Saturday, April 4, 2009

Nembiak Los Junior


Pasukan Nembiak Los Junior
Bertemu lagik kita diLos. Gambar tok sumbangan dari Jai Azhar Ramli (nya makei baju goalkeeper ala penjara). Tempat tok diujong rumah Beradak Osen Sigai. Masa ya, nya jadi manager team sidak junior tok. Manager bradak Osen tok nang di "suspek" oleh mana mana manager bol diseluroh ranto tok marek. Tangar kitak pakaian team lam gambar tok, seloar oren berpadankan baju transparent, sampei nampak tali gambus dak players! Susah encarik baju kaler tok. Bradak Osen ajak dapat meli baju ya.
Pemain pemain tok juak, jadi handal diajar bradak sampei majority sidak diambik jadi "Estate Players". Tah ladang getah nae ndak ngambik sidak, kamek sik ingat. Harap kitak orang nampak nama nama Nembiak lam gambar tok.

Tangar kitak rumah merah diujong padang nun. Rumah ya, mula dolok, sidak Cina nok nama Yu Liang diam sia, bapak Connie. Pas ya sidak Uncle George Chua diam sia. Nampak kereta Ford Merahnya. Dibelakang rumah ya, rumah sidak Hj. Amit. Lepas dak Hj. Amit, sidak Hassan MatKong, pas ya dak Alex Jueing.
Posted by Picasa

571 comments:

1 – 200 of 571   Newer›   Newest»
Kamal said...

Cayalah Jai. nya sorang ajak makei baju standard. Ney Jai tok sik masok lagik. JoQ pun sik ada juak, rindu ngan kitak urang.
Masa bradak jadi team manager nang well organise dak tok. Mun meeting mesti ada gula gula hudson... disiplin mesti maok jaga, mun sik kena buang.

adi said...

Jai gago ncarik duit di Malaya ya Mal. Tanggar ko badan As ya Mal, kinek tok "jaik" menar dah tuboh nya...

Kamal said...

Mun kat malaya sik hal, jangan ke siam.
Hab, berapa orang dak Los Junior tok pernah main ngan state. yang aku tauk Azlan ada main dalam piala razak & Sukma.
Jai, coba kompom. jangan cam ya jai, dah rami geng tak urang kenak bebas ya.

adi said...

sik lah aku tauk... Jai tok geng dak hiffy juak padu.....

Dancy said...

Adi ...nae u ? Dak Hiffy kirum salam ngan u ........

Ngikut dak nya juak tek ? Sik sempat madah ngan dak nya ....mun ke sia , pakei lowar bib nok getah nya sik kendor . Check juak si Moss mun nya makei kain basahan lagik ...jgn makei nok rona nya pandei luroh pun ....ndak kotor sungei kpg ya .

Ya rabbi panas terit kmk sitok ....tak org cam nae ?

adi said...

Dancy,
kol 6 ptg tek baruk sampey ke rumah. best picnic ari tok tek. nasib sik masok tv3, kamek orang tek ada pembalakan haram. mun Karam Singh Walia tauk tek ada ko nanggar muka kamek urang dalam berita mlm tok.

dah lekak makan sambong pembalakan haram. lekak ya terjun ke sungei. kamek urang semua tek mandik sik bepakaian menjolok mata, semua syariah compliance kata dak Majlis Islam...

kelak sidak lain nyambong cerita pasal menu makan tghari tadik.

nembiak Los said...

Sik ada Moss makei kain tapeh ari tok tek lepas sidak Bekam komplen rona air berubah minggu ya tek. Nang benar kata Adi, santun semua.

Mal. sik aku tau ada kah sik sidak tok main ngan Div atau State. Ya ku madah main ngan Estate adalah, terutama Golkeeper sidak nya. Kotan lamak gilak main ngan ladang sami bilue, terus menetap diMalaya nya kinek tok.

Dancy said...

Adi .nang berkaol benar lah tak org sia Oooo? Kotan panas ...hujan juak petang tek ...serta angin kuat .tapi sik lamak ...........

Esok lusak ngundi org sitok . Bagus sik 20 org bertanding ....dak cah lak ikir org milih . Benar kata tak org ....patut kmk ngikot juak bertanding tek ...parti bebas ...paksa makei lowar apek kelab as symbol kmk ...pakei pengeras ....mesti seret serot hidung juak macam apek molah sebelum molah speech .....mun nak chia makan ...masak mee maggi style apek ...tak org madah nyaman dolok kan ?

Ya baruk rupa jalan kmk org debah nun ..........nang mandik ngan bendera plus poster poster ......seranto ranto benda tok ...di kaerek kanan jalan .

udah malam ari ....rami lah dak mat rempit ngibar bendera ....bising jalan kenak moto dak tok ..

Heran ...mun masa 31 ogos .sik betah gilak org engkah bendera .......

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Baruk balit dari umah Dol tek. Esok nya balit Bintulu. Nunggu nya cuti baru dapat jalan projek meja kamek urang. Panjang loyar kamek duak tek. nak tidor lok, esok keja. Gik penat badan pas peknek tek.

Hab, jai masa tok masih gago bergumbira sebab rami geng daknya kenak lepas.

JAI said...

Thank you sik terhingga kepada saudara kamek yang bernama MEL kerana sudi email kat kamek gambar tok & terima kasey buat bro wahab pasal post gambar tok..gambar tok diambik sekitar tahun 1979..masa tok rasa2 lepas friendly match..bro kamal & adi anang irau..aku selalu masuk blog tok cuma malas nak naip..sik ada cerita..harap sidak family kitak sihat sejahtera kirim salam rindu kamek kat semua..harap geng2 marek dolok kamek boleh masok blog tok menceritakan kenangan silam..ok chow dolok mauk stat kerja tok..adios nembiak los

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Thanks Jai. Terubat juak rindu kamek ngan kau. Banyak projek kamek kinek tok, tunggu mun kau balit ke Miri kita moalh rojek besar.

Dol, aku terpikir pasal molah lemang nok dicerita kau malam tadi. Macam ney mun raya taun tok kita sama2 molah lemang? Kira besar projek tok Dol, kelak mun kau ke Miri kita meeting pasal projek tok. Tapi sebelum meeting kau mesti molah ucapan. Ari marek kau lupak molah ucapan di sungei Pang, tunggu2 dak boyak di sia.

Nancy, bukan lagik sik berkaol. Dak nembiak berkaol, dak bapanya apa lagik. Masa dalam sungei dak bapak lebih berolah dari dak nembiak. Tapi nang best, makan ikan fresh gik ya. Tini molah laksa sarawak.

Hab, mun Moss makei tapeh lagik ari marek nang kompom nya tok gay.

Di, malam tadi kamek duak Dol nyambong lagik berloyar. kelak mun ada masa aku nak ngambik video kat kau, aku nak edit video ya pakei molah DVD. Dapat pakei reference sidak team swimming malaysia.

nembiak Los said...

Terima Kasih Jai. Patut juak kau suka kerja diKL nun. Masok kerja ahir. Kalau sitok pulok 9, dah breakfast kali ke 2, makan roti canai.
Kalau ada lagik gambar Los, antar ajak.

Dancy. Teruskan berita terkini pasal ngundi disia. Mun ada wakil main moyok, padah ngan kamek. Kelak kita sama sama nyuroh sidak kompeng atau aaaaaasam ajak.

adi said...

Pembetolan Mal, bini Dol molah laksa Sarawak ya. Tini ngembak nasik lemak. Ari marek aku langsong sikda ngambik gambar atau video leka kejeron sik sabar nok mandik.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Salah lagik aku. Aku pikir bini Dol molah nasi lemak, Tini molah laksa. Sik hal, semua dah kemas dalam perut aku. Lebih gilak aku makan ari marek.

Hab, Nancy ajak wakil kita di sia. Nya senang sikit nyamar.

nembiak Los said...

Aok Mal. Dancy boleh masok semua kem disia, sik urang tau. Pasang dot engkodok, macam dak sebelah.... Nya ajak lah diarap kita encarik berita terkini disinun.

Dolt Udin said...

Adi, ada aku ngambik video masa kitak orang berebut ngambik makanan.Macam org betnam kelaparan ajak...

Aok lah Kamal, lembu punya ekor sapi punya ekor...Ngam ndak kah pantun aku tok.?

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Aku gik nunggu video dari Adi ngan Moss, pakei nambah video aku. Tapi mun lom ada terpaksa aku burn ajak mana yang ada. Dol, sik berapa bagus kualiti video ya, mun makei video kamera benar baruk bagus. Ada masa kelak aku ngembak video kamera ke Bekam, tunggu mun dan rami ngikut kita ki sia. Moss malar madah boring masa tok.

Dolt Udin said...

Ada Mos talipon aku tek.Aku madah aku on the way ke Miri.Nya nanyak apa polah, aku madah Kau nyuroh turun pegi minum...Bukan main asak ati nya....Aok Mal lain kali jangan muang masa bagus mbak jak video kamera yang cangih sikik supaya dapat gambar quality...sik nyesal lain kali.

mussjulai said...

Dol kau nyuroh aku saspen ajak.Pikir ku benar tek.Ada ku madah gan Kamal tek,tetak nya dengar.

adi said...

Salah pantun kawu ya Dol. cam tok bunyi nya :.....

LEMBU PUNYA SAPI, SUSU PUNYA NAMA...

nembiak Los said...

Lom ngam juak ya Di. Cam tok bunyi nya;

Punya Sapi itu Lembu, Punya nama itu Sapi....

Dancy said...

Cam tok nak....

Kicik kcik lembu jaga............sudah besar derhaka raja..........

Note : Ada gik sambong nya ........sik ingat ...di tulis rah sepanduk besar to Karpal singh.......

