulu, kat simpang masuk ke Batu Niah, depan SMK Suai, sia lah kedei Awang tok, tulong sound ngan nya juak.

Dolt Udin said...

Insyallah kelak aku jumpa Awang Sitam...Tapi lamak tok nya udah kja tempat lain.Org lain operate kedey makan nya sia.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Kadang2 ada nya Dol, masa aku balit dari Kch bulan lepas, ada nya di sia. Aku sampei Niah dalam pukul 8.00 malam dari Bintulu.

Dolt Udin said...

ok lah kelak aku nangar bila aku ke miri kelak.

adi said...

lamak dah ko xda ke Miri Dol.....

Dolt Udin said...

Adi, aku lamak tok jadi relief, ya lah sik ada off macam dolok.Kekadang sebulan bulan kja sik kira hujong mgu..Sik hal lah Adi ,sik lamak agik retire.Kakya sik lah ada org nyuroh kja agik

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Lepas tok mun ada orang nang minta relief, tebas ngan parang belikok Dol.

adi said...

Dol : aku takut kelak mun ko dah retire balit diam ke Piasau selalu jak kereta ronda Polis lalu depan rumah, ngembak arahan Trafik Tikus....

Dolt Udin said...

Eboh makey parang belikok mal, makey pisok jelet jak dah cukup, macam aku motong tangan classmate aku dolok.

Adi, mun trapik tikus tauk pasal tok, sik ada org lain mecah rasia ya, mesti Dancy..

Lamak kita sik ngabas minyak Ijo adi.Jangan jangan dah melimpah..

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Bukan nancy sorang Dol, sidak duak Rediah mecah rahsia tok. Minah juak.
Mun bradak datang kelak nanyak nya. Nya banyak nyimpan minyak ijo ya. Pakei nya malit badan nya sebelum ngangkat tayar kereta api nok jadi besi strong nya. Masih ndak nya nyimpan spender cocodile rona biru muda pakei nya body building dolok. Ada taik lalat gik ya rah getah seloar ya.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Baru tadik, 21 November, genap 3 taun umor blog tok. Tahniah Wahab, semoga terus lagik berblog. Akhirnya dapat juak kita molah reunion tok. Masa tok kira2 dah 79.87% berjaya reunion kita tok.

Dolt Udin said...

Spender crocodile bradak nok biru ya ada dalam simpanan yassen di bekam..Spender ya lah pakey Yassen menjinakkan boyak di sungey pang masa tok.Maka ya lah nemiaklos boleh mandik selesa di sia tiap hari Raya.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Patut aik sungei Bekam tang payau jak rasa. Yassen empun kerja padu.

adi said...

belom tutup juak kes minyak ijo ya..... jgn main2 minyak ya, berpuaka minyak ijo ya....

Dolt Udin said...

Bal bal jak aik sungey bekam kenak spender yassen tok, tapi banyak undang galah..

Adi , kes minyak ijo lom tutup agik tok.Suma masih manas kenak minyak tok..bagus lalu minyak ijo pakey ngoreng telor.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Banyak guna minyak ijo ya. Suma sik tauk rahsia nya. Mun nya tauk sik nya manas.
Dol, mun banyak undang, gerenti ada buyak. Siak sumak2....

Dolt Udin said...

Yalah Mal, minyak ijo lah yang manjangkan umor sidak nemiaklos..sik sedar nya minyak ijo tok ada khasiat.Mun nya tauk abis stok di pasaran di beli nya..

Kamal, Daging boyak sama rasa ngan udang galah.Banyak isik agik ya.Mun udang sik ada susah lah kita merasa boyak.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Telor nya pun nyaman. Goreng ngan minyak ijo.

Dolt Udin said...

Telor apa lagik nyaman kalau di goreng ngan minyak Ijo tok, mun sik nyaman sik lah Pak Jamel meli banyak banyak minyak ijo to dolok

nembiak Los said...

Bila Dol nyebut Arwah Pak Jamel, terkenang juak ngan kedei Bibot ngan Peri. Lamak udah sik ngetes ciken wing sidak ya. Bila ada masa, kalau sik trepik jem, boleh lah kita ke sia

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Dah sound pasal reunion ngan sidak Peri kah?

nembiak Los said...

udah ku pas 2 egek teket ngan peri. Masa tok aku di kk encarik nembiak los sesat sitok.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Cari kau Madi, nya main bass dengan sidak group Lazer Beam Sabah. Dolok nya tinggal kat Los Jalan Satok.

nembiak Los said...