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Bagus pantun kau ya Cy. Boleh pakei lirik lagu. Lagu reggae ngam ya. Aku baruk pulang, ngan Moss tek minum kopi. Panjang loyar kamek duak tek. Banyak projek nak dipolah kelak. Mun dah jadi baruk posting. So tunggu ajak.....

adi said...

sudah pencen Bank jaga....
satu senapang peluru dua...

nembiak Los said...

Mun Raja tambi baruk dak tambi sik derhaka...

Kinek tok sik ada Tambi jaga bank diMiri gik.

Dancy said...

Adi.........lamak juak kmk mikir apa kata Adi tok kah ...kak ya baruk di mata mata kmk muka singh nok jaga bank kat panggong cathay dolok ......

Wahab....Awok.........jadi tuhan dak nya raja ya ....

Petang tek ...berjumpa ngan jiran...dari tutur kata dak nya ....nang benci benar dak nya ngan Sami vellu / BN.......

Dak nya madah ...belum gik ngundi ...kita tau lah Bkt selambau mmg kalah ....pukul rata dak Hiffy support PKR .....

adi said...

Dancy,

masa aku keja Hock Hua Bank dolok sempat aku bejumpa dgn Singh ya. Bagus org tua ya, sopan santun, sama mcm Sing nok jaga Studio di Jalan Ampas dlm cerita P Ramlee. Di Miri coma sorang jak Singh sik di suka org....

Biarlah sidaknya dgn politik dak nya Dancy. Asal jgn melarat kedalam blog tok ajak. Sik pasal2 Wahab kenak ISA kelak. Bukan dpt diabas gik ya....

Elly said...

Adi
sik hal ya, Ikut Suka Aku. kelak kamek duak Lan ajak ngabas Wahab di Kamunting, sik jauh dari kem kamek urang sama sama di Taiping.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Elly kau keja telekom atau keja kem? jauh juak kem kitak urang. Moss pernah ke sia juakkah/

Di, sik hal cerita hal politik asal jangan molah fitnah. Sebab mun molah fitnah bukan setakat ISA, Malek pun nunggu di rumahnya.

nembiak Los said...

Dancy/Adi, ada singh nama Gajan Gingh nyaga Shell station diMiri Theatre dolok.

Elly nang tukang jaga Kem dolok Mal. Dari kem scout dekat Uni LSW sampei kem askar di Apot Miri, pernah dijaga Elly ya. Nya kenak antar ke kem Taiping pakei training nyuroh sik ngantok masa jaga....

Dancy said...

Singh kat shell station ngan Hock Hua bank bank ...sik sama singh kah ?

adi said...

Dancy,
nya sama2 Singh. sorang Shell Singh sorang Bank Singh. ada cousin dak nya Karam Sink.....

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Kat rumah aku ada sink tempat masoh tapak.

zuki said...

Sidak los lutong boleh join kah? Kamek tok Abang Wahab.. Juki

Dolt Udin said...

Juki ney tok kah? Coba lekat gambar sia....baruk urang tauk juki ney kah....Juki kampong pengkalan tok kah?

Kamal said...

Zuki, welcome. Sik kesah, los lutongkah, Los kuala Baramkah janji geng nembiak los. Abang wahab neykah? Dolt pun abang Wahab juak. Aku bapa menakan Wahab.

Elly said...

Zuki
Wahab ya anak buah Kamal, so
Aku tok bapa menakan Kamal ( pening ndak Oooo ) Ko tok zuki nei ?

Aok nyambong cerita pasal sink tek, mun sink rah rumah ya bocor lalu di tunggah Bocor sink ndak Oooo, betoi ndak Cy.

adi said...

Zuki,
aku tok nembiak Los Lutong juak bah. Lamak dah aku ngekot blog tok. Coba engkah gambar kawu, senang orang kenal...

Abd Hamid Bin Sulaiman said...

Hah.....tok baruk nama teka teki...Zuki? Sapa dpt tekak? Mun Juki, dah kompom gang kita nok di Labuan ya.
En Hassan, coba tekak, sapa Zuki tok...u kan arif dlm tilit menilit tok.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Di, ada nembiak los Lutong nama wahab? Kenal kau sapa Zuki tok? macam nama artis ajak nembiak tok.

Li, Bocol Singh adik beradik ngan Tiris Singh.

Mid, mun Juki labuan, bagus juak. Tapi maok jaga2 kita ngan nya tok. Panas komennya.

Moss, ney kau tek? Mun boring masok blog, aku baruk bangun tido tok.

yusopm59 said...

Askum Geng,
Selamat datang ke blog nembiak loss Zuki,memang pake sapa2 ja lepak2 kat blog tok.
Juki Labuan ngan Juki sidak kedri aku rasa sikda masa mok masuk blog geng, masing2 gago ngan calon2 nya...paham2 jak la.. he2
Mal,
ada Ateng mesej aku tek madah hya ada di Miri, nanga sidak merepair umah ninggal bapak nya kat Pujut, malam kelak nya balit.

Dolt Udin said...

Usup, kopi kau nang banyak jasa nya sup.Dah banyak papan belian ku babak makey gelebar aku kerana kopi usup tok.....

Kamal, zuki ya juki dak awie...sedara Kaderi bah...mun nya sik ada gambar coba kita taroh gambar apek pelandok pakey sementara lok...

nembiak Los said...

Juki. Salam. Selamat datang kesitok. Juki adik Awi Bujang lah tok. Sapa sapa maok belajar tutor Jepon, belajar ngan Juki tok..

Maok juak kitak orang mencarik nok nae Singh jaga bank...

Ada sorang singh nok Nama James Ma Singh. Urang politik tok...

mussjulai said...

Mun Juki Bujang(Juki tablei)Asalamualaikum,di persila kan masuk.Mun nya lah,mun bukan kensel ajak!
Dol,kopi usup aku sik dapat sebab aku ada gula.Mun kopi meruan gelebar aku,mun gula dindin kapal jepon dapat di babak gan gelebar ku,he,he,he.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Oh Juki dak Awi. Sik saka saka, maok juak kau masok ke sitok ki. Selamat datang.

Dol, jangan banyak gilak minum kopi ya kelak ruboh jematan kemena kena gelebar kau ya. Sunyik bekam minggu tok Dol. rindok ati dak tupei ngan burong. Terutama sekali Yassen, sik sakit telinga nya nengar urang mandi sungei.

Hab, dalam banyak2 singh, aseng yang paling hebat.

Moss, nok apa kata kau tok. yalah ruap urang boring. Mun Dol ada di Miri masa tok percoma kau kenak tinggal di bukit song ya.

adi said...

Juki adik Ajah duak Awi kah Hab?

James Ma Singh ya jgn di main Hab, adik M Rajoli ya....

musatahar said...

Mun bnr lah tok juki bujang selamat dtg ke blog tok.

nembiak Los said...

Kitak orang semua. Juki adik Ajah/Awi lah ya...Nembiak Los Lutong dolok.

Aku masih sakit rasa semua muscle tok, lepas main batminton ari enam ya tek diKRP. Nae ndak, lebih duak taun udah sik ngembat buah ya...

Ada juak aku nangar kazen Kamal dari USA masok blog tok. Anak Udak Sedek dak Kamal.
Bena. Selamat Datang ke blog tok. Apa kabar urang USA?

Dancy said...

Salah HAb ...." Apa khabar org Amerika ? "

Mun USA ....Ulu Sg Adong kita nun ...conpuse kita kelak ..........

nembiak Los said...

Oh Terima Kasih, Dancy. Apa khabar urang Amerika? Sik konpius lagik.

Sapa sik kenal ngan Bena, ada nya lam gambar masa Talip/amoi bertunang diawal posting blog tok, tapi masa tok bangkali lain saiz lah. Bena pernah ber email ngan bini aku lok....

Kamal said...

Masih cam dolok nembiak tok Hab, tapi rambutnya dah kaler kunin. Ada nya naroh gambar, mun rajin pegi blognya. Nama blognya "Yo Momma", maksud nya, "kakak Yot Matasan".

Nancy, geng dak hiffy ada molah celebrationkah? geng daknya menang tek.

nembiak Los said...

Mal. Bukan cam ya Mal, dolok nya ada ngantar gambar nya ngan bini aku masa baby nya gik kecik. Kalau menten, pandei lah nya njaga badan di Amerika nun.
Haha...tauk ndak kah nya ngan Yot, Mal.

Dak hiffi sik jadi celebrate Mal. Baruk dah menang, lalu kenak potong bekalan aik. Tepaksa Dancy nyesah diluar rumah, kenak agak Tambi gik ya....serrrrammmm.

Dancy said...

Celebrate dak nya ari tok . Tahun baru dak nya . Terang benderang lampu kelap kelip di " on " dak nya luar rumah .

Sitok mun ari raya ...dak muslim sik engkah lampu se hebat ya .....sik macam kta di swak nun . Sitok ...hanya dak hiffy akan engkah sebanyak banyak lampu rona warni .

Syukur aik dah masuk ke dapur . Tapi ke dalam bilit mandik lom lagik . Sik lah seteruk duak ari ya tek .

Hehehe.....ari tok sorang gik tepong pong sik bebaju ...ish ish ish .....maok maok mata kenak pitan ......nya lebih begolong gik nok rah dada nya .....

Kamal said...

Isshhh. Dapat dipolah sanggol siput ya Cy. Mun geng dak ya nang dah biasa sik mandik.

Hab, seram juak aku nenggar cerita Nancy ari ya. Terpaksa aku berkumbuk mukak blog.

Abd Hamid Bin Sulaiman said...

Hab, kedong ko pernah organise/main batminton tek, apa kata ko ator main batminton ngan dak nembiak Los tok.
En Hassan pun tubuh bukan main cute lagik aku nangga, ney tauk mun dah minat ngn batminton ya klk, susut sikit tubuhnya...kan En Hassan.

adi said...

Mid,
adik En Hassan tok baruk juak ninggal lepas main badminton. Mandik di Bekam jak dolok kita, iboh main badminton dolok.

nembiak Los said...

Aok, benar juak kata Adi. Main nok ringan ringan dolok. Tangan ngan kaki aku masih sakit tok. Tapi boleh di konsider juak main badminton ya, Mit.

Mal. Nang boleh jadi Sepai Bond, Dancy tok. Dolok nya Nyepai Hiffy ngundi, tok dak jiran gik disepai nya...Hiffy ya nang sengaja ngesor bulu dada nya, mentang mentang nya lebat. Mun nok ngak empatbelas egek, memang malu nya ngesor...

Kamal said...

Aku baruk balit. Mula2 minum kopi ngan Moss kat Bulatan cafe, jumpa Mat Besar kat sia. sambong lagik beloyar ngan Mat Besar tek, sik sedar dah pukul satu lebih, patut dak restoran ya meroot jak muka.

Mid, sebelom nak main badminton, main ping pong jak dolok. Mun ampus pun sik ketara gilak, sik rami urang nanggar. Benar kata Adi ya, embak swimming dolok. Mun nak nambah stamina carik sungei nok ada boyak, sakat boyak ya, sak nya ngepong.

Hab, nang boleh tahan sepai Nancy tok. Sidak man in black lagik disepainya.

Dancy said...

Selamat PAgi Bumi Kenyalang . Dak miak los cam nae tek ?

Dah sampei rumah lekak ngantar anak ke sekolah . Mun ikot kata dak dalam radio tek...cuaca cerah ari tok . Petang kelak baruk ujan . Kain kain dah dalam mesin ( nang syukur benar kmk ngan org yg invent mesin sesah tok ) . Ari tok sik bebeigik bigik nyesah kain makei tangan . Bukan apa tok ko...duak jam maera dak kain kain ajak .........mun nyuci makei tangan lah . Bnayak gik nok lain nak dipaera .

Sebab sik keluar rumah besesah ya lah sik ada cerita dak hiffy ari tok .....kitak org sabar ajak ngan kmk bab spy menyepai tok .

Kamal said...

Selamat pagi Nancy. Ari tok di Piasau sik ada aik. Bila aku telepon dak LAKU, nok tukang sambut talipon ya minta nomor akaun, nomor tepon, malas aku nak melayan. Udah urang madah kawasan Piasau sik ada aik, antarlah pekerja ke Piasau tok ngecek. Manas juak aku tek, tapi bila kak mandi aik ujan lalu cool balit. Nasib juak pagi tek ujan lebat. Bila aku call lagik, baruk daknya madah ada paip pecah. Dapat aku bayangkan macam ney keadaan kitak urang masa sik ada aik.... nang bekulat dak tambi sebelah ya. Minak ncarik midin jak pakei napuk kulat ya tek.

adi said...

Mal,
aku buat masa tok sik ada masalah dgn aik paip. bal aik depan rumah tepaksa di bukak sikit ajak, mun bukak full bal ya malar jak nukar palak paip sebab pressure aik kuat gilak. mun dipancit rah perut anak asuk ku rasa tembus kali...

Bina said...

Chali na juak cerita kitak orang tok. Sik ada kerja lain kah? Ada-ada ajak topik nok diblog. Tetak sorang dirik jak aku disitok maca nuk ditulis tak orang.

musatahar said...

Biasa lah ya sal,nok nama biak los tok nang kreatif utak dak nya.

Kamal said...

Pakei release tension. Pagi-pagi dah tension ngan paip pecah. dahlah badan bau ngang.
Dol, kol aku tek, nya tension ngan urang nak ngambik batang getah nok pakei kamek molah projek meja.
Bina, apa polah kau sinun. Ada linut di US kah? Mun sik ada coba makan kanji ajak.

Dancy said...

Dah ok aik tak org tek , KAmal ?

Kmk masih cam ya ........pressure masih belum kuat gilak....jadi rah bilit mandik ...aik alus ajak . Ya lah mala bekandang aik .

Mal ....Si Bina tak org tok ...lebih mudak dari kmk ...sik tauk ngan nya . Anyway ...Selamat berkenalan Bina ...tunggah jak kmk Kak Dancy ...sebab ktk dah ber'abang ' ngan Kamal ngan As....gia juak ngan abang Wahab ...abang Dolt ...abang Muss....

Kerja nang banyak Bina...sik pandei abis ...macam kmk nok org rumah tok .......bab kerja rumah iboh ditanyak lah . So sebelum masuk ' opis' ...mesti update kmk empun lok..apa kisah dak nembiak los di pulo nun ....kadang kadang bila molah kerja tang teringat ...terselap kata KAmal kisah dolok.............

Rajin rajin nulis ....dengar kisah ktk juak ........

salammmmmmmmmmm

Bina said...

Kamek tok sama umur dak bini Wahab. Masok 42 bah! Insya'allah lak lah coba try join blog tok daily.

Aih.. bila dah baca betul-betul tek padu si 'adi' tok tek Bang Adi tokay Bank paduhal. Sori sik 'ngelala' tek.

Bang kamal, aku disitok kerja ngan Regions Bank. Linut sik ada, so pandei2 lah kedong ada darah melano tok pandei improbais makei kanji. Diak kawak.. Umph pun bei lah, jumik-jumik.

musatahar said...

Ta'o kawak ka'o telabau melano eh.Enao dengah ka'o ginan.Diak?

Bina said...

Dengah diak.

O Musa, sik berani ku nak carry on kelakar melano - kelak marah wahab kelak - pandei2 nukar bahasa pengantaran blognya tok kelak. Tok bukan channel melano tok, tok channel tor sarawak.

Kelaklah kita ngembak dak John Juwing mukak channel melano.

Kamal said...

Sik hal sexy bahasa malano ya. Mun sik, sik orang di Malaya nun tergila2 ngan urang malano.
Bina, ajar Bil tutor melano. Bila masa kau kerja bank? Mun kau ke German, kontek Lapok Kurus, nya di sinun. Lapok kinek tok sik kedak dolok, warak nya kinek tok. Solat sik tinggal, selalu berdakwah mun jumpa kita, tapi palak masih macam dolok. Kuat nyakat.

Musa, kat ocean park, tempat kamek Dol motong batang temedak ada burong murai batu. Moss dah reserve. Kau ngambik murai plastik ajak.

Nancy, aik dah back to normal. Dah repair paip pecah ya. Mun nya sik merepair, siap dak LAKU tok. Masih dah Tambi sebelah ya mandi di luar? Munnya masih, polah kau lastik. Lastik kat mana2 nok patut dilastik....

musatahar said...

Sikpa mal.Murai plastik agik bagus dari murai benar.Murai plastik tok sik pandei mati,sik payah di ajar makan & macam2 agik lah.Tapi mun murai benar ya susah banyak bukan susah sikit.silap2 tata titi tutu nya.

musatahar said...

Sik nya apa ya sal eh sori sik biasa nungah bina.Dah biasa nungah ngan nama sal bah.

Mok juak tauk,tempat ko di sia jauh ngan tempat dak AMERICAN CHOPPER kah?Aku tok minat nangga dak nya molah motosikal.Maklom lah tek bikers lah tek konok...

nembiak Los said...

Musa. Sik hal kau nungah Bena ngan apa jak nama yg kau biasa, jangan jak kau nungah nya Taman Tumbina nok di Bintulu ya....mun nya marah, diantar nya boyak Florida kesitok kelak, susah kita mandik di Bekam..

Bena. Sik hal kalau Ko maok makei bahasa Melano lam tok. Akaw nda'bei hal. Telabau melano pun ta'au akau jumik jumik. Lepas dari ya, mintak tulong Musa main lagu senabek....

Dancy. Kenak kitak urang sia sik makei Pump aik? Mun kau maok nangar Tambi sebelah jadi puteh, kau carik pump tekanan tinggi, standby Ko semasa nyesah diluar rumah. Bila nya datang, ON terus, kelak kau nangar Tambi ya jadi macam Trapik Tikus rona nya..

musatahar said...

Tok gambar hensem aku nok terkini. Tapi sik dapat lawan hensem Elly lah. Nya limak kali juara hensem, aku limak kali juak naib juara...

nembiak Los said...

Musa. Semporna rupa kau ya....

Kamal said...

Masok sitok sekejap. Pas tok tido. Banyak kerja aku minggu tok. Toklah best keja aku, mun jangkak nya relex, puas terkayo-kayo. Mun masa betimbun, standby jak bigik mata. Sidak tok rajin merik kerja last minit.

Sa, macam bulu burong Murai bukit rambut kau. Terpaksa Elly kalah kali tok.

musatahar said...

Makaceh hab.
Mal,ya baruk sikit ya.

Kamal said...

Jangan makaseh ajak, belanja tapei milah sebungkus.

musatahar said...

Aku rasa sik payah belanja tapei milah ya.Mun mok suroh jak milah the wheel molah tapei pakei makan ko lepas nukuk dram ya.Tapi mal,tapei nya tok lain sikit sebab nya ngikot bentok badan ya.....

Kamal said...

Tapei ya dah basik.

Tapei Milah dak Ahim Hj. Moh ya nang nyaman, kueh2 daknya pun nyaman. Harap dak nembiak los dapat support geng nembiak los nok ada berbisnes macam tok.

musatahar09 said...

Mun aku arum bulak lah tiap2 petang meli kueh di sia.

Dancy said...

Sitok sik ada org molah tapei macam kita sinun . Puncakkkkk....

Awokkk....tang betemu ngan sagon kmk ari ya ...dijual dalam plastik ais cream ...style org ninggal Kak Jijon....slow slow kmk makan ...takut tersembur ...hmmmmmm ....best ....!!

musatahar09 said...

Mun kitak di sia sikda tapei coba kitak belajar molah nya.Nei lah tauk dapat molah bisnes di sia.