Aok, ingat aku ngan Madi Laser Beam ya. Nya diam disebelah rumah Mandor Amit dolok. Kamek duak geng molah Wo juak. Abang nya, Ainie, nok kawen ngan kakak Adi Malindo, sama kerja ngan aku diLaut dolok.
Masa tok ujan ajak ajak diKK.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Sitok pun sama Hab, ya aku bingong ngan flight 10hb yaq kelak. Sebab malam ya ada meeting, takut flight delay. Ateng datang dari Brunei, mun sik jadi hampa jak nya datang. Nya balit ke Brunei pukul 9 malam ya juak.

Dolt Udin said...

Kamal,
Ateng sik datang malam 11 hb kah? Sapa ganti Ateng main keyboard kelak? Daud amit macam ney, nya datang kah?

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Ateng, Usop Mat, Philip, Kaderi & aku datang. Zaidi Sulhee jak sik datang, nya pegi KL. Amit madah nya datang juak. Ari Jumaat, malam sabtu tok kamek praktis lagik.

Dancy Binti Poli said...

Adoh ...tang panik jak bunyi tak orang tok . Tunggah dak hadrah juak kei merami . Dak sih gendang juak . Sempat juak nopeng mana yang maok ....

Kmk doa semua nya bejaya ....

Salam tabik hormat ngan tak orang semua .

Dolt Udin said...

Adoh Kamal, ari jemat aku masih kja siang, balit kol 7 mlm, mun balit kol 3 ptg boleh juak aku pecut ke Miri..Pa boleh buat lah..Jangan lupak prektis lagu aku, lagu terlambat dari panbers...Padah ngan ateng..

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Sik hal Dol, ari sabtu petang (2 ptg) ya kamek sound cek. Mun kau dapat datang ke rumah hj. Amit dapat kita praktis sekejap.

nembiak Los said...

Sih gendang udah dibook aku. Nya tok dari kampong Berayak. Sik payah praktis, minak kita madah bahasa apa kita maok pakei bemukun...

Dolt Udin said...

OK Kamal, aku dtg awal pagi sabtu, kelak aku ke rumah hj amit kol 2 ptg.Dapat prektis sekejap..

Mun seh gendang dari Bekenu Nama nya Si Tamah kalau aku sik lupak...Boleh makey tune Hindustan juak..Tah masih kah ndak idup sheh gendang tok kah...

nembiak Los said...

Kalau ateng sik sempat datang, sik hal juak. Kelak aku minjam nok main keyboard di tanggak Imperial Mall. Sambil praktis ada juak urang nikam duit dalam tin pakei kita meli hadiah spesel malam ari nam kelak.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Baruk siap slideshow pakei malam tok. Lom tido lagik. Petang marek Ateng ngambik aku di airport, lom sempat balit ke rumah lalu terus pegi praktis. Sik sempat molah slideshoe sebab gago meeting di Kuching, malam tadi start molah & pagi tok siap, masih tengah proses molah DVD. Bila siap kelak baruk aku tido sekejap sebab tengahari kelak nak ngangkat instrument ke rumah Hj. Amit, lepas ya sound cek.
Dol, semua kamek main malam tok kelak; Ateng, Usop, Philip, Kaderi & aku.

Dancy Binti Poli said...

TAhniah Nembiak Los ....langsung juak niat kitak orang semua ....Alhamdullillah .

nembiak Los said...

Yeaaaa..Terimak Kasih CY. Tercapei juak niat kamek malam tadi. Suuuuk Eh, lamak sik begumpol sesama Los....nang rasa semasa diLos ya juak.

Geng Nembiak Los laki dari Los Lutong ada, dari Los Perentah ada, dari kampong lain pun ada.

Sidak Empuan termasok Minah, Reddy, Amoi ngan adik beradik, banyak gik lah sampei sik teringat nama nama sidak ya...enjoiiii kamek malam tek.

Ridok nangar, masin masin laki/bini, anak beranak bertemu sesama sendirik..

Sik Kitak JELES????

Dolt Udin said...

Salam semua nemiaklos .Tua mudak kecik besar panjang pendek(Hj Amit ajak)..Cukup bersejarah pertemuan nemiaklos malam tadik, walau sempat prektis sekejap ajak, tapi nang aku respek Dak DYM tok, semua boleh jadi...siok ehhh, Rugu Dancy sik datang..Ney lah tauk sik sempat reunion macam tok agik lain kali...Menar menar kolorful malam tadik walau pun sederhana..Harap banyak lessen learnt dari pertemuan malam tadik....

Syabas semua ahli jawatan kuasa , tahniah Hj Amit atas pimpinan beliau, cukup mantap..

nembiak Los said...

Memang luarbiasa kata urang Indon...