Elly said...

Aok Nancy benar padah Musa ya, mun tapei ya sik laku jual ajak aiknya ( air tapai ). Mun dak sebelah rumah kitak urang ngetes air tapai ya gerenti aik TODI daknya sik laku lagi, so maju lah bisnes kitak urang kelak. Kalau maok molah bisnes ya embak Wahab ngan Kamal sebab nya duak tok pandei molah promosi, he he he.

Kata dak Sabah, pabila udah minum aik ya tek lalu terkapai kapai kata lagu Abu Bakar Elah, kak ya diembaknya beg galas Kayan anok beranyam disikut rah belakangnya tek pakei ngembak aik tapai ya, he he he........

Kamal said...

Elli, iboh ngajar nok sik senonoh. Sik pedah2 rumahnya jadi markas dak mahluk tok....

nembiak Los said...

Paduhal Milah ada kedei. Lain kali lah aku mencarik.

Elly, kalau nok makan Tapei, beli secukup dapat dimakan ajak. Kalau kau takut Tapei Milah banyak lebih, tolong meli banyak banyak pakei ko sedekah....

yusopm59 said...

Askum geng,
rindu lamak alu sik bergayut ngan kitak orang kat blog tok,
Dolt,
takut aku abis pokok2 getah d Bekam jadi mangsa kau kelak d sebabkan ubat aku ya Dolt.
Mal,
Sori belum dapat praktis gik, banyak alu keja kat ofis tok, cerita pasal tapei tek, ceney sidak Milah berjual tapei ngan kueh2 ya Mal? kamek serumah tok minat alu makan tapei, kalau di simpan dalam ais box sampae seminggu, grenti lebih kick gik he2
Musa,
memang 'hengseng' la u Sa, alu terbantut niat aku mok simpan gambar dalam blog tok tek, takut tercabar 'juara2 henseng' dalam blog tok.. Sa, sik payah kau ngorder American Chopper dari Bena ya...jauh gilak, ada Gayo ninggal motorbike nya kat kampong Merikan dolok, sik tau masih berfungi ka ndak jak la...
Wassalam...

musatahar09 said...

sup,mun lagik motor gayo ya iboh jak sup,tauk ku.Aku rasa mun ko nangga motor aku baruk ko tauk sup.

Sup,maok juak aku tauk apa ubat ko ya.Nei lah tauk aku ......

Kamal said...

Moto kandar lagik best.

Sop, Milah jual tapei kat stall tepi jalan sik jauh dari rumah dak Zaidi di Piasau. Ranto ya banyak urang nyual kueh. Tapi sik pernah aku jumpa sidak nyual keh pau ngan apam balik. Sik hal mun kau banyak kerja, 24hb tok band G Trax main kat KRP. Datang jangan sik datang. Ajak Sanggol sama.

Dancy said...

Pagi tek ada org bejual tapei kat pekan tani kmk sitok . Dah siap diengkah 5 / 6 bungkus dalam se plastik .

Tapei org sitok ...dak nya molah ngan ubi kayu tok ko.....kmk pernah merasa ....sik dapat gilak kmk appreciate .........ya juak lango ngagak plastik tok ....se ingat kmk kita pun tapei sinun sik diagak lango ndak Oooo?

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Gney ndak rasanya. Kata urang tapei tok pandei ngirin urang nok molah nya. Mun urang nok molah ya lom mandi nang bau ngang juak tapei ya. Mun nya makan sireh, mirah rona tapei ya. Aku kinek tok nang pemileh juak part makan minum tok Nen, sik tauk bila masa aku jadi cam ya. Padahal dolok marek, mee meggi ngan tauhu apek kelab pun dibedal.

yusopm59 said...

Cy,
Belum jua aku nanga lango ngagak tapei kita di sitok ko, kalau ikut kata Kanal ya tek, sik dapat ku imagin macamne rupa orang molah tapei ya cy.
Sa,
Kalau kau mao, contact jak aku k, h/p ku 013-8403579.. arap2 jangan jadi macam Dolt ja .Ingin jua aku nanga moto kau Sa, kelak aku nyuroh Gayo jumpa kau join big bike torang sekali k he2,
Mal,
Sangol sik dapat pergi, nya baruk ja lepas operation buang bearing nya he2

Dancy said...

Mal.....ada juak dengar bab molah tapei tok ....pernah juak molah marek....nang kuat pantang lah ....nok tok ngikut ragi juak .

MAl.....sik maedo ...selera nang berubah kinek tok .....kmk dah pandei suka makan nok manis manis ....nok tok lah dicontrol ...ya lah suka dibedal ....esp dak kuih kuih tradisi kita ....

Yusop....yalah dah dikenang ngan tapei nok dijual tadik. Ada camera dalam bag ...ada rasa ati nak ngambik dak lango lango nok terbang ya ....tapi takut juak ...tang kenak bunuh ajak kmk ....nae lah tauk org dah dtg saal dak nya ....nak lah mati pecoma ( kata Moss ) ajak kmk.....

Nak nayak tak org ...pernah tak rg makan cucur renyok buah sukun ....? Ada buah sukun nok dah lalu gilak masak ...kata org nok jual ya ...polah cokodok sukun ...Lain kali lah encoba Oooo?

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Kembang lior aku nengar cucor sukun renyok ya Nen. Camney ndak rupa kuku + jarinya. Mun ada tekeh, kensel jak niat kau ya.
Jangan kuat gilak makan manis, sik bagus Nen. Aku nok manis ngan masin nang aku sensitip. Gia juak dengan nok nama aji no moto, sik aku makan benda ya lagik. Mun ada urang naroh over gilak pandei mual rasa nyawaku, nak muntah....
Sup, Musa ada nak meli kopi kau juakkah? Lamak dah aku sik minum kopi kau ya, esok lusak aku nak meli lagik. Lain dah rasa tok....

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Lupak aku nanyak tek, nembiak ney empun gambar ya Sup, nok di utara atau nok di selatan....

yusopm59 said...

Cy,
belakang umah aku dolok ada sebesar pemeluk pokok sukun tok, dah la cepat besar, tinggi alu pokok tok, kak Yak sebelah umah mala ja bisin bila lagi aku nak motong pokok ya, takut nya tumbang k umah nya barangkali he2..banyak alu buah nya..puas jua makan, macam2 ja resepi tapi belum pernah jua makan, di polah cucor renyuk..macam ne ndak rasa nya Cy?
Mem ku selalu pergi kerja kat Perak Cy, nya pun madah kat sia kuat berlalat, berlangao, mungkin banyak alu perindustrian, kilang2 perikanan kat sia ndak?
Mal,
belum ada gambar hensem gik Mal, takut tergugat Musa kelak he2, simpan gambar anak buah ku ja, anak Anita, Atina Supang.. syuk alu nangar rambut nya berdiri, macam rambut aku.. he2
kalau torang mao cordy drink ya gik call ja k..

Bina said...

Balit pasal cerita lango tek... masa aku di PJ bulan 10 ya tek, Ada gerai dekat PJ Hilton ia makanannya ampei-ampei ajak atas meja. Sepanjang-panjang gerai ya kedak ya. Lango apa lagik. Ujung-ujung balit pergi restoren mamak ajak aku meli beriani. Bila aku keluar dari kedai, ada anak tambi berak dalam longkang depan Parkson dekat PJ Hilton sia! Adoh....

Dancy said...

Sitok nang gia ko Bina . Nang warong kaerek kanan jalan jak ...ya juak kereta lalu lalang ...ya juak dak nya makan tepi jalan ...sik gelik dak nya ngan debu debu di jalanan yg berterbangan oooo?

Kembang aik lior bila u madah anak tambi baereak dalam parit ............

usup....rah nae rumah kitak di Miri nun ? Kak Yak kata dirik tok kah ?

yusopm59 said...

Na,
kenak la u sik ambik video time mbiak ya melepas kat parit? kak ya masok American funniest home video he2 grenti juara kau..
Cy,
dolok aku diam kat pujut 3 bersebelahan ngan kak Yak, bini hj. Adeni Troki, mak sidak Bibah keja Std Chartered, sidak pindah dah..kenal ngan keluarga sidak ya kah?

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Sup, slow sikit sound nama dak semandin tok sebab masa tok Kak Yah tengah maca blog tok. Hubby nya terkayo2 di luar rumah, nak masok umah kenak marah.....

Bina, mun kat KL nang biasa, dak ya nang sik hygenic. Anak tambi nang suka berak dalam parit. nancy dah biasa nanggar dak tok berak dalam parit. mun Dol ada siap kenak lastik Dol.

Cy, petang tek kamek 3 Dol & Moss motong batang temedak kat Ocean Park. Malar jak sidak duak terkenang ngan kau tek...

Dancy said...

Mal.............ya tambi Kl . Tambi jiran kmk sitok anak anak dak cikgu ...Awok lupak madah ....kira tempat kamek diam tok kira quarters cikgu ..

Block kmk tok ...duak rumah ajak islam ...kamek ...kak ya Ali ...tambi Islam .

Mal.....aie...jadi juak tak org motong batang temedak ya . Abis ajak pokok tok kelak ...sik ampit kita encerik temedak lagik ...

Hehehe...patut kamek sik nyaman rasa ari tok ....padu ada org ngenang . Bukan apa dak duak ya ....ada udang sebalik mee....mun betemu kelak ada ajak pegerem dak duak ya pakei nyakat kita ...ndak gia Moss / Dolt ....

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Mun anak cikgu nang bagus2 Nen,sik juak aku maedo. Jadi aunty jiran kau ya cikgu lah?

Dol mun nya ada di Miri, nang macam2 projek dipolahnya. Motong kayu belian, motong kayu temedak, makan umei .... macam2 lagilah. Nya tok nang dari kecik marek sik berubah, nya jadi mastermind. Ari tok nya balit Bintulu, jaga jak malam tok memang Moss malar tepon madah nya boring. Ari marek sampei ada urang Kayan kat sia madah Dol tok terrer motong kayu.

yusopm59 said...

Mal,
Sik pian nya pergi blog tok Mal, gago mberik tido cucu nya, sik mao tido, san dengar sora, lagu nenek nya ya he2,
bagus padah ngan Dol iboh jak nya minum aik cordy ya gik, pupus pokok temedak tok kelak..
Na/cy,
Tertangar mbiak kecik melepas kat parit dah jadi issue, jangan gik kalau tertangar orang tua dak nya... ish, gerenti sik dapat tido malam2, dapat mimpi ngeri he2

Bina said...

Nyalah ia... ceridak na jak sidak ia. Datang ke Sarawak kelak bukan main eksen dak nya. Yg aku heran sorang pun urang sik negor nembiak ia. Mengkali macam cerita dak Bujang Lapok jak dak ia tek.. nanggar nok pelik2.. "Cobaan" jak sebutnya... negor sik.

Ney Musa tek... kamek duak laki bini suka nanggar cerita American Chopper ia juak ko. Mun nok bermotosikal sik lah ku tok pandei. Tapi interesting juak nanggar olah dak nya.

musatahar09 said...

Sal,tok aku nah.Bukan apa sal.Aku suka nangga baju & cermin mata nok di pakei dak nya ya.Mun nok nama motorsikal di polah dak nya ya iboh cakap agik lah.Nang bes gilak.

Dancy said...

Aieee.....nae nok tulis kmk ?....berjelar jelar ajak tekkkkkkkkk...

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Aku pun ilang juak.....

nembiak Los said...

Apa hal komplen Ilang tulis kitak duak ya Mal/Cy. Kelak nanyak ngan TV3.
Sori geng geng semua. Minggu tok gago sikit, sik pian ngabas kitak orang. Kontinue Beloyar jak kitak orang. salam.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Aku bukan ilang nok ditulis tulis. Ilang akal sekejap.....

adi said...

Bina, Musa,
American Chopper program favourite aku.....

Musa,
kawu makei bike model apa?

Dancy said...

Hehehe...ilang akal ....setengah tiang ....tiga suku .....saal...sekalo....sik ada dak anak kmk makei word nok gitok gik .

PAnas ari tok tek...baruk ujan diluar nun ...sik jauk lebat . Mun ujan ...penuh aik di sawah padi ...dah mupok betanam baru lagik org sitok . Ada juak bendang masih dibajak . Bila anak padi dah tumbuh rinduk mata nangga ....ijo jak seranto ranto.

Someday ...nunggu utak kmk out sikit ...maok coba bejalan rah batas padi sia......mun molah nok gitok ...sik dapat ngan laki kmk ....san nya nangga olah bini nya .

Kamal said...

Mun dapat main meriam karbait tengah bendang ya nang best. Aku 1st time nanggar pokok padi masa umur aku 21 thn. Layap jak aku nanggar. Ney ndak dah 21 taun makan benda tok and ya lah 1st time nanggar pokoknya.
Nancy, masa tok dah sik ilang akal lagik. Baruk balit minum kopi ngan Moss tek.... Panjang jak loyar kamek urang.

nembiak Los said...

Mal. Awal sikit lah kamek adik beradik nangar pokok padi di Bekam. Disia juak kamek belajar molah jerat burong. Kak ya skill ya dipakei njerat burong keruak nok ngelayo ditepi tepi Derek belakang Los dolok. Ada juak skill molah trap binatang pakei merangkap apek ngangkut sampah. Lubang ditutup makei ranting kayu, kak ya dilapit ngan daun, kak ya diambor pasir ngan rumput...jadi nampak rata ajak...ya lah, kadang kadang mandi sampah juak apek ya....

Bina said...

Aku tok tengah ndengar Miri.fm (online streaming). Pagi tadik Nana (embiak los jalan intan - Adik Jai & Azlan Ramli) sms ngan aku madah aku dah boleh ngikut siaran nya online. Asak juak ati. Sempat juak nya nyebut nama aku tek dlm radio... tok web address nya: http://www.miri.fm/Default.aspx?TabId=2383

adi said...

Bina,
kedong kawu jarang nengar sora Nana ya, dengar jak ko puas2. Kamek sitok dpt nengar sora nya live. Padah ko dgn Nana surohnya nunggah nembiak Los ke Studio nya, interview live sak ko dpt nengar sinun. Mun sik suroh nya molah rancangan bebalas pantun kah. Sidak nemiak Los dlm blog tok ramey yg pakar bepantun...

musatahar09 said...

Adi,motor aku ya sik juak besar cc nya.Aku makei motor buatan malaysia.Modenas Jaguh tapi dah ku ubah suai cam dak American Chopper juak.

mussjulai said...

Adi,bagus idea kau ya.Aku sokong seratus peratus.Mun aku dah lejuk denger suara nana,aku kan jaga sidak empun TX di bukit song tok.Ari2 dengar and moniter sidak.
Bima ko kenal gan aku kah?Aku rasa kau sik berapa kenal gan aku sebab taun 1973 kamek dah pindah ke pulo melayu dari los jln satok.

nembiak Los said...

Ooooo Bena..asak juak ati dapat nengar sora sidak di kampong halaman selain dari beloyar ngan Nembiak di blog tok. Sama juak ngan Dancy ya...

Musa, aku ingin juak nok meli motosikal Jagung ya. Boleh gik umor macam aku tok main nok kedak ya kah?

Moss, coba kau berkonek ngan frequency miri fm. Dapat juak kau jadi dj dari bukit song..

Dancy said...

Bina ....thanks.

Yahooooo..........tok lah yg ditunggu tunggu kamek . Tak org sik tauk rasa ati kmk bila rindu nak dengar radio sinun ...........

Ok.....ketinggalan zaman kmk ....anak Bang Lek / Kak Sayot juruhebah di radio Miri kah ? LAmak dah gia ? Syabassssssssss....lebih bermakna lagik kamek bila dapat switch on ke channe dak tok .

Sigek gik Bina , dapat didengar 24 hrs kah atau sekian sekian waktu ajak ?

Adi ......benar ya ....iboh panjang pantun ya ....pantun duak kerat pun ok ....mun nya nak introduce nama nya ....nya introduce style pantun ...kak ya baruk nya boleh merik ucapan kah and so on ...........

Contoh :

Banyak anak nembiak los main Wo
Tok Moss Julai dari kpg Pulo ...

salammmmmmmmm

Excited nya kamek ...sik tentu kerja rumah lah kamek kelak .

Elly said...

Nancy
ko sik nanyak ngan kamek pasal MiriFm ya, mun ndak udah lamak ko dapat nengar apa apa jak program dari MiriFm termasok program Kenyah, Ruai Kitai, Cina & Kayan. MiriFm boleh di dengar tiap tiap ari.Ada progaram bermukun ujong minggu, ari ari hari minggu.
Selepas ajak berita dari WaiFm ( dari Kuching ) lebih kurang pukol 08:10 MiriFm akan ke Udara / take over. Program Melayu MiriFm dari pukol 08:10 sampei 11 tengah hari, kakya program Kenyah ( 11-12 tengah hari ), Ruai Kitai dari jam 12 tengah hari sampei 3 petang ( Iban ) kakya program Cina dari jam 3 ptg sampei 6 ptg dan hanya ari empat ajak ada program Kayan dari jam 5 sampei 6 ptg.
BintuluFm mun ndak salah aku pun udah ON D' AIR. Sebulan sekali ada dak staffs RTM Miri termasuk IR ngan Technician daknya datang ke stesen Pemancar kamek tok termasuk Siyak & Bujang ( nya duak tok JuruPandu )
Lagu lagu senabek boleh di dengar menerusi SarawakFm/senabek.
Ya ajak dolok aku maok membuta kejap.......

Kamal said...

Nancy, aok adik Jai anak udak Sayot jadi DJ Miri FM. Coba kau pegi blog nya tok, manis muka kazen aku sorang tok macam geng dak hiffy juak..... http://nanamfm.blogspot.com/

Dancy said...

Thanks Elly . Ya padu kisah MiriFM. Mun kmk bejaya dapat get thru kelak madah ngan tak org . Ari ari lah dengar tok kelak . Hehehe baruk juak kamek dapat and suka dengar lenggok dak kedah tok bertutur .

Kamal ....ada kmk ke blog nya ...nang manis ...terselap muka kak sayot bila nangga nya tek . Nya tok nok tua empuan nak ?

Kamal said...

Azlin nok tua, nya tok no 3.

Elly, boleh cerita Dol dimasok dalam kayan Fm? Mun boleh, maok dirakam cerita ya.

Malam tadi bapa staff aku ninggal dunia. Jadi pagi tok aku nak ke rumah daknya. Ironinya masa aku nerima sms darinya, aku tengah main band di KRP Lutong, ada happy hours.

Bina said...

Kak Dancy.. dpt tek kitak nengar MiriFM? B'cos kawan ku dari Germany tek madah nya sik dpt. Kesian ku nengar. Nembiak Los empun bini tauk dgn kwn mek diGermany. Bukan Lapok... Wedna (kwn sama kerja di Carigali dolok, bini nembiak los tauk ngan Wedna tok).

Moss, sori lah kamek sik dpt recall. Kamek start diam di Los ngan dak udak yot mek... start bilakah Bang Kamal? Probably 1979 kan Jai? Tapi selalulah kuang-kuit berambih di los jln bintang, los jln puspa, los perentah and of course los cermin...

Bang Adi, kamek bukan rindu ngan suara Nana.. cuma rindu ngan suasana Malaysia. At least dpt nengar suara Nana.. bolehlah pakei embuang rasa rindu. Kan betul, kak Dancy?

yusopm59 said...

Askum geng2 mbiak Loss,
Mal,
Sori sik dapat pergi nanga torang main band kat krp malam tadi, bapa mentua aku ada kat umah, sik berapa sihat jua. Bapak sapa ninggal mal?
Cy,
macam rapping ja bunyi pantun 2 kerat kau ya he2 ya lah lamak gilak bergaul ngan dak hiffy..
Na,
Bukan Wedna contract staff kat Carigali dolok ya kah? lepas ya nya kerja ngan newspaper kejap. Atau pun Wedna orang lain..
Hab/Musa,
Aku ada jua Jaguh sebuah lok pake anak laki ku belaja kat Kuching, mbak balit ke Miri..ada jua ati mok make moto ya jalan2 kat sitok tapi mala ja di sindir Kamal ngan geng2 lain bakal jadi penganti M Rajoli, alu terbantut niat he2 sik hak la, dah ada bakal penganti jua.. he2

nembiak Los said...

Oooo sidak Nembiak Los. Ada ada jak Nembiak Los di seluroh pelusok dunia tok.

Bena/Usup. Kenal juak aku ngan Wedna Alan ya. Nya Nembiak Empuan Los Lutong juak dolok. Pernah sama kerja ngan Bini aku di PCSB. Padu dah jadi urang Jerman nya tok. Mun nya dapat access mirifm, dapat nya nengar Lagu senabek.....

Usup. Nang ngam kata dak Kamal, kau macam M.Rajoli bila makei Jaguh. Mun aku join Musa, nang macam Hipis pencen...

Elly said...

Kamal
proposal ko tentang cerita Dol maok dimasok lam MiriFm ( program Kayan ) ya Mal, aku rasa boleh kali. Mun ndak kaou suruuh ajak Dol mulah serita dan kaou rekodkan suara Dul ya tek kakya kaou berik ajak ngan Nana kerak nya merik ngan dj Kayan ya . Aku rasa dj ya pun sakit peruuut mun nya nengar serita Dul ya.

Dancy said...

Bina , apa khabar ktk tek ? Belum juak kakak coba ...sebab ari sik sekolah marek....kmk pun gago sik tentu pasal ...and laetop tok fully booked . Benar kata kitak ya ....bila dapat dengar org swak sinun ...kejeron rasa ati .

Yusup ....hehehe....dolok ada juak apply jadi seh gendang .sik di singo org terus ......rusak mukun kita sinun mun dah org cam kmk tok ngambik alih ....cah lak ikir .

Bisin di luar kmk nun. Dak nya molah double track jalan keretapi . Suk Ooooo mun keretapi tok macam bas Aon . Ring jak bell terus stop depan rumah kita . Keretapi nang lalu lalang depan rumah kmk tapi hanya stop kat stesen nya empun . ya juak rupa stesen keretapi sitok ...rasa zaman 60an marek .Nang sik betah dak nya molah kacak kacak tempat gitok tok ko .

yusopm59 said...

Na/Hab,
Kalau Wedna Alan ya, kenal ku Hab, masa kamek Dyg attachment ngan Carigali late 90+ kat level 3 dolok, dah ku jual motto ya Hab, sik mampu mok take over title ya, ada syarat2 tertentu .. he2, berik ngan Musa ja la k, ish, kesian jua, sakit tenat da orang tua ya kan?
Cy,
Untung kau, dpt nanga suasana sawah padi, dapat nanga kretapi melintas umah kau ari2.. jgn pergi ke track ngambik hp pun coverage ja k he2, umah boss torang kat Pujut ya, aku rasa kau sempat nanga track nya ja kan? tayar2 kretapi nya abis di ambik geng2 Dol Buyak kat Kpg Pengkalan, geng2 Kuboi Bekam pake praktis angkat berat..kat bradak Osen sigek he2, Talip sidak Wahab tau benar cerita ya he2
Mal/Elly
aku rasa tutup stesen ya kalau Dolt merik cerita nya kat Kayan pun seksyen kelak he2..kesian Bena dapat dengar siaran senabek jak kat US,

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Bagus juak mun Usop digelar M. Yusop, ngambik berkat sak dapat pasang duak.

Nancy best juak tiap ari nanggar kretapi. Nasib bait sidak sinun sik kedak kamek, mun sik tiap ari kretapi ya kenak lastik. Mun ada vacancy ngepam tayar kretapi padah ngan Elly. Kelak nya sound ngan kazennya nok nama Yassen di Bekam.

Dancy said...

Sik juak dapat nangga ngan jelas Mal . Unless kmk di tingkat atas. Sebab dak developer tok diengkah nya pagar pakei tanda sengan nae property dak nya . Kak ya ditanam pokok pokok . sugguh gia .....nang jelas lah bunyi keretapi ya . Kmk manas mun kmk suk nangga cerita best best ...nok tok melimpas ....sik kedengaran lah nok ditangga . Kak ya di bunyi nya horn nya lagik .....Masa tok lah maok maok melastik . Jarak antara rumah kmk nagn track keretapi tok dekat ....kurang dari 100 meters away .

Bila dak hiffy bertemu ...dak nya madah " macha "......cool word for " bro " .

nembiak Los said...

Dancy. Kalau sidak hiffy jumpa adik empuan dari S'wak, camne bunyi nya nunggah? maCy... kata nya ndak...

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Macam tinggal kat airport. Dah aku madah, ney dapat diberik lastik

Mungkin juak Hab. Mungkin "letchumi"...

adi said...

Musa,

sik hal ya walaupun jaguh janji duak roda & bernama motosikal. kelak mun ada begumpol di Bekam, kita duak datang makei motosikal. jgn peduli mun sidak madah nganti M Rajoli kah, hippies pencen kah. kita entam ajak...

Dancy said...

Adohhhh ha .....jgn disebut word 'letchumi ' ya mal ....sensitive...........

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Apa maksud nya Cy? Neylah aku tauk. Aku selalu nenggar Imuda nyebut word tok.

Di, mun Kandar join sama lekas2 kitak dua Musa lari. Pelik rupa tambi nait moto, macam geng sidak nyual roti di Brunei.

Dolt Udin said...

Alamat nok sakit pinggang moto ngembak kau adi...

Kamal/Mos,
Aku ngambik cuti stat 2.5.09 tok kelak....Mun ngam rondeng, kita molah projek kita atas bukit dekat rumah waylin...Aku boleh datang ke Miri ari khamis atau jemat....

nembiak Los said...

Dancy, Deraman dak Jenet sampei kinek tok ditunggah "LETOM'.

Adi. Maok aku join kitak duak Musa kelak. Off kelak, aku encarik Gayo, nae tau mya maok jual Jaguh nya....

Mal. Udah diMulu kau ka?

yusopm59 said...

Musa/Adi,
Sori geng, sik perasan torang dua geng2 jaguh rupa nya...jangan ambik ati k, sidak Kamal ngan Wahab ya nang iri ati, sidak sik macho make moto he2, apa boleh buat moto aku dah di jual, kalau ndak ada jua Geng 4M tek, M.Adi, M.Musa, M.Usup ngan M.Gayo he2...
Cy,
Kena suruh Dolt molah lastik extra besa gik pake kau melastik kretapi ya, kalau sik ada timah, batu, aku ada ball bearing nok di berik Sanggol ngan aku dolok he2, bearing ya kalau terkena, grenti terkluar dari landasan kretapi ya kelak he2,
Dolt,
aku nang riso alu kalau kau turun ke Miri, ada2 ja aktiviti, kalau sik pokok temedak jadi korban, belom gik pencemaran bunyi ngan aik kat sungae Bekam ya kelak he2

adi said...

Usup,
masa aku keja di Lutong dolok aku slalu makei motosikal. bila bejumpa dgn Gayo di jeraya awal aku mecut, takut nya ngirin aku. mampus aku di tetak oleh member kelak bekonvoi dgn gayo...

nembiak Los said...

Adi, mun kau jumpa Kamal dolok....ada juak berkonvoi ngan Honda Belalangnya....tunggu aku dapat moto Gayo kelak, kita berkonvoi depan rumah gayo...

Usup. Kenak duak egek komen kau. Maok stress point motosikal benar benar kah?

adi said...

Hab,
sebenarnya M.Usup tok gik kuat semangat nya nok bermotosikal lagik. Beli jak sigek moto jagong ya Sup, kelak kita sama2 konvoi dgn M.Musa.

yusopm59 said...

Hab,
sik tau apa hal Hab, aku publish sekali sik maok keluar, nasib bait aku sik publish sampae 10 kali he2,
kesian Gayo, dolok sidak group Apen Wehaya pun sik mao nya join sidak pun Big Bikers Club, macam2 ja alasan di beri, motto nya sik cukup besa, sik cukup cc lah, kempang ati sidak he2,
Adi,
badan aku belom cukup besar mok join Big Bike torang lok, Musa ya jangan di ekot gilak, besa alu hawa kawan kita sikok ya, di timpa motto baru tau he2
Cy,
ne kau Cy? tang senyap ja? jangan2 layap nanga kretapi melintas kah atau syuk nanga dak hiffy 'clubbing' sik make baju kat dibah ya he2

Dancy said...

Sorry pok .........baruk sampei rumah lekak ngambik anak plg sekolah tek .

Sorry sik bebunyi malam tek . Ngembak anak ke klenik ...bila pulang bapak dak nya makei laetop molah returns income tax . Lalu kmk empun berdengkur terus ...beroleh juak taik mata .

Apa khabar tak org ? Mlam tadik dak hiffy pun sunyek juak . Kali semua kmk lelah ranto ya ....semua beperok dalam rumah awal ....jadi sik ada lah nangga dak hiffy sun bathing malam tek .

Tentang keretapi ...apa hal sik ada bunyi keretapi ari tok Oooo? Ish rugi na ....dah lah cerita dalam Ashtray ( Astro ) sik bagus ...sik melimpas dak nya .....

Malam kelak relek sikit kmk...bapak daknya ada dinner kat luar ....jadi anak kmk ngajak kamek makan di luar juak . Nangga lah rupa ...malas na nak kuang kuit dalam kereta tok . Tak org tek cam nae?

musatahar09 said...

Sup,ko belom nangga motor jaguh aku gik.Kalau kitak urang wahab & kamal nangga motor aku baruk ko tauk.Aku rasa memang ko madah motor aku ya HARLEY DAVIDSON hehehe.
Adi,geng kmk urang selalu konvoi pegi bintulu & konvoi eskot urang kawen.Lain kali kalau ko mok join boleh.Padah jak.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Baruk balit dari Marudi jam 5 petang. Ari Isnin ke Mulu nait flight, semalam di Mulu. Pagi makei perauk ke marudi, rasa nak patah pinggang aku. Tapi very interesting, on the way ada dua tiga buah sekolah dilawat kamek urang. Bermalam di marudi, petang tadi kol 1 bertolak ke miri dengan express boat. Mun ada masa boleh kita rami2 ke Mulu, kos nya sik mahal gilak. Tambang belon RM340 to & fro, hotel semalam RM385 untuk twin sharing, include breakfast, lunch & diner.
Mun ke sia 2 malam baruk syuk. Ari dolok begaut gilak.
Kamek sempat singgah ke Benawa sekejap. Aku dapat bertemu sedara mara di sia (Jejak kasih). Kelak aku nak nanyak ngan Udak sayot. Sebab sidak di Benawa tok ada keturunan Brunei.

Oi, geng motosikal, aku cadang kitak urang konvoi ngiring band cina mati lagik best. Makei baju kain belacuk. Cam ney pendapat kau Hab?

musatahar09 said...

Nang gaya urang nok jeles tok ada jak cara pakei nya nganok urang.

Mal,mun ko mok aku pinjamkan sebuah motor jaguh aku ngan ko.Aku ada 2 buah motor jaguh yang dah di modify.Bes gilerrrrrrrr.

dr_poli said...

Nae tak orang ....bekabong kah ?

Tedah ....jaik ati dengar bini CM kita ninggal . Mudahan rohnya dirahmati ALLAH SWT . Udah dikenang banyak charities yang diinitiated oleh arwah tok ...banyak juak dipatron oleh nya ....rasa kamek mun dibanding ngan dak bini bini CM or PM lain .....she is most active esp charities utk org pompuan , nembiak and the less abled . May she rest in peace . Amin .

musatahar09 said...

ALFATIHAH..

nembiak Los said...

Al Fatihah.
Ada vancancy tok. Sapa maok jadi wanita ke2.....

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Innalillahi wainalillahirajiun. Al Fatihah, semoga rohnya ditempatkan bersama orang2 yang beriman dan diterima segala amalannya. Lakinya geng nembiak los juak....

adi said...

Ari marek aku minum dgn Hj Abu, nya kirim salam dgn semua nembiak Los....

musatahar09 said...

Waalaikumsalam

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Mualaikumsalamwarahmatullahiwabarakatuh. Hj. Abu neykah?

wahab said...

Alaikum Salam, Hj. Abu. Tapi, Hj. Abu nok nae Di???. Urang muda Redy kah?

adi said...

aok, orang muder Reddy.... makin hensem nya. Palak mcm pelakon Shukri Hashim....

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Oh Hj. Abu adik Cif. Kenak nya sik maok masok sitok? Masok jak Ji jangan malu.

Di, kau pegi tahlil rumah mentua En. Hassan tek? Aku sik sempat, akhir balit dari opis. Banyak kerja nok urgent. Minta maaf En. Hassan.

nembiak Los said...

Eh... Hj. Abu bukan adik chip. Adik Man Sapek ya....marah Redy kelak.

Dancy said...

Mal....macam nae laki nya miak los ? se inagt kmk susei orang nya miak kpg dagang sia .........?

Mala jak tak org nyebut nama Hj Abu ....ada Kak Reddy masuk kak ya ...

adi said...

Mal,
ada aku pengilan di rumah mentua En Hassan. ada nya nanyak kawu. aku madah ko gik gago ngajar nembiak ngaji sedia pakei tilawah antara bahagian tahun tok kelak.

Hab,
Hj Abu nok merik kawu seringgit lepas sekor ya bah.....

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Aok saruk aku.... Daknya selalu ruamh Cip dolok. Man Sapek tok geng kamek dalam land cruiser dolok.

Di, aku akhir balit malam tadi, sik nyaman juak datang sia lalu makan ajak. Tauk aja En. Hassan tok, mun nya negor sekampong urang nuleh. Lagipun lelah gilak pulang dari Mulu, balit terus molah DVD pakei embak YB balit KL.

Nancy, sik lah aku tauk cam ney nya jadi ngan nembiak los. Tapi Hj. Abu tok nang tinggal di Los dolok marek, rumah dak Chip.

Dolt Udin said...

Sikpatut kitak orang sik kenal ngan Hj Abu, senang ajak nak kenal miak tok...ada nok palak gondol ya bah...memancar mancar jak kilat nya...Mun di sapu minyak ijo lagik lah kaw..kata Mos....

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Ada nok kompius ngan Hj. Abu dak Ijas.

Dolt Udin said...

Hj Abu dak ijas ya kuat tetak...kek kek kek kek kek...bunyi nya tetak.......Macam bunyi burong kekek atas derek....

nembiak Los said...

Adik nya Musa tetak macam bunyi murai batu...

musatahar09 said...

Hab,sebab ya lah aku tok minat ngan burong murai batu.Tapi cerita sidak nok di atas ya tek cerita pasal Hj Abu ngan Ijas sikda kenak mengenak ngan aku.Ada syer juak aku padu..

nembiak Los said...

Musa. Mesti lah semua ada syer. Lom gik Minah ngeluar bunyi tetaknya.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Tumpang lalu lok. Ada berita terkini aku terima dari Yusop Mat tek.

Nya madah Aini Jamel, adik Suma di Hospital Columbia. Peri madah nya tenat lepas operation malam tadik.
Sama2 kita berdoa semoga adik kita tok selamat.

nembiak Los said...

Semoga Aini cepat Bait ngan Selamat. Amin.

dr_poli said...

Oooo tedah ....mudahan nya cepat bait ....banyak bersabar ...family support penting ...gia juak doa kita untuk nya .

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Hab, kau ada ke Columbia tek? Aku tek balit keja dalam kol 5 lalu, ada aku limpas kat sia. Tanggar sunyik jak spetar ya malas aku masok. Cek kereta member pun sik ada.
Ada juak aku njenguk ke dalam tek, ney tauk ada Barbara. Dapat bertanyak ngannya.... Nya pun sik nampak. Balit jak aku tek.

nembiak Los said...

Udah aku ngagak sia ari marek
(5/5/09). Nya di level 1. Ada jumpa sidak Seni ngan laki, Bibot ngan Laki, Laki Aini ngan anak anak sidak.
Meliat dari luar ajak, sik boleh masok lam bilit.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Thanks Hab, sebab ngajak aku ke Columbia tek. Mael Sahat pun ada ke sia juak tek. Ekong ngan korganya. Rami dak sedara mara di sia tek. Suma tek balit ke Piasau ngan Peri, sik sempat jumpanya tek.
Minta tolong semua kawan2, berdoa semoga Aini cepat semboh.

dr_poli said...

Oh buah ati ...jaik ati dengar . TQ nyampei berita . Awok...berdoa kita supaya nya cepat sembuh .

musatahar09 said...

Aku pun berdoa juak mudah2an nya cepat semboh.Insyaalah..

Dolt Udin said...

Kamal, apa hal Aini tek?

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Nya sakit Dol. Dah operate. Aku masih di Kuching tok malam tadi ada kamek dua wahab ngabasnya, nya masih tido.

nembiak Los said...

Aku baru call Peri tek. Masih makei mesin O2 lagi adiknya.
Tok no. tel Peri; 016 8725993

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Aku balit ke Miri ari tok. Masa di kuching sempat juak aku ke rumah urang ninggal. Bapa kawan aku ninggal. Arwah Imail Hj. Duet, Abang kepada Ismawi Hj. Duet qari dari sarawak dolok. Nya ada sms masa kamek duak wahab ngabas Aini kat columbia, kebetulan aku ke kuching jadi dari airport terus ke rumah ya.

Dolt Udin said...

Tauk aku Hj Duet tok Mal, nya tinggal di CIMB ndak...?

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Flight aku delay tek. Sepatutnya 4.30 tapi terbai jam 4.55 ptg. Belon lambat sampei. Sampei miri jam 5.45 ptg. Lepas ya bank in duit ngan anak, ada kol maknya madah minta duit.

Kamal said...

Khas buat semua nembiak los ompuan senior & junior. Selamat Hari Ibu.
Teringat aku ngan sajak tok:

Ke Makam Bonda - Usman Awang

Kami mengunjungi pusara bonda
Sunyi pagi disinari suria
Wangi berseri puspa kemboja
Menyambut kami mewakili bonda

Tegak kami di makam sepi
Lalang-lalang tinggi berdiri
Dua nisan terkapar mati
Hanya papan dimakan bumi

Dalam kenangan kami melihat
Mesra kasih bonda menatap
Sedang lena dalam rahap
Dua tangan kaku berdakap

Bibir bonda bersih lesu
Pernah dulu mengucupi dahiku
Kini kurasakan kasihnya lagi
Meski jauh dibatasi bumi

Nisan batu kami tegakkan
Tiada lagi lalang memanjang
Ada doa kami pohonkan
Air mawar kami siramkan

Senyum kemboja mengantar kami
Meninggalkan makam sepi sendiri
Damailah bonda dalam pengabadian
Insan kerdil mengadap Tuhan

Begitu bakti kami berikan
Tiada sama bonda melahirkan
Kasih bonda tiada sempadan
Kemuncak murni kemuliaan insan

Al-Fatihah untuk ibu2 yang telah kembali ke Rahmatullah. Semoga roh mereka dicucuri rahmat.

dr_poli said...

Al Fatihah .

Sungguhpun dah 14 tahun emak kmk ninggal ....nya tetap dalam hati kamek ....rasa baruk ari marek nya ninggal .

Pagi tek ...bila plg lekak ngantar anak ke sekolah ...terdengar dak radio main lagu Oh Ibu . Sik tauk tak org lah.....lagu tok tang menyentak hati ajak .....rasa blurr mata ...tengah drebing gik ya ....kat trapik light ....sempat ngusap aik mata ....jelin jak passenger empuan kereta sebelah . Kali nya dengar lagu ya juak .

Mun nya lamak nangga kmk tek ...maok maok kmk ngobek nya .

Kamal said...

Tumpang lalu lok.
Aku tok bagi pihak Talip Hj. Udin nyeruk semua kitak nembiak los datang ke Majlis persandingan anaknya di Mega Hotel ari Sabtu tok (16 mei 2009) pukul 10 pagi. Kompom nya nya, no hp Talip 0138054961/0128791818.

Nancy, bila cerita hal ngobek tok, pernah dolok aku ngobek nyonyah masa driving. Masa ya kat Krokop nang jam. Aku mecut keluar simpang, yalah nyonyah ya manas, sik atuk apa nok dipadahnya. Aku nanggar nya ngerepak pas ya tangannya nunjuk2 aku, sik tauk apa nok dipolah, ambik jalan ringkas ku kobek nyonyah ya. Pas aku aku lekak lekik tetak lam keta macam urang sa'al.

Nok nama lagu2 macam tok nang nyentuh perasaan kita. Yalah selalu aku ingatkan ngan member2 nok masih ada mak atau bapak, selalulah jenguk daknya. Jaga hati daknya. Menatap wajah mak atau bapa ya kira macam pahala juak oooo.

nembiak Los said...

Selamat Hari Ibu untuk semua Ibu Ibu, terutama sekali dak Empuan Los nok dah jadi Ibu masa tok. AlFatihah untuk semua Ibu Ibu nok udah pergi.
Sorry lambat kesitok. Modem aku Madot kak kenak pangkak kilat ari Minggu tok tek. Tok makei USB Modem bini.

Terima Kasih Mal. Kau nulong nyemput member semua ke Majelis perkahwinan anak Talip ari nam tok kelak. Aku ke Pulo besi ari nam ya juak, sik dapat pengilan. Aku ikut sidak maca nikah ari empat tok ajak.

Kamal said...

Aku rasa banyak urang sik dapat datang mun ari sabtu. Kelak ngambik gambar, pakei taroh dalam blog. Mun ada video bagus juak. Mun perlu ngambik video padah ngan aku, kelak aku ngambik video. Siang ajaklah, nok sebelah malam ya sik boleh.

mussjulai said...

Bagus juak cadangan kau ya Mal,embak vedeo player opis kau mal pakey ngambik gambar kelak.Pakey kenangan kita semua.

Kamal said...

Nok opis sik boleh Moss. Ada nok personal, ok juak qualitynya. Bagus sikit dari nok diambik di Bekam dolok.

mussjulai said...

Ok,sik kira seney ko dapat vedeo ya janji ko embak ajak.Kelak aku nulong ko ngambik gambar and vedeo sidak.

dr_poli said...

Mal, dah sampei nok sticket ngan wayang nembiak tengahari tek . Bukan bukan transportation pakei ktk .

Baruk sempat nangga tek .

bejujuhan aik mata plus tetak pun ada nangga . Jaik ati nangga Kak Atong ....masih cakah nya tedah . Kak ya nangga tanggak belakang rumah dak amoi Talip .....lamak sik betenggek duduk gia .....cute jak rupa kalan di sg pang ya .....polah parauk kecik gik padah ngan Dolt ....

Suasana gia lamak sik di rasa .....anak anak kmk nang sik ada berambeh dalam hutan / kebun gia .Sik ngelala gilak muka muka lam ya selain dari Dolt , u , Amoi , Ros , Tini ...and of coz Moss kita .

Pilu dengar lagu background ya . sentimental na .

Thanks ....Mal / Dolt / ngan nembiak los lain .

mussjulai said...

Ya ku madah,mun ndak ke miri gan keluarga,padah gan kamek orang.Senang kelak ngembak pegi ke bekam nangar tempat nok lam dvd ya.
Mun ndak mandik pun boleh.Cuti hari raya pun boleh.

Kamal said...

Sama2 Cy. Benar kata Moss ya, lain kali mun nak balit biar lamak sikit. Dapat bagi masa atau emabk jak bapa kau ya ke Bekam join kamek. Pas ya berik lastik ngan nya, sak Dol kecut. Kak Hj. Atong nang lagik cakah, Talip jak selalu melarangnya berkerja.

Aku baruk pulang minum kopi ngan Yusop & Wailin tek. Janji nak merik sticker & DVD ngan Usop, bila dah keluar lupak ngembak tek. Masa kamek minum jumpa dak Suma, Peri & anak2 nya. Aku nanyak berita Aini tek, nya madah dah ok dah Aini. Masa abangnya nok nama Sulong datang nya tang ada sedar tadik. Pas ya lalu ok nya. Alhamdulillah, berkat doa kitak urang. Sama2lah kita terus berdoa supaya nya cepat semboh macam sediakala. Jangan lupak juak berdoa untuk kesejahteraan kita semua.

Kamal said...

Lupak madah tek, nok dalam video ya sik ada urang lain. Dak anak2 & cucu kamek urang...

Dancy said...

Ari marek Bila dah nangga dvd ya tek ....kmk call Amoi Talip ...madah ngan nya yg kmk tek ada nangga kisah tak org . LAmak juak kmk duak besembang ....sempat juak madah tahniah ngan nya bakal dapat menantu .

Ada juak Amoi madah abt ngajak ke sia masa raya .....ya kmk madah sik dapat bejanji ...sebab sontok gilak masa bila dtg raya ....pegerem macam macam ...ada kenak jelin bapak kmk kelak . Terimak kasih ngan tak org sudi ngajak kmk ke sia . Nunggu kmk dtg cuti panjang ....ujung tahun ada usei sikit .

Bab ngembak bapak ke Sg Pang ya ....sik boh diberik apa apa ngan bapak . Kelak kamek nulong nya ngibar Dolt ke Sg....rendam rendam nya ...kak ya dedei nya rah pokok temedak sia ....polah api debah kaki nya ...salae nya ajak .Apa kata kitak Dolt ...ok ndak Oooo?

Kamal said...

Siap kau Dol...

nembiak Los said...

Salam Semua. Baru dapat ON lagi tok. Makei Modem baru. Tok pun sik lamak. Maok pegi Stadium nanggar anak anak bersukan. Kira balit ke Los Cermin juak lah.

Jeff Syiru said...

Hi,
best blog tok... harap owner blog dpt register blog tok dlm MiriBloggers, so dpt senang org lain maok cari...
http://miribloggers.blogspot.com

or mun owner ada Facebook bleh juak join skali group MiriBloggers@Facebook di -> http://www.facebook.com/group.php?gid=83899697536

trima kasih...

Dolt Udin said...

Hai semua and Hai/selamat datang Jeff Syiru...lamak juak sik ngabas blog tok.Kamek gago kerja sik ada off lamak tok...

Dancy,

Mun kitak dtg ke Bekam berik tauk awal ok...senang kamek prepare apa yang patut lah...Tapi yang pasti nya kamek sik berani nak hadir bila kitak ada kelak.Sebab takut jadi buah Temedak saley...Sik sangka juak dendam lamak masih membara rupanya...Nasib kamek sik jadi ngirum lastik dolok..Mun sik memang kitak sempat prektis, abis lah kamek kenak lastik...

Kamal/Mos/Adi,

Esok aku turun awal pagi lepas kja malam tok...Sampey Miri mengkali kol 0930 hrs cam ya..Kol 2pm kita terus ke rumah Talip nulong dah pak Imam akad nikah anak talip...Mos mun kau ada nak nikah sorang agik, bagus terus sekali..Masih ada masa agik mencarik pompuan baru...Tapi parang panjang nok di berik Pak Mentua kauya tapok lok....

Mos,

Ari jumaat pagi kita jumpa Mael Sahat di wharf kapal nya.Aku maok ngantar Lastik ngan parang Mael...Banyak udah ikan free di berik mael, apa lagik umey cecah nang tiap kali jumpa mesti ada...Kita bedoa ajaklah semuga bisness Mael tok terus maju hingga ke anak cucuk cicit..

Last but not list, mun Dancy ada lam DVD ya tek memang mukanya ajak menari tarian tambi...keluar aik lior Yassen nanggar...memang sik tidor nya seminggu ngenang Dancy...

nembiak Los said...

Hello Jeff Syiru. Terima Kasih ngan cadangan ya. Udah kamek masok miribloggers tek. Best juak sia.
Nok nengar pendapat dak Nembiak Los lain lok.

mussjulai said...

Selamat datang Jeff,kedatangan yu lam blog tok nang di alu2 oleh kamek.Terimak kaseh banyak banyak.Kelak kamek ngabas blog ya.

Nembiak Los Jalan Puspa said...

Hello Jeff, welcome & thanks for your brilliant suggestion. But for mean while I think we rather share this blog amongst ourselves. What say you Hab?

Dol, minggu tok aku sik banyak free. Nang pack, nasib juak masa akad nikah ngan bersanding ya dapat ku ator. Nok dua igek petang sabtu ngan ari ahad ya nang sik dapat ku adjust.

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 571   Newer› Newest»